ZTC ima planove za vas: Crvena tiramola danas i Zadnja subota u mjesecu sutra!
Z

Jeste li znali da se Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava  25. listopada?

Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi. 66 godina kasnije i u Rijeci obilježavamo ovaj važan dan i plemeniti čin koji spašava živote. Naime, ZTC Rijeka i riječki KBC ujedinili su snage u istoj misiji – senzibiliziranja javnosti o važnosti darivanja krvi, ali i zahvale svim darivateljima na nesebičnosti i plemenitosti putem zanimljive izložbe fotografija “Crvena tiramola”.

Zanimljiv je stil izložbe, na frekventnoj lokaciji u samom centru, na nultoj etaži, u blizini info pulta svoje je mjesto zauzela tiramola, atraktivne crvene boje ne možete ju ne primijetiti. A ne možete ni odoljeti poruci koju ona šalje jer ova tiramola progovara o društvenoj bitnoj temi – važnosti darivanja krvi.

Danas, 25. listopada,  u 18 sati, u ZTC-u će se i svečano otvoriti izložba “Crvena tiramola” s portretima darivatelja iza kojih stoji naš fotograf Ivor Mažar, ali i inspirativnim mislima koji potiču na akciju.

Poruka cijelog projekta je jasna, jednostavna i važna, pogotovo u trenucima kad Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-senjska županija bilježe nestašicu doza krvi te je ovo idealna prilika da se potaknu naši dragi sugrađani i sugrađani da reagiraju.

Važno je spomenuti i kako će se u prostoru ZTC-a, 12.studenog, od 09:00-13:00 sati održati akcija darivanja krvi. 

Crvenu tiramolu na nultoj etaži ZTC-a moći će vidjeti i svi posjetitelji centra u subotu, 26. listopada,  jer vrijeme je za Zadnju subotu u mjesecu uz Sretna vrata i Dječje kazalište, a predstava počinje u 11 sati! 

Prijedloge za vikend imate, na vama je da odaberete dobro društvo i uživate u lijepim trenucima! Vjerujemo da crvenu tiramolu još nigdje niste imali prilike baš kao što do ove akcije nismo ni mi, dovoljno dobar povod da se zaputite u Zvonimirovu ulicu 3! 

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci