Jednodnevni izleti iz Rijeke koji će vam napuniti baterije
J

Proljeće je idealno vrijeme za putovanja iz Rijeke. Evo nekoliko prijedloga za putovanja iz Rijeke koja će naše čitatelje inspirirati da iskoriste proljeće na najbolji mogući način.

Jelenov Greben, Slovenija

Jelenov Greben, smješten u blizini Podčetrtka, savršeno je mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi. Proljeće donosi buđenje flore i faune, a šetnja među jelenima i muflonima pravi je doživljaj. Na imanju možete kušati lokalne specijalitete i domaće proizvode poput meda, džemova i sireva. Ne zaboravite posjetiti i Terme Olimia, koje su u neposrednoj blizini i nude vrhunske spa usluge. Putovanje iz Rijeke traje otprilike dva sata, što ga čini savršenim izletom za vikend.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelenov greben (@jelenovgreben)

Ljubljana, Slovenija

Ljubljana, glavni grad Slovenije, u proljeće se pretvara u pravu bajku. Rijeka Ljubljanica koja teče kroz centar grada, brojne terase kafića i restorana te bogata kulturna scena čine Ljubljanu izuzetno atraktivnom destinacijom. Posjetite Ljubljanski grad, prošetajte Tromostovjem i uživajte u Zmajevom mostu. Putovanje iz Rijeke do Ljubljane traje otprilike sat i pol, što ga čini idealnim za jednodnevni izlet ili vikend putovanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pauline Foulon (@pauline_foulon)

Venecija, Italija

Venecija je uvijek čarobna, ali u proljeće posebno zasja. Manje gužve i ugodne temperature savršene su za istraživanje ovog jedinstvenog grada na vodi. Vožnja gondolom, posjet Trgu svetog Marka i Bazilici svetog Marka, kao i istraživanje uskih uličica i brojnih mostova, samo su dio onoga što Venecija nudi. Putovanje iz Rijeke traje oko dva i pol sata, što Veneciju čini dostupnom za jednodnevni ili vikend izlet.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mondorama (@mondorama_travel)

Sirmione, Italija

Sirmione, smješten na južnoj obali jezera Garda, pravo je mjesto za proljetni odmor. Stari grad na poluotoku nudi prekrasne vidike, dok su Terme di Sirmione idealne za opuštanje. Posjetite Grotte di Catullo, ruševine rimske vile, i uživajte u lokalnoj gastronomiji u jednom od brojnih restorana s pogledom na jezero. Putovanje iz Rijeke traje otprilike tri sata, ali se definitivno isplati zbog prekrasnog ambijenta i bogatog sadržaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alessandro Accebbi (@ale.accebbi)

Proljeće je savršeno vrijeme za putovanje iz Rijeke prema ovim predivnim destinacijama. Svaka od njih nudi jedinstvene doživljaje, bilo da tražite opuštanje u prirodi, kulturna iskustva ili romantične šetnje. Iskoristite proljetne vikende i priuštite si nezaboravne avanture koje će vam napuniti baterije i osvježiti duh.

Koja lokacija je vas najviše zaintrigirala? 

Fotografije: Instagram @vicky.andreanska @ale.accebbi @pauline_foulon @@takemyhearteverywhere @jelenovgreben

Prethodni tekst – Novinarka The Guardiana napravila je road-trip po Hrvatskoj s naglaskom na Liku!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci