Nakon uspješnog prvog predavanja, panel predavanje Meno cure opet u Rijeci
N

Vrijeme je da menopauza i perimenopauza prestanu biti tabu

“Kako prirodno balansirati perimenopauzu”, “Hormonsko nadomjesno liječenje” i “Uloga tjelesne aktivnosti u prevenciji perimenopauze i menopauze”, teme su panela koji će se održati 20. travnja na trsatskom Kampusu

U subotu 20. travnja u Rijeci, na trsatskom Kampusu, održat će se panel predavanje MENO CURE. Na predavanju će govoriti dr. Sanja Toljan, dr. Martina Jerbić i kineziologinja Asja Petersen. Teme koje će obraditi su redom: “Kako prirodno balansirati perimenopauzu”, “Hormonsko nadomjesno liječenje” i “Uloga tjelesne aktivnosti u prevenciji perimenopauze i menopauze”.

Panel predavanje MENO CURE je namjenjeno svim ženama jer će sve one kada tada osjetiti hormonalni disbalans koji je posljedica: PMS-a, trudnoće, postnatalnog perioda, predmenopauze, menopauze. 

A koji su simptomi na koje bi žene treble obratiti pažnju?

Prečeste ili neredovite menstruacije, suhu i tanku kosu i kožu koja često bezrazložno svrbi, promjenjivo raspoloženje, tanak i isprekidan san, konstantan umor i manjak seksualne želje. 

Mnoge su poteškoće s regulacijom tjelesne težine također povezane s nepravilnim radom neke žlijezde, ali posljedice hormonalnih promjena u predmenopauzi i menopauzi su trajne i dovode do starenja.

Na panel predavanju MENO CURE žene mogu saznati sve o promjenama koje su normalne za svaku ženu i o popratnim simptomima koji se mogu ublažiti i ne trebaju biti dio tvoje svakodnevice.

Više informacija i kako se prijaviti na predavanje na info@centar-miketa.hr. Broj mjesta je ograničen.

O predavačima

Dr. Sanja Toljan

Dr. Sanja Toljan rođena je 1964. u Vinkovcima, a 1988. diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1998. postaje specijalist anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja. 2004. godine osniva Polikliniku Orlando. Svakodnevnim radom s pacijentima uočava najčešće poremećaje koji su posljedica modernog načina života, a posebice njegov utjecaj na naš hormonski sustav. Zbog toga se odlučuje za specijalizaciju iz preventivne i anti-age medicine u Belgiji, kod svjetski poznatog dr. Thierry Hertogha, prvog čovjeka Europe za pitanje hormonalnog balansa i preventivne medicine. Danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Napisala je tri uspješnice, “Čudesna moć hormona”, “Žene u hormonskoj ravnoteži”, “Muškarci u hormonskoj ravnoteži”, te s akademkinjom Vidom Demarin uredila udžbenik “Klinička psihoneuroendokrinoimunologija”. Dr Toljan je osnivačica poslijediplomskog stručnog tečaja iz Kliničke psihoneuroendokrinoumunologije kojeg pohađaju zdravstveni profesionalci koji žele naučiti postavke suvremene medicine i kako ih primijeniti u svom radu.

Martina Jerbić, dr.med., specijalistica ginekologije i opstetricije

Martina Jerbić, dr.med., specijalistica ginekologije i opstetricije s 30.godišnjim radnim stažom u medicini. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1991.g. Godine 2001. započela je specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije te radila u OB Varaždin i Petrovoj klinici  za ženske bolesti i porodništvo u Zagrebu. Godine 2015. otvara svoju privatnu ginekološko-opstetričku  specijalističku ordinaciju  čiji je sljedbenik Poliklinika Nanna osnovana u prosincu 2016.  godine i upotpunjena psihijatrijskom djelatnosti. Od tada Martina Jerbić  postaje Ravnateljicom poliklinike Nanna sa sjedištem u Varaždinu.  U Poliklinici radi kao specijalistica ginekologije i opstetricije i uvodi niz suvremenih pristupa metodologiji u zdravstvu. To se odnosi na uvođenje bioidentičnih hormona u balansu ženskog zdravlja, holističkom i individualnom pristupu dijagnostike i liječenja pacijentica , pregledu i UZV dojki te  termografiju- neinvazivnu dijagnostičku metodu koja upotpunjuje klasične radiološke dijagnostičke pristupe suvremene medicine.

Asja Petersen, idejna je začetnica projekta MENOCURE.

Uz dvije poznate liječnice dr. Sanje Toljan, vlasnice poliklinike Orlando i dr. Martine Jerbić vlasnice poliklinike Nanna, prošle godine je održala dva velika predavanja na temu žena u perimenopauzi i menopauzi. Jedan u Zagrebu drugi u Karlovcu i za oba se tražila karta više. Tema ženskog zdravlja napokon polako,  ali sigurno dobiva na važnosti i žene traže odgovore i rješenja.  Tema koja mora prestati biti tabu, koja je važna za nove, mlade generacije.

Asja Petersen, s radnim stažom od 35. godina, spada među naše najiskusnije trenere i edukatore. Začetnica je trenda vježbanja Pilates tehnike u Hrvatskoj i vlasnica je studija s najdužom tradicijom vježbanja Pilatesa kod nas. Utemeljiteljica je i predsjednica udruge Pilatesa instruktora u Hrvatskoj te članica krovne međunarodne udruge Pilates Method Alliance. Vlasnica je fitnes Učilišta Equilibrium.

Uz vođenje vlastitog studija, koji uspješno radi već 21. godinu i svakodnevnog rada s vježbačima, Asja kontinuirano održava seminare i radionice za mlade naraštaje fitnestrenera i instruktora. Stalna je suradnica i trenerica vodećeg i najdugovječnijeg nacionalnog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, pokrenutog 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života.

Tekst, fotografije: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci