Travel priča by Ljupka Hrvatin ”Otputovala sam u Grčku, zemlju povijesti, dobre hrane, strpljivih ljudi”
T

U ovotjednoj rubrici Travel priča smo ugostili  dizajnericu Ljupku Hrvatin koja je doček Nove Godine odlučila provesti na putovanju, točnije u prekrasnoj Grčkoj. Gdje je sve bila, što joj se najviše dojmilo i kakva je grčka hrana, otkrila nam je u Travel preporuci!

Ukratko nam se predstavite!

Zovem se Ljupka Hrvatin, bavim se izradom odjeće cijeli život. To mi je ljubav, hobi i razonoda. Inače sam i majka tri predivne žene i nana troje preslatkih unučica. Majčinstvo mi je uz modu najbolji životni izbor!

Gdje ste to bili?

Posljednje putovanje je bilo u Grčku, zemlju velike povijesti, dobre hrane, strpljivih i gostoljubivih ljudi koju sam od malena htjela posjetiti jer sam obožavala povijest kao predmet, ha ha.

Za kakav tip putovanja ste se odlučili i zašto?

Ovaj put smo izabrali putovanje agencijom s avionom. Htjeli smo otići negdje za doček Nove godine, a da usput bude i edukativno. Izbor je bio stvarno dobar.

Što ste sve posjetili? 

Putovanje je trajalo 5 dana. Odsjeli smo u Ateni i organizirano putovali na izlete.

Na Staru godinu smo posjetili Akropolu i upijali svu ljepotu onog što je ostalo od nekad impozantnog Partenona – hram božice Atene uz uistinu topao i sunčan dan.

Šetali starim ulicama grada prepunog malih slatkih restorana i osjetili čari slavlja Nove godine na ulicama Atene.

Na Novu godinu zaputili smo se do Egejskog mora i njihovih plaza, a navečer otišli na tradicionalnu grčku večeru uz sirtaki (inačicu grčkog narodnog plesa) i trbušne plesačice.

Posjetili smo Korintski prolaz, Mikenu, Epidaur (ostatke davnih civilizacija) te Nafplion.

Koji vam je highlight putovanja?

Sto se tiče highlight-a putovanja to je definitivno Akropola (grčki -vrh grada) i njen Partenon gdje puca pogled na cijeli grad. Iako moram reci da me je jako dojmio gradić Nafplion – predivan, slikovit, gostoljubiv, nekako samozatajan, pun neke čarolije i predivnih dućana.

Ne možemo a da ne pitamo o hrani! Što ste jeli i pili? Kakva im je hrana? Ima neki njihov specijalitet?

Moram reci da je hrana dosta slična našoj, odnosno ima utjecaj Mediterana i turske kuhinje. Uglavnom uz svako jelo se jede grčka salata, koja je često i glavno jelo. Sva hrana je nekako nama bliska i ukusna. Ima jako puno “street food ” hrane. Njihov “giros” je inačica kebaba i cesto je zastupljen. Svugdje možete jesti i piti onako na brzinu ili pomalo i biti će vam ugodno.

Planirate li neko drugo putovanje?

Naravno da u planu imamo novo putovanje, ovaj put negdje malo dalje, negdje gdje još nismo bili. Treba putovati, to vas čini nekako jednostavnijim jer vidite svakakve svjetove te lakše znate vrijednost života.

Draga Ljupka, krasan zaključak ste napravili! Do idućeg putovanja!

Fotografije: Ljupka Hrvatin

Prethodni tekst – Travel priča by Lorena Toretto: Topli dojmovi iz hladne Kanade!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci