Uskoro na Krku, Dadathlon festival namijenjen povezivanju očeva i djece kroz sport i rekreaciju
U

Prvi Dadathlon festival namijenjen je povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i rekreaciju. Održat će se u Puntu na otoku Krku u subotu 30. travnja 2022. godine s početkom u 10 sati.

Glavni dio festivala je Dadathlon utrka. Riječ je o utrci čiji je start u 10.30 ispred hotela Park. Duga je samo tri kilometra kako bi u njoj mogao sudjelovati što veći broj tata s djecom. Očevi će u utrci s djecom moći trčati ili ih gurati u kolicima. Mala djeca mogu koristiti bicikle, romobile i slično. Cilj utrke nije brzina. Važni su zabava i stvaranje uspomena.

Zabava cijeli dan 

U nastavku dana mališane i njihove roditelje u Puntu očekuje mnoštvo sportskih, zabavnih i kreativnih sadržaja. Dječaci i djevojčice moći će se okušati u streličarstvu, stolnom tenisu, atletici, nogometu i karateu. Očekuju ih i kazališna predstava, dvorac na napuhavanje, glazbena te radionica robotike.

Dok se tate s djecom bave raznovrsnim aktivnostima, mame će se moći odmoriti i zabaviti u kutku za sebe. Mogu sudjelovati u radionici izrade mirisne soli, ali i pričaonici o majčinstvu te učiti tehnike opuštanja.

U 20 sati slijedi premijerno prikazivanje dokumentarnog filma Daddyhood Adventure. Film je o dvojici tata koji su sa svojom dvogodišnjom djecom u sedam dana pješice i na biciklu obišli otok Krk.

Za sve građane sudjelovanje u festivalu je besplatno, no dobrotvorne će priloge moći darovati Krijesnici, udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.

Prošle godine u virtualnom obliku

Dadathlon utrka u Puntu razvila se iz istoimene utrke koja se prošle godine održala virtualno. Tada je u njoj sa svojom djecom sudjelovalo 500 tata iz 26 zemalja. Utrku je pokrenula neprofitna organizacija Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni.

Zahvaljujući programu Erasmus+ iz fondova Europske unije ove se godine sufinanciraju Dadathlon utrke u tri europske zemlje – Hrvatskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj, a projekt je prijavljen u suradnji s hrvatskim partnerima organizacijom Status M i Atletskim klubom Krk.

Utrku u Puntu podupiru Općina Punat i Turistička zajednica Punat, a na festivalu sudjeluju i lokalne udruge poput Žene za otok te brojni sportski i drugi klubovi koji će prezentirati svoj rad.

Više informacije pronađite na Facebook događaju na poveznici.

Posjetite službenu stranicu DaddyHood Europe. 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci