Popularan maraton za tate i djecu – Dadathlon ovoga svibnja na Krku!
P

Uoči Dana očeva najava festivala koji promiče ravnopravno roditeljstvo

Treći Dadathlon festival, obiteljsko događanje namijenjeno povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i zabavu, u Puntu na otoku Krku održat će se u subotu i nedjelju 4. i 5. svibnja 2024. godine.

Okosnica festivala je simbolični mini maraton za tate i djecu na šetnici uz more. Ostatak vikenda ispunjen je mnoštvom rekreativnih, poučnih i zabavnih sadržaja za djecu svih dobi i njihove roditelje. Tu su kazališne predstave, avanturističke igre, edukativne radionice, nogometne utakmice za tate i djecu, kutak za mame i gastronomski kutak sa zdravom hranom.

„Nadamo se da će i s ovogodišnjeg Dadathlon festivala mnoge obitelji s djecom kući ponijeti lijepe uspomene! Festival raste iz godine u godinu i dokaz je snage sporta i društvenih aktivnosti u jačanju obiteljskih veza. Presretni smo da je u organizaciju festivala uključen veliki broj volontera te da zajednički doprinosimo društvenom prihvaćanju važnosti ravnopravnog roditeljstva”, kazao je Marino Manzoni, predsjednik udruge Daddyhood Croatia.

Godine 2021. utrka Dadathlon se održala virtualno, a od 2022. godine Dadathlon festival se održava u Puntu. U međuvremenu se proširio na četiri europske zemlje i Meksiko. U nastavku godine Dadathlon festivali će se održati u Austriji i Švedskoj, a posebna utrka trčanja za tate i djecu bit će organizirana u sklopu Osječkog polumaratona.

Za mini maraton u sklopu Dadathlon festivala naplaćuje se kotizacija. Uz startni broj svaki sudionik utrke dobiva majicu i startni paket s darovima sponzora. Sudjelovanje u ostalim sadržajima festivala za sve je zainteresirane besplatno.

Dadathlon festival u Puntu organizira Hrvatska udruga tata Daddyhood Croatia uz potporu Općine Punat i Turističke zajednice Punat. Festival je nastao u suradnji s neprofitnom organizacijom Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni. Daddyhood Europe promiče aktivnu ulogu tate u odgoju djece i ravnopravnu raspodjelu roditeljskih uloga.

Prijave na utrku: https://raceid.com/en/races/12184/about

Facebook stranica: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555577857330

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Uskoro na Krku, Dadathlon festival namijenjen povezivanju očeva i djece kroz sport i rekreaciju

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci