O da, Tiramisu u restoranu Antack je slatko zadovoljstvo kojem se vraćam!
O

U zadnje vrijeme svi pričaju o pašti koja se radi u siru Grana Padano, u riječkom restoranu Antack! Kad se dogodi tako neka pompa volimo i sami dati priliku, ovoga puta gastro trendu, kako bi u konačnici imali svoj dojam.

I dojam dvije odrasle osobe i jednog djeteta je – izvrstan! Ne pamtimo kad smo jeli tako ukusnu paštu prožetu punim okusima. Zaključak, pašta nije trend, pašta je zasluženo postala #musttry u riječkim kuluarima.

 

Inače, restoran Antack na radaru nam je od otvorenja.

I možda sam zato još i sretnija kad vidim u kojem se smjeru razvija. Svakodnevno, Antack donosi mirise i okuse Italije na prpošne tanjure svojih gostiju. Pohvalan je i ambijent, restoran je otvoren tek nekoliko godina, a već je poprimio novo ruho. Itekako uspješno! Boje su tople, ugođaj je pun svjetla, a vibra je dinamična.

Okus Italije na  riječkoj adresi koja se uzdiže ponudom i kvalitetom

Ipak, kao velika ljubiteljica slatkih okusa, još me nešto privuklo u Antack i baš kod spaghetta u siru koji se rade pred vama, i ovaj desert dio je showkitchen forme koja postaje sve intenzivniji gastro trend.

Naime, danas se sve svodi na iskustvo, a pravo je iskustvo uživati u kremastom okusu Tiramisua koji pred vama postaje desert na koji jedva čekate prionuti!

Inače, nakon što sam napustila roditeljsko gnijezdo, prvi kolač koja sam usvojila bio je Tiramisu.

Recept sam dobila od tadašnje kolegice Kristine i obožavala sam ga raditi. I još više – jesti!  

Spoj kave i raskošne kreme uvijek me čini sretnom, a i samo ime Tiramisu u slobodnom prijevodu s talijanskog znači „Razveseli me“.

Jedan desert na dan – tjera stres iz života van

Biskvit kao baza sočno upija bogat okus kave i savršeno uravotežen okus likera koji ne domira već se uravnoteženo sljubljuje.

Idealna tekstura i raskošni osjećaj okusa prati svaki zalogaj i već pri prvom kušanju znate da se talijanskom desertu koji se s ljubavlju i pažnjom priprema u srcu Rijeke, u Antacku,  želite vratiti.

Razveselite sebe i svoje nepce, život je kratak i na listi slatkih životnih uživanja uvijek mora biti mjesta za desert.

Kad je taj desert Tiramisu u Antacku, život instantno postaje ljepši, sočniji, slađi i draži! Smije li se Tiramisu jesti svaki dan, pitam za priteljicu? 🙂

Restoran Antack,

Ul. Riva Boduli 3A, 51000, Rijeka

Kontakt: 051/214-633

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci