Dogloveri: Petra Rukavina Visitz i Raa
D

Evo i nove rubrike Doglovera, ovog puta upoznajte Petru i njezinu ljubimicu Raa! 

Predstavite nam se!

Pozdrav, zovem se Petra Rukavina Visitz, imam 35 godina, dolazim iz Rijeke, majka sam bliznakinja Karin i Kiare te supruga. Po struci sam enolog, no nažalost, ne radim u struci već sam  suradnik u prodaji jedne telekomunikacijske tvrtke. U slobodno vrijeme volim se baviti  glazbom, volim čitati, volim modu i slaganje kombinacija svojim curama ili prijateljicama a  najviše volim izlete s obitelji gdje nam se pridružuju i naša dva kućna ljubimca, mačka Becca i pas Raa kojih niti ne smatramo kućnim ljubimcima već dio obitelji Visitz. 

Sad kad smo Vas upoznali, koga ste doveli sa sobom? 

Sa sobom sam dovela Raa, ona je patuljasti pinč crne boje sa paležima i ima 14,5 godina. 

Kakva je karakterno? 

Jednom riječju kraljica, hahaha, sve mora biti po njezinome, jako je razmažena i izrazito  privržena nama. Nije ljubiteljica velikih pasa i ne voli ženske pse, izrazito se počne buniti kada  netko prođe pored nas u šetnji tko joj nije po volji. S obzirom na godine najviše voli odmarati i  spavati. 

Koja je njezina smiješna osobina? 

Bilo da je ljeto ili zima obožava biti prekrivena i ušuškana ispod dekice, a ako je sunčano  obavezno se voli sunčati kamo god da nađe zrake sunca. Ne voli hodati po stepenicama tako da stane i počne cviliti dokle god ju ne podignemo te najsmiješnije od svega s obzirom da ide s  mnom već više od tri godine na posao odmah čim stigne u „smjenu“ mora dobiti keksić od moje kolegice Tatjane, dok ga ne dobije cvili, u slučaju da nemamo više jer je gospođa pojela  odmah joj se mora ići kupiti, tako da da kao što sam rekla u prethodnom odgovoru jako je razmažena. 

Kako je pala odluka na Raa? Zanima nas priča? 

Odrasla sam uz pse, prvo sam imala škotskog ovčara Seru koja nas je nažalost zbog bolesti rano napustila, i nismo mogli zamisliti dalje život bez psa te smo tražili manjeg psića i nakon  nje je stigla mama od Raa, Nala s kojom smo odlučili imati legla i iz svakog legla (ukupno smo  ih imali tri) smo svaki put jednog psića zadržali, moja sestra je zadržala prvog psića, sestru od Raa, Kiku, godinu dana kasnije ja sam iz drugog legla zadržala Raa i treće leglo je moja mama  zadržala brata i prvog muškog psa u obitelji Chivija. Tako da imamo cijelu obitelj od Raa samo svaka u drugom gradu, tako da kad su na okupu je jako veselo, najviše se svađaju tko će ispod  koje deke se ušuškati. Kaže moj tata da imamo starački dom s obzirom da većina psa koje u obitelji imamo imaju više od 14 godina. 

Dok još nismo imali djecu kada smo putovali uvijek je išla s nama, tako da je prošla Hrvatsku, Italiju, Sloveniju, Austriju i Crnu Goru. Vozila se vlakom od Rijeke do Beča i to mi je među  najdražim uspomenama, ne znam baš da li bi se i ona složila s obzirom da je bilo hladno, a  hladnoću i kišu ona baš i ne preferira. Skuterom se vozila po Dubrovniku u svojoj torbici.  Brodom proputovala otoke Loput, Koločep, Šipan, Unije, Susak, Quadom se vozila po Velim Srakanama. No vidim kako je starija da joj je ponekad draže ostati kući odmarati sa mojom  nonom nego ići u neke avanture ipak je dama u godinama koja obožava spavati i odmaranje joj  je drugo ime. 

Pa nju moramo ugostiti u rubrici Travel preporuka by Raa! Kako je ona promijenila Vaš život? Kako je utjecala na Vas? 

Obogatila nam je život i ono što mi se najviše sviđa kako su djeca stvorila empatiju i ljubav  prema životinjama. Učinila nas je boljim u svakom pogledu, ne kaže se bez veze da je pas  najvjerniji i najbolji čovjekov prijatelj, kad sam tužna ona se stisne uz mene i bude uz mene koliko god je potrebno, kada je bilo tko iz obitelji bolestan doslovno se ne miče od njega, kada  smo sretni i trčimo i plešemo po stanu ona trči, pleše i laje uz nas. Ne možemo zamisliti život  bez nje. 

Gdje provodite najviše vremena? 

Kako smo prije tri godine uzeli i macu koja je bila beba i imala izrazito pune energije dok Raa  baš i ne jer voli mir, spavanje, i odmaranje odlučila sam je povesti sa sobom na posao, evo od  tada je prošlo više od tri godine da svako jutro ide s mnom na posao gdje ima svoju košaricu i spava cijelu smjenu što je njoj super. Doslovno me svako jutro prati očima kad se spremam i  ne ispušta me iz vida da mi slučajno ne bi palo na pamet pustiti je kod kuće. Vikendom ukoliko je lijepo i suho vrijeme uputimo se u šetnje po Rijeci, okolici. 

Dakle ona ne samo da je član obitelji već je i kolegica! A kada niste na radnom mjestu, kakvi su Vam rituali? 

Svako večer nakon što legnem u krevet obavezno obje dotrče svaka sa svoje strane i čekaju keksić prije spavanja tako da na noćnom ormariću imam posebnu keramičku posudicu u kojoj  stoje keksići za Raa i Beccu i ne smije se dogoditi da ostane prazna jer to onda bude  zanovijetanje i prodike sa strane Raa da doslovno moram po stanu tražiti keksiće jer neće ići  spavati dok ne dobije, dok Becca odustane, jer joj se ne da čekati hahaha. 

Koja je omiljena hrana i poslastica Raa? 

Raa obožava skoro sve jesti meso, jaja, salamice, sireve, nije baš fan voća i povrća no ono što  voli najviše od ljudske hrane nećete vjerovati su kokice, obavezno kada gledamo film i  zagledamo se imamo nečujnu kradljivicu pored sebe koja redovito krade kokice iz zdjele. No s  obzirom na njezinu dob i zdravstvene poteškoće koje su se počele u posljednjih godinu dana  pojavljivati, preporuka veterinara je bila da izbacimo sve što zapravo Raa najviše voli tako da je  ostala nažalost isključivo njena suha hrana i konzervice. A što se tiče poslastica obožava  keksiće koje kupimo u Dm-u ili Pet Centru, a to su sušena pačja prsa ili sušena pileća prsa i  mislim da se toga ne može odreći nikako.

Zna Raa što valja! Draga Petra, hvala puno na odvojenom vremenu, želimo vam još puno divnih uspomena, i naravno  – putovanja! 

Prethodni tekst – Dogloveri: Suzana Maglica Ružić i Zoe

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci