NaslovnicaLIFESTYLERIJEKA I KVARNERUskoro na Krku, Dadathlon...

zadnje objave

Uskoro na Krku, Dadathlon festival namijenjen povezivanju očeva i djece kroz sport i rekreaciju

Prvi Dadathlon festival namijenjen je povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i rekreaciju. Održat će se u Puntu na otoku Krku u subotu 30. travnja 2022. godine s početkom u 10 sati.

Glavni dio festivala je Dadathlon utrka. Riječ je o utrci čiji je start u 10.30 ispred hotela Park. Duga je samo tri kilometra kako bi u njoj mogao sudjelovati što veći broj tata s djecom. Očevi će u utrci s djecom moći trčati ili ih gurati u kolicima. Mala djeca mogu koristiti bicikle, romobile i slično. Cilj utrke nije brzina. Važni su zabava i stvaranje uspomena.

Zabava cijeli dan 

U nastavku dana mališane i njihove roditelje u Puntu očekuje mnoštvo sportskih, zabavnih i kreativnih sadržaja. Dječaci i djevojčice moći će se okušati u streličarstvu, stolnom tenisu, atletici, nogometu i karateu. Očekuju ih i kazališna predstava, dvorac na napuhavanje, glazbena te radionica robotike.

Dok se tate s djecom bave raznovrsnim aktivnostima, mame će se moći odmoriti i zabaviti u kutku za sebe. Mogu sudjelovati u radionici izrade mirisne soli, ali i pričaonici o majčinstvu te učiti tehnike opuštanja.

U 20 sati slijedi premijerno prikazivanje dokumentarnog filma Daddyhood Adventure. Film je o dvojici tata koji su sa svojom dvogodišnjom djecom u sedam dana pješice i na biciklu obišli otok Krk.

Za sve građane sudjelovanje u festivalu je besplatno, no dobrotvorne će priloge moći darovati Krijesnici, udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.

Prošle godine u virtualnom obliku

Dadathlon utrka u Puntu razvila se iz istoimene utrke koja se prošle godine održala virtualno. Tada je u njoj sa svojom djecom sudjelovalo 500 tata iz 26 zemalja. Utrku je pokrenula neprofitna organizacija Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni.

Zahvaljujući programu Erasmus+ iz fondova Europske unije ove se godine sufinanciraju Dadathlon utrke u tri europske zemlje – Hrvatskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj, a projekt je prijavljen u suradnji s hrvatskim partnerima organizacijom Status M i Atletskim klubom Krk.

Utrku u Puntu podupiru Općina Punat i Turistička zajednica Punat, a na festivalu sudjeluju i lokalne udruge poput Žene za otok te brojni sportski i drugi klubovi koji će prezentirati svoj rad.

Više informacije pronađite na Facebook događaju na poveznici.

Posjetite službenu stranicu DaddyHood Europe. 

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE