Snažne i inspirativne riječke snage na drugom Women’s Weekendu!
S

Sve nam je bliže drugo izdanje Womens’ Weekenda u Rijeci! Konferencija koja u našu energičnu Rijeku dovodi energiju raznih predavača i panelista.

Vikend je to koji nas je prošle godine oduševio i ne možemo dočekati  drugo izdanje.

Imat ćemo priliku slušati o raznim temama koje se tiču žena ali i muškaraca, a posebno su nam dragi panelisti koji dolaze iz našeg grada.

Boje grade na panelima branit će:

Andrea Načinović, osnivačica i vlasnica portala Avanture malih okica

Andrea je u srcu pandemije pokrenula tvrtku, stekla  specijalizaciju iz digitalnog marketinga te rasla, učila i istraživala. Portal „Avanture malih okica“ savršen je spoj njezinih  uvjerenja i ljubavi, poduzetništva, majčinstva, digitalnog marketinga, kreativnosti i, što je najvažnije, promicanja izvornih vrijednosti, obitelji, zajedništva i nezaboravnih obiteljskih trenutaka.

Primarni cilj portala je potaknuti roditelje diljem Hrvatske da sa svojim mališanima krenu u nove avanture jer slobodnog vremena je sve manje, a oni imaju samo jedno djetinjstvo.

Andrea će sudjelovati na panelu:  Majčinstvo 2.0

Panel Majčinstvo 2.0 powered by Elle istražuje moćnu poveznicu između majčinstva i modernog života, sa svim nuspojavama koje potonji donosi.

Kako današnje majke hodaju po tankoj žici između duboke intimnosti i osamljenosti majčinstva i povezanosti koju nudi moderno vrijeme, kako stvaraju i održavaju svoj identitet majke u životu koji je prebrz za dubinu majčinstva koju želimo iskusiti i ponuditi našoj djeci. U panelu o važnosti slavnog “sela” koje je danas većinom digitalno govore, o važnosti bliskosti, dodira i isključivanja pozadinske buke radi mentalnog zdravlja govori zvijezda Ellove zimske naslovnice Dea Maria Računica, doktorica znanosti, majka dvoje i pomajka jednom djetetu Milica Czerny Urban, psihologinja Ana Čerenšek i poduzetnica Andrea Načinović.

Uz nju, sudjelovati će i Dea Maria Računica, Ana Čerenšek, dr.sc. Milica Czerny Urban a moderirati će Jelena Veljača.

Panel će se održati u subotu, 9.3. od 15:00h – 15:30h u Dvorani Connect.

Milica Czerny Urban, sveučilišni profesor na  Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci

Milica Czerny Urban završila je studij pedagogije i filozofije te 2021. godine stekla doktorat znanosti. u filozofiji. Zaposlena je na Akademiji primijenjenih umjetnosti gdje predaje kolegije estetike i etike. Bila je članica projektnih timova za izradu nekoliko studijskih programa, a trenutno je pročelnica Odsjeka za izvedbene umjetnosti i predsjednica Etičkog povjerenstva na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Veliko profesionalno ispunjenje nalazi u nastavi i radu sa studentima. Osim interesa za umjetnost i etiku, o čemu svjedoči njezino sudjelovanje na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama, u slobodno vrijeme voli se baviti fotografijom i stvarati video radove. Autorica je izložbe fotografija, više naslovnica knjiga, albuma, plakata i nekoliko glazbenih spotova. Majka je troje djece.

Milica Czerny Urban će sudjelovati na panelu Majčinstvo 2.0.. Panel će se održati u subotu, 9.3. od 15:00h – 15:30h u Dvorani Connect.

Slađana Ostić, Influencer

Završila je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i počela raditi u poslu koji voli. No, s vremenom se javila spontana ljubav prema marketingu i kreiranju sadržaja.

Otvorila je agenciju za digitalni marketing, izgradivši bazu klijenata za upravljanje društvenim mrežama. Paralelno je radila na svom Instagramu, a broj pratitelja je porastao na preko 90 tisuća na Instagramu i TikToku.

Njezin sadržaj spaja strast prema modi, hrani i putovanjima, a preporuke dijelim sa svojim pratiteljima. Trenutačno se uglavnom fokusira na influencer marketing uz neke zanimljive popratne projekte. U budućnosti joj je cilj spojiti turizam i marketing, stvarajući upečatljivu priču na Kvarneru.

Slađana će biti jedna od panelistica na panelu: Stvaraju li društvene mreže klonove?

Mob wife. Glass skin. Tomato girl. Algoritmi. Mikrotrendovi. Poželjni hashtagovi.

Glazba koja “garantira” bolje preglede. Jesu li influenceri u borbi protiv Instagramovog algoritma stavili autentičnost na drugo mjesto i prepustili se kreiranju copy-paste sadržaja – i koliko su spremni žrtvovati za bolju vidljivost objava?

Također, sudjelovat će i Iva Ančić, Nika Ilčić a moderirat će Andrea Andrassy.

Panel će se održati u petak,8.3. od 11:00h  – 11:30h u Dvorani Empower.

Marija Mažar, osnivačica i vlasnica portala Stilueta

Vlasnica i urednica portala Stilueta, poduzetnica 10 godina. Sa svojom agencijom Alura bavi se PR-om, društvenim medijima i event managementom za svoje klijente. Najvažnija joj je komunikacija u svakom smislu – od pisanja tekstova i objava do moderiranja događanja i javnih nastupa. Tvrdi da je zaljubljena u svoj posao i neprestano se usavršava, a najdraže joj je užitak pričati priče koristeći se vještinama slušanja, pisanja i pričanja.

Marija će moderirati panel: Ono kad te život složi

Ponekad život posloži karte koje nas motiviraju na odustajanje u procesu suočavanja s bolnim gubitkom i samoćom.

Težina koji vuče prema dnu istovremeno se bori s činjenicom da postoje ljudi kojima smo i dalje važni, čiji život ovisi o nama i našoj podršci. Kako preživjeti takve gubitke? Kako stati na noge, ponovno se sastaviti, nastaviti živjeti bez najmilijih i biti podrška onima koji ju trebaju od nas i koji ovise o nama? One su prošle najgore, ostale same i nisu odustale.

Na panelu će sudjelovati  Nina Grilc i Tina Biloglav.

Panel će se održati u subotu, 9.3. od  11:50h- 12:20h u Dvorani Connect.

Također, moderirat će i panel: Buzz word menopauza – moje najbolje godine.

Kako se nositi s novim simptomima i promjenama u tijelu u trenutku kada je karijera u punom zamahu?

Panelistice su Milica Gacin, dr. med. Lara Spalldi Barišić te Barbara Kolar.

Panel će se održati u subotu, 9.3. od 15:35h – 16:05h u Dvorani Empower.

Gordana Nikolić, izv.prof.dr.sc.

Izv. prof. dr. sc. Gordana Nikolić pokrenula je 2007. godine prvo privatno veleučilište u gradu Rijeci te je još uvijek jedina žena vlasnica privatne visokoobrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj. Diplomirala je na Pomorskom fakultetu, magistrirala i doktorirala na Ekonomskom fakultetu iz područja menadžmenta te se godinama usavršavala se diljem svijeta uključujući i Harvard Business School u području kreiranja poduzetničkih sveučilišta.

Gordana će sudjelovati na panelu Žensko poduzetništvo i rodno odgovorno budžetiranje koji će moderirati Petar Štefanić, a osim Gordane Nikolič, na panelu će sudjelovati i izv. prof. dr. sc. Ana Marija Sikirić Simčič, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Panel će se održati u četvrtak 7.3. u 17:05h do 17:25h.

Jana Bubnič Arčanin, Glavna urednica Radio Korzo

Iako je magistra ekonomije, odmah po završetku studija ulazi u novinarske vode, u kojima pliva i dan danas.  Osim što je glavna urednica Radio Korza, ona je majka troje djece, obožavateljica šumskih šetnji, pasa, čitanja, a u slobodno vrijeme i kreatorica malih rukotvorina, od anđela, gnomova, pa do decoupage-a.

Bogatog je novinarskog iskustva, radila je na mnogim radio i tv postajama, a posebno je zainteresirana za razne socijalno/zdravstvene tematike, koje često i predstavlja u programu radija. Najviše je pritom veseli senzibiliziranje društva i uključenost istog u rješavanje problema, a za dobrobit potrebitih. 

Jana će moderirati panel ‘Work life balans – mit ili stvarnost?’ u Dvorani Connect. Na panelu će se raspravljati o tome postoji li ravnoteža između poslovnog i privatnog života? Je li to samo idealizirana teorija ili je ostvariva stvarnost?

Na panelu će sudjelovati Bojana Gregorić Vejzović, Maja Vresk Bodalec, Lejla Dizdarević a počinje u 11 sati i traje do 11 i 30.

Također, moderirati će i panel Book Club by Women’s Weekendu Gradskoj knjižnici Rijeka na temu ‘O čudesnoj vedrini u teškim trenutcima’ a gošća joj je Tina Biloglav. Book Club počinje u 17 sati – do 17:45 u petak, 8.3.

Edi Prodan, novinar, Novi List

Profesor književnosti i kulturologije i profesionalni novinar 35 godina. Prošao je sve – od ratnog reportera iz 1991. godine do glavnog urednika Novog lista. Lepeza zanimanja i sadržaja tekstova je beskonačna, i koliko god bila raznolika ima jedinstveni okvir kojeg bi se moglo definirati nizom refleksija dnevne dinamike života. Konkretno sadržaj o kojem piše u pravilu ima disperziju na niz kategorija, odnosno žanrova. Ili kako to vole definirati novinari iz nekih drugih vremena – sektora. Tekstovi se zbog toga ne mogu vezivati ni u jednu rubriku već u pravilu ulaze u nekoliko njih.

Kultura ili sport koje mediji naglašeno guraju u posebne, specifične i specijalizirane rubrike, u njegovim tekstovima izlaze na tren koji zapravo nema okvira što i jeste njihova životna istina. Iako su mu dakle tekstovi u kojim se dodiruje kulture ili sporta česti, nikad nije bio dijelom tih rubrika.

On će moderirati panel pod nazivom ‘Science fiction na creski način’ u “jedan na jedan” s Jelenom Dunato središte razgovora bit će njezina spisateljska karijera, konkretno najnoviji roman na engleskom jeziku Dark woods Deep water kojeg je izdao njezin engleski izdavač, ali upravo na taj i takav način – kao refleksija na brojne slojeve života koji nas okružuju. Posebno na one u kojima uobičajeno djeluje hrvatska kultura, ona u koju se rad i uloga Jelene Dunato sasvim malo uklapaju.

Panel će se održati u petak 7.3.  od 18:00h – 18:45h u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Lana Golob, Viša savjetnica u UO za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade, Grad Rijeka

Po struci politologinja, zaposlena u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke na poslovima razvoja, uvođenja i provedbe lokalnih i europskih projekata i programa iz domene odgoja i obrazovanja te mladih.

U fokusu su joj analiza i kreiranje obrazovnih politika, razvoj građanske i zdravstvene pismenosti, odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo te programi inkluzije (potencijalno) marginaliziranih skupina društva. Vjeruje da obrazovanje mijenja svije(s)t na bolje.

Lucija Guščić, studentica, Tehnički fakultet, Sveučilište u Rijeci

Studentica sam treće godine strojarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci koji sam odlučila upisati zbog znatne potražnje inženjera na cjelokupnom tržištu, ali prvenstveno iz ljubavi prema tehničkim znanostima. Prije fakulteta pohađala sam Prvu riječku hrvatsku gimnaziju u Rijeci.

Uz fakultet povremeno radim u firmi koja se bavi CNC strojevima kako bi imala i praktičan primjer znanja stečenog na fakultetu.

Saša Lena Grozdanov, učenica,  Gimnazija Andrije Mohorovičića

Završila sam Osnovnu talijansku školu Dolac i trenutno sam maturantica prirodoslovno-matematičkog smjera u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci. Tijekom osnovne škole aktivno sam sudjelovala u predmetu Građanski odgoj i obrazovanje, a u srednjoj školi istraživala sam teme predmeta Škola i zajednica te predstavljala rezultate našeg rada na konferencijama. Izvan školskih obveza, uživam u plesu s Plesnom grupom Flame i volontirala sam u programu ‘Moje mjesto pod suncem’.

One će zajedno sudjelovati na panelu Građanski odgoj kao glas ravnopravnosti u subotu, 9.3. od 16:20 do 16:50 u Dvorani Connect. Panel će moderirati Petar Štefanić.

Jedva čekamo podržati naše Riječanke i čuti njihova mišljenja na super panelima! 

Izvor: Women’s Weekend

Prethodni tekst –Jeste li čuli za longevity? Novi znanstveni pravac I životni stil jedna je od tema Women’s Weekenda!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci