Stilueta Cafe: Ester Gallo
S

I ove subote smo sjeli na kavu s dragom nam osobom iz našeg grada. Za sve ljubiteljice mode, sigurno ste već čule za Ester Gallo, modnu blogericu koja nas oduševljava svojim zanimljivim, kreativnim i unikatnim stilom odijevanja. 

Naša Nevena Ribić je sjela na kavu s Ester u Opatiji u Cafe Strauss i porazgovarala o modi:

Kako biste opisali vaš stil?

Ja bih rekla da je moj stil odraz moje osobnosti. Uvijek nastojim da su tu vesele i vedre boje po kojima sam i u početku bila zamijećena. S godinama, nije da sam odustala, ali nastojim malo umanjiti možda tu šarenilost.

Rekli ste nam da volite ići u kazalište. Postoji li neka predstava u kojoj Vam je moda zapela za oko?

Da! Nušićeva drama Gospođa Ministarka  gdje mi se svidjela čitava modna koreografija. Odnosno tamo sam vidjela komade koje bih ja i sama nosila. Inspirirani su Roberto Cavalli stilom, tu je bilo i perja i printanih uzoraka koji su nosivi. Cijela ta modna priča je bila spajanje nespojivog koje bih ja vrlo rado nosila i probala sama iznijeti na svoj način. 

Što mislite o second hand kupovini?

Ako govorimo o second hand mislim da sam baš pobornik. Imala sam par prilika da kupim tamo stvari. Jedino što mislim da u Rijeci nemamo baš second hand dućana gdje se nude vintage komadi. Takvi second hand dućani bi me zanimali. Voljela bih dućane gdje mogu pronaći second hand statemant komade i neki detalji i modni dodaci koji će mi podignuti kombinaciju. Čula sam za Hrelić u Zagrebu koji bih voljela posjetiti, a možda i London! 

Koji je po Vašem mišljenju najveći problem modne industrije?

Kada govorimo o tome, mislim da smo jako zatrpani novim stvarima kojim nas bombardiraju. Recimo stvari koje su nosive jednu (ili niti jednu) sezonu, možda čak i za par dana. Trebalo bi sačuvati i financijsku ali i ekološku situaciju. 

‘Bijela je košulja osnova garderobe, volio bih da sam je osobno izmislio’ rekao je Karl Lagerfeld. Što bi Vi voljeli da se izumjeli? 

Sve moje odjevne kombinacije imaju bazičnu postavu – bijelu majicu ili bijelu košulju. Više manje s kojima mogu kombinirati sa svime. Još bih nadodala da to s godinama sve više pristaje ženama u zrelijoj dobi da ih malo osvijetli i da im na zračenju i lica i osobnosti. 

Kako ste otkrili Stiluetu?

Stilueta i ja smo se našle u samim začetcima Stiluete na jedan lijep način, na objavi urednice Marije Mažar sam rekla ‘vidi i ja sam se tu slikala’ i na taj način joj prišla. Iako mi je bilo neugodno, to mi je bio i poticaj, rekla sam sama sebi – a šta će biti ako ne pokušaš. I tako, malo po malo, je suradnja ostala i dan danas. Sa Stiluetom sam od prvih dana. 

Moj dio na Stiluetu je bio vezan za modne izričaje. Ali Stiluetu pratim i radi drugih stvari – radi svoje raznovrsnosti i tema koje pokriva. 

Cijeli intervju pogledajte na našem Instagram profilu:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stilueta.net (@stilueta)

Draga Ester, hvala na ugodnom razgovoru! 

Prethodni tekst – Stilueta Cafe: Anton Marincel

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci