Neumorna kreativnost istarske modne dizajnerice Antonele Gregorović
N

Priroda sa svojim raznolikim bojama te mediteranski način života, ali i tradicija uvijek su inspiracija za stvaranje novih kolekcija. Oni su bili i inspiracija za najnoviji modni editorijal koji potpisuju dugogodišnje suradnice, dizajnerica Antonela Gregorović i fotografkinja Ana Lorencin.

Boje haljina, kao i fotografije modnog editorijala, ističu ljubičaste boje glicinije, roze boje judinog drva, plave boje neba i mora, zelene boje travnjaka, crvene boje ruže, crno-bijele kombinacije inspirirane istarskim kamenom i bijeli detalji inspirirani cvijetom kala. Sva ta šarolikost, ukomponirane s cvijetnom pozadinom, eksplozija su boja koje prizivaju proljeće i vruće ljetne noći. Svila, viskoza i čipka, ali i lepršavost, drapiranje i detalji ručno rađenih cvijetova, kao ukras, podižu cijelu kombinaciju. Ovu cvijetno-obojanu kolekciju savršeno su zaokružili dugmići u obliku cvijeta.

Fažana, kao lokacija snimanja, savršeno se uklopila u ideju editorijala zbog svojeg prepoznatljivog ribarsko-turističkog imidža.

Sakrivene uličice, samo par koraka dalje od rive koja je glavna žila kucavica prepuna turista, još uvijek podsjećaju na prošla vremena i tradiciju – kao što je i sama kolekcija.

 

Antonelin rad prati Slow fashion – unikatni modeli, ručni rad, kvalitetne tkanine, svila i viskoza. Oni su suprotnost brze mode, loših tkanina i masovne produkcije odjeće.

Tri totalno drugačija karaktera, izgleda i osobine, tri gracije, mladosti i ljepote, veselja i elegancije… savršeno su predstavile modeli Martina, Mia i Zara te su ispričale zamisao Ane i Antonele. Cure iz frizerskog salona Artistic izradile su im frizure, dok je za make up bila zadužena sama Antonela.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci