Stilueta recenzija: Isprobala sam Dyson Airwrap. Saznajte isplati li se kupnja
S

Zasigurno nema žene koja nije na društvenim mrežama vidjela najpopularniji fen i alat za stiliziranje kose – Dyson Airwrap.

Priča o Dysonu je zapravo krenula od usisavača, naime, osnivač James Dyson 1978. godine nije bio zadovoljan svojim usisavačem. Kada ga je rastavio, shvatio je da vrećica koja je puna prašine utječe na učinkovitost usisne snage. Tada se bacio na posao, nakon 5 godina i preko 5000 prototipova kasnije – predstavljen je prvi usisavač na svijetu bez vrećice.

Danas, tvrtka Dyson broji preko 1000 inženjera u više od 65 država. Dyson je tvrtka koja se brine i o materijalima i o otpadu, pa su njihovi proizvodi vrlo lagani i napravljeni od malo materijala i lijepog dizajna. Upravo radi brige o okolišu.

Danas Dyson u ponudi ima usisavače, ventilatore, ovlaživače zraka, pročišćivaće zraka, sušilo za kosu, set za oblikovanje kose, sušila za ruke… A današnju priču posvjećujemo Dyson airwrapu.

Na Instagramu, Tik Toku i Facebooku se šire videi prekrasnih frizura koje su nastale upravo ovim alatom.

Ove godine nam se na velika vrata vratio blowout bouncy look kose. Riječ je o isfeniranoj kosi, punoj volumena, s loknama koje ne idu na istru stranu već svaka na drugoj kako bi se dodatno postigao taj izgled volumena.

Takav izgled kose smo mogli postići samo odlaskom kod frizera, a može li Dysom zamijeniti stručne ruke?

Ono što je negativna strana Dysona je – njegova cijena. Najnoviji set košta čak 689 € (5191 kuna). Ja nemam taj već stariji model (koji je bio nešto jeftiniji). Danas ćemo više pričati o njemu da vašu nedoumicu oko kupnje Dysona (nadam se) olakšam. Dyson airwrap koristim od listopada a ovo su moji dojmovi:

Moja kosa je rijetka, mekana i slabašna, ne masti se uopće već mi je tjeme suho. Dyson sam počela koristiti nakon šišanja nakon ljeta, dakle na zdravoj kosi, bob dužini. Vrlo je bitno napomenuti i kakvu kosu imate. Moja kosa je što se tiče stiliziranja jako zahvalna – kako ju namjestim tako će stajati. Lokne napravljene s figarom su mi držale dok nisam kosu oprala (5/6 dana).

Ono što sam primijetila je da i kada je najjačoj toplini – neće vas zapeći tjeme od vrućeg zraka. Dakle oblikujete kosu s toplim ali ne prevrućim zrakom, što znači da kosu manje štetite.

Ono što je kod Dysona apsolutno zakon – u roku 5 minuta imate super frizuru! Barem ako imate malo kose kao ja, meni doda savršen volumen, napravim lokne u svim mogućim smjerovima, i super izgleda! Moram istaknuti da svaki put kad naravim brzinsku frizuru s Dysonom dobijem komplimente!

U setu dobijete i dio za sušenje kose koji sasvim dobro odradi posao a cilj je što manje ‘spržene’ i oštećene kose i tu radi odličan posao.

Da ne bi bilo da sam samo na svojoj zdravoj kosi isprobala, imala sam priliku i koristiti ga na dugoj i gustoj kosti s pramenovima. Ona je malo oštrija od moje pa me zanimalo kako će ispasti. Koristila sam dio za ravno feniranje i kosa je ispala – savršeno! Ravna, zaglađena i mekana. Sličan look kao kod peglanja ali pod prstima se znatno osjetila razlika. Kosa je bila puno meška i zagađenija. Na svojoj kosi, za razliku od one koja se tretira farbom i blajhom, ne uspijevam postići takav rezultat, odnosno rezultat koji se tako dobro vidi, no – ne žalim se! Ja svoj Dyson obožavam. Isfenirana frizura na izblajhanoj kosi stoji puno duže nego na mojoj koja nakon nekog vremena poprimi, ne znam kako bih se drugačije izrazila ali – svoj prirodni oblik. Lagano se se naprave lokne iako sam ju isfenirala na ravno.

Isprobala sam ja i bouncy blowout – i to mi je prekrasno. Mada, mislim da meni više odgovara taj tip frizure na dugoj kosi a ne na ovoj bob dužini koju imam.

Žene ga jako vole jer pomoću njega mogu savršeno isfenirati šiške, moje su dužine kao i ostatak kose, i da, jako se lijepo stiliziraju!

Također, čula sam da je super na curama koje imaju kovrčavu kosu i koje su prisiljene otići kod frizera svaki put kad im njihove lokne dosade, no ne znam iz prve ruke.

Zaključak:

Ako ste u mogućnosti, isprobajte Dyson Air Wrap prije nego li se odlučite na kupnju. Iako su društvene mreže apsolutni preplavljene ovim proizvodom i naizgled se čini da paše na svaku kosu i svaki stil frizure – možda ipak nije tako. Veliki su novci u pitanju stoga dobro izvažite ako vam se takva investicija isplati. Nemojte da prevagne neka impluzivna kupnja a da vam Dyson stoji u kutu. Također, potrebno je puno ‘ igranja’ da bi shvatile što vama najviše odgovara i da ulovite mot.

Fotografije: Instagram @homestyledecor__ @sultanovamariina @ daria_begy

Prethodni tekst – Samo nek je volumena! ‘Bounce blowout’ kosa je ponovno in

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci