,,Tri mladića” osvojila Rijeku i MIK 2024!
,

Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto

uvjerljivo osvojili jubilarni MIK

Veliko finale jubilarnog izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj bilo je upravo to. Riječki Trg Riječke rezolucije ispunjen do posljednjeg mjesta, odlična atmosfera i sjajan ambijent, baš kao šlag na mikovskoj rođendanskoj torti. A vitalni šezdesetogodišnjak je pokazao da je itekako u formi. Naglasio je to i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je na početku večeri pozdravio publiku u Rijeci ali i svugdje gdje se gledao i slušao program HRT-a. Zahvalio je Melodijama Istre i Kvarnera koje čuvaju tradiciju svoga kraja te zaželio festivalu dug i uspješan život.

Nakon prigodnih riječi, MIK je zapjevao punom snagom, uz podršku gledališta i svaka je skladba nagrađena velikim pljeskom riječke publike, koja je večeras ne samo odlučivala o pobjedniku festivalske večeri nego i cijelog festivala. Uz šesnaest natjecateljskih skladbi publiku su oduševili i nastupi mikovskih velikana, jer svoje su hitove izveli posebni gosti: Vesna Nežić Ružić, Daniel Načinović, Damir Kedžo, Alen Vitasović, Đani Maršan i Mario Lipovšek Battifiaca. Jubilarni MIK svojim su najavama dodatno obogatili i bivši voditelji Neva Funčić, Gloria Fabijanić Jelović, Uršula Tolj, Helena Funčić, Mario Lipovšek Battifiaca, Robert Ferlin i Uršula Tolj koji su se pridružili sjajnim mladim voditeljima Leni Stojiljković i Borni Šmeru te zaslužili pljesak publike.

No, odličnoj zabavi tu nije bilo kraja, jer dok su se prebrojavali glasovi riječke publike pjevalo se i u revijalnom programu pa su publiku na pljesak vabili i uspijevali Alen Polić, Karin Kuljanić i Đani Maršan, Gina Picinić, Viktor i Irena, Džo Maračić Maki te Vivien Galletta i Voljen Grbac. I nakon revijalnog dijela došlo je vrijeme za proglašenje rezultata riječke publike te ukupnih nagrada festovala MIK 2024.

Riječka publika je za najdraže skladbe večeri odabrala „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvođenju Dina Guščića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota kojima je dodijelila 197 glasova, druga je Gina Picinić sa skladbom “Sanesego moja mladosti“ (Andrej Baša)  i 127 osvojenih glasova dok su treći bili Karin Kuljanić, Natko Štiglić i klapa Tić sa skladbom „Srce na cesti“ (Robert Grubišić/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić/Ivan Nino Načinović) koja je osvojila 105 glasova riječke publike.

Nakon šeste, finalne festivalske večeri znaju se i najbolji po zbroju bodova prema odabiru publike svih gradova te je ukupni plasman sljedeći: treće mjesto osvojila je skladba “Pelica od pine“ (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) u izvedbi Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta koje su skupile ukupno 88 bodova, drugo mjesto u ukupnom poretku sa 100 bodova osvojila je skladba “Sansego moja mladosti” (Andrej Baša) u izvedbi Gine Picinić, dok su ukupni pobjednici sa 121 osvojenim bodom Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto sa skladbom “Tri mladića” (Robert Grubišić – Robert Pilepić – Robert Grubišić). 

Evo i ostalih, ne manje vrijednih, nagrada ovogodišnjeg festivala Melodije Istre i Kvarnera:

  1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA:

skladba JUŠTO TAKO u izvedbi Franka Krajcara 

(glazba: Franko Krajcar – tekst: Nataša Buršić Krajcar – aranžman: Mauro Giorgi)

NAGRADA ČAKAVSKOG SABORA ZA NAJBOLJI TEKST 

VJEKO ALILOVIĆ za tekst pjesme PELICA OD PINE u izvođenju Katje Budimčić-Sabljar i Andrine Frlete

NAGRADA NAJBOLJI DEBITANT MIK 2024 

ELIS LOVRIĆ koja izvodi skladbu MOJA MATI  

NAGRADA “Zlatni mikrofon” HR RADIO RIJEKE ZA NAJBOLJU  INTERPRETACIJU  

ELIS LOVRIĆ za izvedbu skladbe MOJA MATI  

NAGRADA “Nello Milotti” – ROŽENICE HR RADIO PULE  za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj, 

gđa. ADELA DOBRIĆ JELAČA za pjesmu PISME PUKA MOGA u izvođenju JOSE BUTORCA i klape TIĆ  (glazba Robert Grubišić – tekst David Kabalin  – aranžman Robert Grubišić/Ivan Nino Načinović)

  1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA:

skladba MOJA MATI u izvođenju Elis Lovrić (glazba: Elis Lovrić – tekst: Mate Balota – aranžman: Elis Lovrić/Matej Zec)

NAGRADA »BESEDA« 

pokrovitelj nagrade je NOVI LIST, stručno povjerenstvo čine: Damjan Grbac, svjetski priznati jazz glazbenik, Slavica Mrkić Modrić, urednica i novinarka Novog lista i Ivana Kocijan, urednica rubrike Mozaik u Novom listu.

skladba MOJA MATI u izvođenju Elis Lovrić (glazba: Elis Lovrić – tekst: Mate Balota – aranžman: Elis Lovrić/Matej Zec)

  1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA 

skladba Nu izvođenju Nevije Rigutto I Darka Jurkovića Charlija (glazba Lara Pilepić – tekst Ljubica Bestulić Stanković – aranžman Darko Jurković Charlie)

NAGRADA ZA NAJBOLJI ARANŽMAN

DARKO JURKOVIĆ CHARLIE, za aranžman skladbe NOĆ

Mikovska karavana je uplovila u svoju matičnu luku i upisala još jednu prekrasnu večer u svoj dnevnik, a jubilarno izdanje Melodija Istre i Kvarnera ostat će zlatnim slovima upisano u povijest festivala zahvaljujući autorima, izvođačima, voditeljima, orkestru, cijeloj tehničkoj ekipi i nadasve publici koja je svaku večer ispunila gledalište, a srca mikovaca ispunila ponosom. Zato je MIK nešto posebno. I neka potraje. Odlično mu ide… 

Tekst: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci