Smješten na malenom otočiću usred mirnog toka rijeke Krke, hotel Grad Otočec nudi savršen odmor!
S

Samo 40 minuta vožnje od Zagreba nalaze se hotel i restoran 

Novi degustacijski meni inspiriran svježim i lokalnim namirnicama iz vlastitog organskog vrta oduševit će sva vaša osjetila

Zamislite mjesto gdje vam drevni zidovi šapuću priče iz prošlosti, gdje se suvremeni luksuz susreće sa srednjovjekovnim šarmom, i gdje se svjetska elita povlači daleko od očiju javnosti. Smješteni na malenom otočiću usred mirnog toka rijeke Krke, hotel i restoran Grad Otočec upravo su sve to, ali i mnogo više. Ova bajkovita destinacija nudi posjetiteljima nezaboravan doživljaj za sva osjetila, a proljetni degustacijski meni poziva na jedinstveno putovanje okusima Dolenjske.

Restoran Grad Otočec, član prestižne udruge Chaîne des Rôtisseurs i nositelj Michelinove preporuke, poznat je po svom inovativnom pristupu i gostima nudi degustacijski meni koji se mijenja s godišnjim dobima, a obuhvaća sastojke ubrane iz organskog vrta u neposrednoj blizini dvorca. Na novom degustacijskom meniju tako ovog proljeća možete pronaći bistru juhu od kruške s korabicom, dimljenom rabarbarom i ciklom, tjesteninu sa zrelom riccotom, crvenim kupusom i prokulicama ili patku s mladim keljom, čičokom i medvjeđim lukom. Ako pak više uživate u morskim ili riječnim plodovima, onda svakako ne propustite trlju s mladim špinatom i motrom ili riječnog raka s bijelim i zelenim šparogama.

Većinu namirnica koje se koriste u pripremi jela uzgajaju sami. U restoran one stižu iz neposredne blizine – iz vlastitog organskog vrta koji nosi ime Grajski vrt. Vrt je stoljećima hranio plemiće koji su živjeli na dvorcu. Za potrebe restorana su ga proširili i prilagodili te o njemu danas brine svaki zaposlenik hotela – od voditelja hotela do recepcionara, ali i poneki gost koji se na taj način poželi približiti prirodi.

Za 52 eura možete uživati u kraćem degustacijskom meniju do četiri slijeda koji se sastoji od hladnog i toplog predjela, glavnog jela i deserta. U onom dužem, od šest sljedova i za svega 78 eura, možete uživati još u trilji i raku. Svaki slijed na meniju prezentiran je kao pravo umjetničko djelo, a kada se u priču upletu još i pažljivo odabrana vina, svaki zalogaj pretvara se u nezaboravno iskustvo. Osim degustacijskog menija gosti u restoranu mogu pojesti raznovrsni izbor jela a la carte – spomenimo samo pastrvu, teletinu, biftek ili divljač, kao i izvrsne slastice i domaći sladoled izvornih okusa. 

Hotel Grad Otočec, udaljen svega 40 minuta vožnje od Zagreba, član je prestižnog udruženja hotela Relais & Châteaux i dom 16 raskošno opremljenih soba i suita najviše kategorije. Nije poznato tko je i kada izgradio ovaj jedini dvorac na vodi u Sloveniji. Njegov je nastanak obavijen tajnom, a njegova povijest krije brojne legende o životima plemića i vitezova te priče o ljubavi i izdaji. U pisanim se zapisima prvi put spominje 1252. godine, a dvorac sa sto lica tijekom narednih stoljeća mijenjao je izgled sve do 2008., kada je potpuno obnovljen, restauriran i prenamijenjen u luksuzan hotel s pet zvjezdica.

U obnovi hotela i dizajniranju izgleda kakav ga krasi danas, arhitekti su koristili materijale iz okolice dvorca te vrlo uspješno pomirili izvorni izgled dvorca i moderne značajke luksuza koji se od ovakvog mjesta i očekuje.

Osim spektakularnog izgleda i pozicije usred netaknute prirode Dolenjske, ono što ovaj hotel čini prepoznatljivim je i činjenica da su u njemu boravile mnoge slavne osobe, željne privatnosti i mira. Ako prošetate hodnicima dvorca, na zidovima ćete vidjeti slike poznatih posjetitelja, a izrazito uslužno osoblje hotela otkrit će vam da su dvorac posjetila čak dva James Bonda (Roger Moore i Pierce Brosnan), princ Albert od Monaca, Richard Burton, posada broda Apollo 15, Josip Broz Tito i supruga Jovanka, ali i pokojni Matthew Perry, Chandler iz serije „Prijatelji“ koji je ondje boravio kada je bio na vjenčanju prijatelja. 

Destinacija nudi i razne oblike rekreacije. Nedaleko od dvorca nalazi se jedno od najljepših golf terena u Sloveniji, a oni željni aktivnog odmora mogu istražiti predivnu okolicu na dva kotača ili jednostavno uživati u šetnji kroz dvorski park prepun autohtonih vrsta životinja, cvijeća i drveća. Za one koji traže opuštanje, SPA u obližnjem Hotelu Šport nudi termalni bazen i saune.

Priča dvorca započela je prije više stoljeća, a kroz opsežnu restauraciju i pažljivo očuvanje, dvorac je uspio zadržati svoj veličanstveni sjaj. Danas, kao dio prestižne grupacije Terme Krka, Otočec nastavlja nuditi bijeg ne samo u prirodu, već i u povijest. 

Tekst, fotografije: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci