Travel priča by Marija Mažar ”Cijeli Dubai je kao grad budućnosti, čiste, uredne, dobro strukturirane budućnosti”
T

Nastavljamo u egzotičnom tonu travel preporuka, pa je tako današnja gošća urednica Stiluete – Marija Mažar. Ona i njezina obitelj su otputovali u Dubai, potpuno drugačiji svijet od onog na kojeg smo navikli, pa je logično da svoje dojmove podijeli na Stilueti! 

Marija, nadam se da su slegnuli dojmovi s odmora i da ste se prešaltali u ‘work mode’.

Drag Isabella, nisu se slegli dojmovi, ali ja sam već dan nakon bila u ful radnom moodu, ali to volim. Dojmovi će se teško slegnuti jer to je doista jedan drugačiji svijet i lijep odmak od ove naše predivne, ali ne tako dobro posložene sredinice.

Gdje ste to bili? 

Posjetili smo Dubai.

Za kakav tip putovanja ste se odlučili i zašto? 

Mene već dugo vremena vuče Dubai i energija tog velegrada. Kako volim tople destinacije, ovi zimski praznici poslužili su kao super vrijeme za odmor i odmak. Putovali smo avionom iz Zagreba, direktni let, a sve smo rezervirali preko Chili Tours agencije i imam samo riječi hvale! Prije puta spremno i ažurno odgovaraju na sva pitanja, a novinarka sam, imam ih uvijek na lageru. 😉 Prvi put smo išli preko agencije i moram reći da to ima brojne prednosti. Sve možete i ne morate, a tranferi i neke sitne stvari sve vam je posloženo. Imali smo i super ekipu, par obitelji je bilo s klincima i sin je odmah našao prijatelje što je bilo idealno za nas. Pravi odmor!

Koliko dugo je trajalo putovanje?

Pet dana, dovoljno za odmak i dovoljno za procjenu da se treba čim prije opet vratiti. Postoje čak dobre opcije Dubai i Maldivi, meni to zvuči baš savršeno pa malo maštam…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Mazar (@marijamazar)

Što ste sve posjetili? 

Ono što smo prvo posjetili je Burj Khalifa. Ta je građevina nevjerojatna, a još je nevjerojatnije da grade još veći neboder te šetnicu oko Burj Khalife koja će biti četverostruko skuplja od same zgrade. Pogled je neopisiv.

Jako nam se dojmio SkyView. Hodate na nekom ludom katu i vidite sve ispod sebe, ima čak i tobogan. Bila, pravila se hrabra radi djece i nikad više. Odradila! Ali, to se mora doživjeti.

Dubai Mall je nešto opet nevjerojatno (koliko sam već puta napisala nevjerojatno?). Ne fascinira samo izbor brendova već veličina ovog centra. Ne možete nasumično hodati, ako nešto tražite konkretno – putokaz. Mene je putokaz odveo u Charlotte Tilbury i Sephoru. A neposredno kraj trgovina veliki akvarij, kao da je to nešto najnormalnije. U biti, tamo i je. Ispred su i famozne fontane, a ako fotka govori tisuću riječi, ova govori sve.

Desert Safari i večera u pustinji. Ludilo! Avantura! Energija! Emocija! Velika preporuka! Fasciniralo me kako su tamo sve unovčili, i pijesak, i more i zrak, svuda se nešto događa i potiče naravno da trošite, ali i uživate.

Muzej budućnosti. Prekrasna nova građevina. Na njoj su ispisani stihovi šeika koji osim što je vizionar je i pjesnik. Cijeli Dubai je kao grad budućnosti, ali neke lijepe, čiste, uredne, dobro strukturirane budućnosti. 

Miracle Garden. Najveći botanički vrt na svijetu, prava cvjetna bajka! Došli smo u večernjim satima i to se pokazalo dobrim izbjegli smo gužvu i uživali u šetnji raskošnom kulisom punom cvijeća i lijepih motiva. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Mazar (@marijamazar)

Global Village. Ne znam ni kako to opisati. Ogroooman prostor u kojem ćete naći sve zanimljive kontinente i zemlje svijeta te njihovu kuhinju, trgovine, sadržaje. Pravi svijet u malom, samo nije u malom, jer sve u ovom gradu mora biti ekstremno veliko.

JBR Beach. I stigli smo se kupati! Plaža je pješčana, a svakim valom more izbacuje školjke na plažu. Djeca su baš ja uživala. A i mi! 

Sve ovdje počelo je s naftom, svjesni da će zalihe nestati, prebacili su se na biznis i turizam. Ali način na koji oni to rade je inspirativan. Imaju dugoročnu viziju i priznajem možda mi je malo teško palo što osjećam da nam to nedostaje ovdje. 

Koji vam je highlight putovanja?

Cijelo putovanje prošlo je pod dojmom. Počevši od aerodroma koji je impozantan, kažu najveći na svijetu. Ja jako volim urbane sredine, a kad je sredina urbana i uredna, čista, posložena, sigurna, onda sam očarana. Zbilja, jedva se čekam vratiti!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Mazar (@marijamazar)

Ne možemo a da ne pitamo o hrani! Što ste jeli i pili? Kakva im je hrana? Ima neki njihov specijalitet?

Da smo putovali bez djece, ovdje bih imala rečenica i rečenica jer volimo probavati hranu i lokalne delicije. Međutim, kad smo s djecom moramo biti praktični i brzo djelovati da ne dođemo u fazu – Mama, tata,  gladan/gladna. Ipak, izdvojila bih libanonsku kuhinju kojoj smo se u par navrata vraćali. Nije lokalna, ali bila nam je blizu hotela pa smo guštali.

Planirate li neko drugo putovanje?

Žena smije sanjariti zar ne? Kći bi u New York, muž bi u Škotsku, ja bi u Amsterdam, sin najviše voli biti doma. Vrlo smo ambiciozni i nerealni. 😀 Molim sve čitateljice Stiluete da budu moj tim i šalju mi vibru da konačno doživim proljeće među nepreglednim poljima tulipana. Ako i ne bude ništa od toga, ovdje gdje mi živimo, svaki vikend može imati ono nešto. Kvarner i Istra su bajkoviti i ne moramo ići daleko da bi pronašli svoje trenutke sreće. Ali, tulipani u Amsterdamu…. Možete me zamisliti tamo, za ne?

TIPS & TRICKS?

Parkirali smo u blizini aerodoma u Zagrebu, Sky Park, ovo nam je treći put! Odlična opcija i jako profesionalan tim, avion je kasnio i nije im to predstavljao nikakav problem za naš pick up pri povratku!

Ženski tip and trick, prije odlaska išla sam na sprey ten u Moon Aestehic Studio jer sam bila extraprebijela 😀 Dobila sam lagani ten i uskočila u proljetna izdanja  – spremna.

I za kraj, pohvale Chili Tours timu, baš smo pod dobrim dojmom!

Draga Marija, evo ja ti šaljem vibracije da posjetiš tulipane u Amsterdamu (a već mi i nekoliko pitanja za iduću travel preporuku padaju na pamet!). Hvala na preporuci! 

Prethodni tekst – Travel priča by Sara Rosanda ”Nema ljepšeg nego kad kao obitelj otkrivamo svijet”

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci