Žene bez PARdona zasjale u desetom izdanju! Veleučilište PAR zna spojiti biznis osnaživanje i Tuširanje duše.
Ž

U četvrtak, 16. studenog 2023. godine na Veleučilištu PAR održana je deseta po redu konferencija “Žene bez PARdona”.

Ovogodišnje okupljanje žena iz različitih sektora predstavilo je dinamično mjesto razmjene ideja, inspiracije i poticaja za jačanje uloga žena u poslovnom svijetu. Glavna tema konferencije bila je “Mentoring & Networking”, a dva istaknuta panela s uspješnim ženama istraživala su ključne aspekte navedenog.

Tako su panelistice Andrea Čović Vidović, v.d. voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj; Višnja Mrakovčić Supek, voditeljica EBRD-ovog savjetodavnog programa za mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj; Marina Šabić, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO, ispostava PGŽ te Vesna Bartolović Stančić, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar podijelile svoja iskustva, razmotrile najnovije trendove te pružile konkretne smjernice o tome kako maksimizirati koristi od mentoringa i networkinga.

U drugom, jednako značajnom, panelu sudjelovale su Jovana Čutul, osnivačica i predsjednica udruge Žene za otok s otoka Krka; Lidija Tripunoska, generalna direktorica agencije MARILI; Sanja Putica, predsjednica dubrovačkog ogranka Udruge poslovnih žena Krug te Ivanka Avelini, profesorica emeritus s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Obje panel rasprave moderirala je izv. prof dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica Veleučilišta PAR.

Tijekom panela naglasila se važnost raznolikosti u mentorstvu, ističući da mentorstvo ide dalje od tradicionalnih oblika. Također se, s obzirom na suvremene izazove poslovnog svijeta, komentirao utjecaj tehnologije na način na koji žene grade i održavaju poslovne mreže. Razmatralo se digitalno umrežavanje, uporaba društvenih mreža i virtualnih platformi te se raspravljalo o konkretnim strategijama i programima usmjerenim na poticanje networkinga. Tako su panelistice dijelile primjere uspješnih inicijativa koje su pridonijele stvaranju motivirajućeg okruženja za žene u poslovnom svijetu. Ujedno su se složile u stavu da je od iznimne važnosti održavati kontinuirano zalaganje za jačanje položaja žena u raznovrsnim sferama društvenog djelovanja. Zaključno su istaknule nužnost promicanja promjena na nacionalnim i međunarodnim razinama kako bi se osigurala pravednost, ravnopravnost i podrška ženama u ostvarivanju njihovog punog potencijala u društvu.

U razgovoru jedan na jedan Marija Mažar, glavna urednica portala Stilueta, ugostila je Danijelu Martinović, pjevačicu i spisateljicu koja je ujedno i predstavila svoju novu knjigu pod nazivom “Tuširanje duše”.

Nagrada PARDonna za 2023. godinu dodijeljena je Danijeli Martinović.

“Iznimno sam počašćena što sam ove godine dio predivne manifestacije ‘Žene bez PARdona’. Nisam ni u snovima mogla očekivati da ću se naći rame uz rame s toliko velikih, snažnih, hrabrih i inspirativnih žena koje su srušile mnoge predrasude. Nagrada PARdona me dirnula jer je simbol priznanja za ono što jesam, a ne samo za javnu percepciju kao pjevačice. Kroz riječi napisane u mojoj knjizi ‘Tuširanje duše’, ljudi su imali priliku upoznati istinsku Danijelu, a to me zaista čini ponosnom. Stoga, moja poruka svim ženama da je da se usude slušati sebe, čak i kad znači suočiti se s prašnjavim tunelima vlastitih strahova. Neki od najljepših trenutaka i najbogatijih iskustava često dolaze iz upravo takvih izazova. Važno je hrabro koračati kroz život, jer iskustvo koje steknemo putem često je dragocjenije od bilo kojeg stečenog znanja.”

Program je upotpunila i glazbena izvedba mješovitog pjevačkog zbora “Vrelo Fužine”. Žene bez PARdona potvrdile su status jednog od najbitnijih biznis događanja u Hrvatskoj.

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci