Pridružite se humanitarnom buvljaku ”Ormar ljubavi” koji organiziraju riječki studenti
P

Ove godine humanitarni buvljak ‘Ormar ljubavi’ održava 27.4 (subota) 9-17h na terasi caffe bar Teatro kod kazališta, a sav humanitarni prilog ide za udrugu “Koga Briga”.

Program projekta:

Odjeća, obuća i dodatci će se sakupljati na 2 lokacije:

1.Medicinski fakultet 22.4 i 25.4 17-20h

2.Klub Mladih 22.-25.4 u sklopu radnog vremena 07-19h

Tko može donirati? Svi koji žele, iako je projekt studentski cilj projekta je potaknuti sve građane na razmišljanje o održivost, ali i humanosti.

Što donirati? Odjeća, obuća i dodatci moraju biti čisti i u stanju u kojem bi ih i sami građani htjeli kupiti na buvljaku.

Na dan buvljaka (27.4.2024 9-17h) prikupljeni predmeti prodavat će se u zamjenu za humanitarne donacije zajedno s platnenim torbama skrojenim od liječničkih kuta u suradnji s dizajnericom “Staša Design” iz Pule.

Liječničke kute donirane su od strane djelatnika Medicinskog fakulteta i KBC-a Rijeka te Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ u sklopu inicijative “Da kuta ne odluta”.

Sakupljeno je više od 100 kuta, skrojeno je 40 platnenih torbi, a ostatak kuta bit će iskorišten u budućnosti projekta. 

Sav humanitarni prilog ide za udrugu “Koga Briga”, a preostala odjeća i obuća koja je za to prikladna već tradicionalno se donira kući utočišta za beskućnike “Depaul”.

Prethodne godine:

Projekt je održan dvije godine za redom (2022. i 2023.) u Rijeci. Kroz protekle dvije godine buvljakom je prošetalo više od tisuću kupaca, a prikupljeno i donirano je 1479 eura. Prve godine prikupljenim novcem se kupio projektor i platno za Odjel dječje onkologije u Rijeci, dok su druge godine prikupljena sredstva bila namijenjena teško pokretnoj djeci Područnog centra za odgoj i obrazovanje u Rijeci.

Projekt je poseban jer je obuhvaćen cijeli krug kupoprodaje i reciklaže uz humanitarnu crtu: odjeća se donira od strane studenata i građana, prodaje u zamjenu za humanitarne donacije, a preostala odjeća ovisno o stanju ide na recikliranje ili već spomenutoj kući utočišta za beskućnike “Depaul”. Cilj projekta je promicanje održivosti i humanosti, odnosno poticanje šire javnosti da čak i svojim malim doprinosom mogu djelovati za veći cilj.

Tekst, fotografije: Ormar ljubavi

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci