Saznali smo kako je Zvončarnica sljubila tradiciju i kvalitetu u fine kolače i torte!
S

Jasmina Šehić krije se iza slatkog svijeta poznatog kao Zvončarnica.

Slastičarnice u Marinićima( Marinići 12a ) i u Matuljima (Trg Maršala Tita 2)  prave su tvornice savršenih okusa,  a kolače i torte osim okusa krasi i prekrasna estetika. Prava su umjetnička djela! Jasmina i tim uživaju u svom pozivu i ne kriju zadovoljstvo što su dijelom trenutaka koje mnoge obitelji pamte!

A pamtimo i mi najslađi zadatak koji smo imali prošli tjedan i posjet Zvončarnici u Matuljima. Na kavi s Jasminom otkrivamo kako je u slastičarstvo ušla prije 15 godina iz čiste ljubavi. Ljubav se iščitava iz svake riječi, ali još više iz svakog zalogaja.

Jer ljubav je doista onaj zadnji sastojak koji u gastronomiji čini razliku i osjeti se u kolačima i tortama koje mlađi i stariji jako dobro znaju i još više vole!

Zvončarnica, duh nematerijalne baštine u slatkoj baštini našeg kraja

Naravno da je jedno od prvih pitanja upućeno dragoj sugovornici bilo o imenu. Iako je na samom početku razmišljala o nekom francuskom imenu, uz podršku prijatelja koji su dio zvončarske tradicije rodila se ideja o imenu koje će slaviti tradiciju kraja. To se kasnije pokazalo kao dobar odabir jer je danas poznat i prepoznatljiv – mafin s rogovima.

Zvončari su dio naše nematerijalne baštine, začin ovog našeg kraja, prepoznatljivost kraja, a iste vrijednosti danas možemo povezati s jednim od najpoznatijih slastičarskih brendova našeg kraja. Motiv zvončara utkan je kao dio uređenja slastičarne, a u Matuljima koji imaju svoju zvončarsku tradiciju, ova se priča savršeno uklapa i komplimentira ponudu mjesta.

Sljubljivanje sastojaka u zalogaje koji su čista rapsodija okusa

Samo najbolji sastojci dovoljno su dobri da završe u kolačima i tortama s potpisom Zvončarnica tima. Kolače, osim prelijepe izrade krase i zanimljivi nazivi, ali i okusi! Neki su klasični, ali ima i onih koji su domišljati te u prvi plan stavljaju manje popularne namirnice kao što je na primjer rogač! Dobre kombinacije čine slatka remek djela. Neki po dozu uživanja dolaze u slastičarne dok se mnogi odlučuju i za takeaway te u kolačima uživaju u toplini svoga doma.

Uz klasične odabire kao što su Cheese cake, Cremino, Lješnjak kugla, Baklava, Amber,  teško je odoljeti i signature kolačima kao što su Pijana jabuka, Jaje, Pod orehom, Morčić!

Pitali smo Jasminu i koji su njezin favoriti, odgovor je: Zelena romansa (pistačija i naranča), Uragan (bijela čokolada , mango i marakuja), Jaffa kugla,  Sveti Matej torta bez brašna s punoooo orašastih plodova,  Crvenkapica (biskvit od maslinovog ulja , muss od bijele čokolade i amarena).

Slatka najava – još malo i stižu sladoledi po recepturi Zvončarnice

Raspodija okusa u svakom zalogaju! Zvončarnica nam je fokusu već dugi period i doista ne možemo izdvojiti nekoliko favorita. Sve je izvrsno i po našem guštu! Ono što nas veseli je što je u najavi sladoled, a sigurni smo da će u okusima uživati sve generacije!

Kako bi boravak doista bio zadovoljstvo, Jasmina je mislila na sve. Svojim su gostima omogućili i pola sata besplatnog parkinga u garaži u centru Matulja.

Iako smo i sami skloni varijanti uzimanja kolača za doma, priznajemo da nam se i varijanta kave i kolača u centru Matulja jako sviđa.

Gledate kako sve oko vas prolazi i  juri, a vi u vaših nekoliko minuta uživate. Ljepota života uvijek se krije u malim trenucima. Samo ih treba prepoznati.

Radno vrijeme slastičarnice Zvončarnica Matulji:

od ponedjeljka do petka od 06:00 do 20:00 sati

subota od 07:00 do 20:00,  nedjelja od 08:00 do 20:00 sati

(radno vrijeme u ljetnim mjesecima bit će duže)

Kontakt telefon: 091 353 7849

Fotografije: Ivor Mažar / Stilueta

Volite naše gastro teme i preporuke? Morate saznati sve o posjeti MoonFish sushi to go lokaciji u Rijeci!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci