“Najljepši je dio posla vidjeti zadovoljna lica klijenata”, Ivona Horvat, Event Design by Ivona
"

Sve je počelo mail komunikacijom. Sjele smo na kavu u Sasso bar nedugo nakon toga i kliknule. Ivona Horvat krije se iza brenda Event Design by Ivona. Ideja o poslovnom pothvatu postojala je dugo, a zadnjih mjeseci Ivona ima sve više posla! Nisam iznenađena, puno truda, inovativnosti i strasti mora biti nagrađeno!

Ivona, dobro nam došla na Stiluetu. Možeš li se sjetiti kad ti se prvi put upalila lampica u ovom smjeru i kad si pomislila – Mogla bi se baviti event dekorom s naglaskom na balone?

Prvo hvala vam na prilici za predstavljanje sebe i svog posla u kojem uživam i radim ga s puno strasti i ljubavi. Oduvijek mi je bila želja nešto organizirati, kreirati, dekorirati…sve što ima veze sa event dekorom. Kako su danas na tržištu popularne sve modernije dekoracije, personalizirane dekoracije, kao i foto kutak gdje svi žele zabilježiti svoju uspomenu, htjela sam balone uklopiti u cijelu dekoraciju i dati još ljepšu sliku za stvaranje uspomena.

Baloni predstavljaju sreću, radost, veselje i svi se uvijek razvesele kad vide neku dekoraciju s balonima, jer s njima uvijek možeš raditi nešto novo i efektno.

Ivona Horvat

Jedno je ideja, a drugo je realizacija. Što te ohrabrilo da ideji daš fizičku svrhu i da konačno u nekom trenu kreneš?

Svoju priču htjela sam započeti još 2020. godine, međutim kao što svi znamo zadesila nas se pandemija, a meni je 2020. godina donijela i trudnoću tako da je za mene ta godina bila jedna od najsretnijih u privatnom životu.

Tako je na trenutak stala moja poslovna priča, uživala sam u trudnoći, kasnije i u majčinstvu, te u te dvije godine smišljala, stvarala nove ideje i kad sam krenula točno sam znala što, kako i kada želim.

Sada mi nije žao što se sve tako odigralo, jer baš sada mislim da radim pravu stvar. Također, znala sam da krećem u realizaciju 1. rođendana svojega sina, te mi je to ujedno bio „prvi posao“, i tako samo je krenulo.

Znam i sama da je majčinstvo najveća inspiracija, ipak izazovno je balansirati privatnim i poslovnim obavezama. Kako to kod tebe funkcionira?

Tako je, Niko je trenutno moj centar svijeta, i uvijek će biti, no obzirom da još nije krenuo u jaslice, družimo se po cijele dane. Vodim se time da se sve može kad se hoće, i da dobrom organizacijom apsolutno sve stigneš.

Naravno, kada se zaredaju obveze, dekoracije i pripreme za njih, bude i ludih dana (ha ha) ali imamo none koje onda uskaču u pomoć, najviše moja mama, koja je tu uvijek kad zagusti.

Ivona radi dekoracije za sve vrste proslava

Sve zna, živio baka / nona servis! Vjerujem da je tema event decora mnoge zaintrigirala. Što sve imaš u ponudi?

Radim dekoracije za sve vrste proslava (godišnjice, rođendani, poslovni eventi, krštenja, pričesti, krizme, otvaranje novih poslovnih prostora, poslovni eventi, itd). Svaka dekoracija je prilagođena klijentu, od personalizirane dekoracije za dječji rođendan na bilo koju temu do kutka dobrodošlice za neki poslovni event ili privatnu zabavu, rođendan, vjenčanje.

Foto kutak je naravno neizbježan za svaku dekoraciju, te njega klijenti najviše vole, jer se svi bitni trenutci zbivaju ispred njega.

Event design by Ivona – kad je posao zadovoljstvo

Koje su sve prigode u kojima si dosad svojim radom dala dodatnu čaroliju?

Sve vrste proslava može se učiniti posebnijem sa jednom dekoracijom foto kutka. Za sada su to pretežito rođendani, krštenje, pričesti, godišnjice..

Traženje inspiracije i novih ideja… novi kontakti…. Lica zadovoljnih klijenata… Što je tebi najljepši dio u radu?

Definitivno najljepši dio posla je kad nakon uloženog trudna i rada u realizaciju jednog event decora kad vidiš zadovoljna lica klijenata, mislim da nema ništa ljepše od toga. Traženje i stvaranje novih ideja je nešto što ja volim i što mene usrećuje, ali klijent kad mu to dočaraš uživo i bude sretan i zadovoljan, e onda nema riječi kojima se to može opisati.

Već smo lijepo zakoračili u 2023. godinu. Koji su trendovi po pitanju uređenja privatnih događanja, a koji po pitanju korporativnih događanja?

Svaki privatni događaj je priča za sebe, te svatko voli nešto drugačije. Tako je npr. trend 2022. godine za prvi rođendan ili safari tema ili medvjedići. Mislim da će to još ostati, barem za te prve i slatke rođendane. Ja uvijek volim ponuditi nešto novo i inovativno pa ako je klijent zadovoljan idemo u realizaciju. Ne volim se ponavljati, i volim da svaka dekoracija ima svoju čar.

Što se tiče korporativnih događaju, tu nam je personalizirani kutak za dobrodošlicu, velike svjetleće pozadine, svjetleći natpisi, personalizirani prozirni baloni su sada jako aktualni (to prolazi za sve vrste zabava) jer oni se mogu napraviti i kao mali aranžmani, te su oni super ideja i za poklon.

Inspiracije joj ne nedostaje!

Neću te pitati za dugoročne ciljeve. Radije ću pratiti tvoj rad, čekati da ih ostvariš i zatim pisati o njima. Ipak, pitat ću da nam otkriješ koji su ti idealni klijenti u ovoj fazi poslovanja?

Paa, mislim da su svi klijenti idealni. Moraš pratiti njihove želje i shvatiti što zapravo žele, te im onda ponuditi svoju viziju koja je praćena njihovom, i onda su svi klijenti idealni. Kad bih baš morala navesti, volim kad klijent meni vjeruje i pusti da uz naravno male smjernice napravimo nešto woow, e onda je to IDEALNO.

Ivona, ja ne sumnjam da ćeš pronaći svoje mjesto. Proaktivna si, voliš to što radiš i imaš viziju gdje želiš biti. Koje osobine smatraš da imaš, a da će ti koristiti na tvom poslovnom putu?

Ono što prvenstveno za sebe smatram da sam perfekcionista, što nekada općenito u životu nije dobro, no u ovom poslu mi to itekako dobro prolazi, jer onda to kako sam ja zamislila stvarno tako i izgleda na slikama.

A sad se maknimo od posla. Kad ne radiš, kako najradije provodiš vrijeme i uživaš?

Nemam baš nešto puno slobodnog vremena kad mi supruga nema, tako da onda većinom navečer kad beba zaspi uzmem za sebe dva sata, i u potpunosti ih posvetim sebi. Nekad je to izležavanje pred TV-om (Netflix), društvene mreže i sl. , a kad suprug dođe onda je već druga priča (ha ha).

Odlazak u prirodu, šetnje, kave s prijateljicama, dobro klopa negdje vani. Volim život, tako da maksimalno u njemu i uživam.

Koji su ti omiljeni sadržaji na našoj Stilueti?

Volim uvijek pročitati o novim licima koji se pojavljuju i njihove ideje. To mi je onako baš zanimljivo, a tu je i neizostavni lifestyle kao i rubrika ljepota na koju uvijek volim baciti oko.

Hvala Ivona na razgovoru! Ivona još zahvaljuje Aleksandri na make up, škicnite IG profil, a mi zahvaljujemo svima vama na čitanju!

Ivonine radove potražite na njezinoj Facebook i Instagram stranici,

kontakt mail je ivona@hidesign.hr, a kontakt telefon je 095/830-2562.

Ivona ima posao koji čini druge sretnima. A vidi se da i sama u svemu uživa!
Slika s terena naše sugovornice

Fotografije: Ivor Mažar

Sviđa vam se naš intervju? Svakako pročitajte i sve ostale priče iz naše inspirativne rubrike LICE PODUZETNICE! 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci