Dora Orešković Vrdoljak izrađuje prelijepe minimalističke naušnice
D

Nastavljamo s rubrikom Hrvatski kreativci. Minimalizam je sada jako popularan – kako u beauty, u modi, i u interijerima pa smo mi pronašli jedan predivan minimalistički nakit u koji smo se zaljubili na prvu!

U nastavku upoznajte Doru koja stoji iza d’Oro design nakita. 

Predstavite nam se! 

Ja sam Dora Orešković Vrdoljak, imam 31. godinu i dolazim iz Osijeka. Vlasnica sam brenda d’Oro design. Inače, po struci sam profesorica engleskog jezika i filozofije, a kreativnost je nešto što razvijam i što me prati od malena.

Pred kraj 2022. godine postala sam mama te prvih šest mjeseci nadolazila upoznavajući svog sina i novu sebe. A onda, kada je sve postalo lakše, rodila se ideja za novim hobijem. 

Prije d’Oro desgina, postojao je d’Oro bracelets. Narukvice od končića, pleksija, perilica, nehrđajućeg čelika…. Nakon 2-3 godine rada, volja za narukvicama se smanjila te sam poželjela nešto novo. Budući da sve što radim, ponajprije radim za sebe, odlučila sam se za naušnice jer su mi u tom trenutku bile najdraži modni detalj. 

Vlasnica si brenda d’Oro design. Što sve nudiš u svom brendu?

Asortiman d’Oro designa sastoji se od osnove i dodataka. U osnovi su velike i male karike, a kao dodaci dolazi privjesci. Jednom kada postaneš vlasnica karika, privjeske možeš kupiti posebno i na taj način svaki dan nositi nešto novo. Sav nakit je od nehrđajućeg čelika što osigurava kvalitetu i dugotrajnost. 

Gdje crpiš inspiraciju i motivaciju?

Ono što me inspirira za odabir kolekcija su godišnja doba, svjetski trendovi, želje mojih cura… Dok motivaciju pronalazim u sebi i drugima. U sebi jer to volim. To vrijeme provedeno u izradi nakita smatram posvećeno sebi te se na taj način punim energijom. Uz to, svim nakitom upotpunjujem svoj izgled i pokazujem svoje “tko sam i što sam”. U drugima, jer mi nema draže nego kada u kolekciju uvrstim novi privjesak i dobijem komentar: “to sam baš ja!”. Baš tada privjesci se nose najbolje te izgledaju puno bolje na drugima nego na meni samoj. 

Gdje si naučila izrađivati nakit? 

Sama izrada nakita za mene je igra. Narukvice, naušnice… sve je to nešto što me u određenim fazama života uveseljavalo i pružalo mi bijeg od svakodnevice. Moje vrijeme za mene. Sve što sam radila i radim, naučila sam sama uz pomoć interneta i raznih tutorijala. A onda uslijedi igra “pokušaja i pogrešaka” te usavršavanja.

Imate u planu neki novi asortiman/kolekciju?

Iduće što dolazi i što će obogatiti asortiman je nakit u srebrnoj boji. Iako se ono kosi i s imenom brenda i mojom osobnom preferencijom, to su moje žene jaaaako tražile pa sam morala ispuniti želje. Baš se veselim vidjeti kako će se svima svidjeti! 

Poruka za kraj?

Za kraj bih još voljela reći da pod zvjezdanim nebom ima mjesta za sve nas. Ako te nešto veseli, nemoj se ustručavati to ostvariti. Za dodatnu inspiraciju i životno ohrabrenje, možete škicnuti i citate na našoj stranici. 

Hvala Isabelli i portalu Stilueta na prilici da kažem nešto više o sebi i velika pusa svima! 

Draga Dora, hvala tebi na ugodnom razgovoru, nastavljamo pratiti tvoj rad! d’Oro nakit možete pronaći ovdje

Fotografije: d’Oro

Prethodni tekst – Studentica Isabel Fuček izrađuje prekrasne torbice od perlica koje su savršene za blagdanski period

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci