Zoran Bakić stoji iza prekrasnih fotki Rijeke i popularnog @explore_bz Instagram profila
Z

Zasigurno nema osobe s našeg Kvarnera koja se nije divila fotografijama s Instagram  profila @_explorer_bz. Njegov profil toliko šaren, odiše ogromnim talentom i ljubavlju prema Rijeci.

Zasigurno ste se pitali tko to stoji iza profila, mi jesmo! Zato smo ga odlučili upoznati.

Zoran Bakić je 26-godišnjak koji stoji iza profila @_explorer_bz. Zadnje tri godine se bavi fotografijom.

Zorane, kako je sve počelo? Što radiš kada ne fotkaš?

Sve je počelo sasvim spontano kada sam 12.4.2020. otvorio svoj Instagram profil, hodao “okolo” i bilježio zanimljive trenutke i iste objavljivao na Instagamu.

A kada ne fotkam,  uglavnom razmišljam i gledam gdje ići i sto fotkati sljedeće, a usputno radim i kao konobar, pa mi se mnogi čude kako sve postižem.

Stvarno! Uz konobarenje stići obilaziti našu županiju uzduž i poprijeko. Zbog tebe se svaki put ponovno zaljubimo u Rijeku. Kako se rodila ljubav prema fotografiji?

Ljubav prema fotografiji se rodila sasvim slučajno, uvijek sam znao zabilježiti dobar trenutak. Na nagovor prijatelja otvorio Instagram profil i počeo objavljivati fotografije. Nakon što sam vidio da se to ljudima sviđa i kako su me sve više podržavali sve sam se ozbiljnije počeo baviti fotografiranjem. Nabavio većinu potrebne opreme i jednostavno još više zavolio to što radim!

Kako ti se sviđa živjeti u Rijeci? Kako si se odlučio da dođeš baš u ,,Grad koji teče”?

U Rijeci mi je stvarno super i nekako sam se pronašao u ovom gradu, drugim riječima grad me potpuno “kupio”, zanimljiv grad u svakom smislu.

Inače sam iz BiH-a , od 10. mjeseca 2019. godine živim u Rijeci, nakon sto sam prethodno radio dvije sezone na otoku Krku i odlučio sam se ostati u Rijeci…

Što te u našem gradu najviše inspirira za fotkanje? Koja su ti najdraža mjesta u gradu – i za fotkanje i za opuštanje i uživanje.

Grad sam po sebi jako je zanimljiv i nudi dosta toga za fotografiranje, inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, jednostavno hodam po gradu i nalazim zanimljive lokacije koje zabilježim.

Imaš mnogo pratitelja na Instagramu! Je li su li ti se zahvaljujući Instagramu otvorile mogućnosti za neke poslovne suradnje?

U 3 godine sam skupio jako velik broj pratitelja na Instagramu, svakako da je bilo i nekih suradnji koje su došle preko Instagrama, a isto tako i jako velik broj predivnih ljudi sam upoznao preko te mreže.

Primijetili smo da voliš i putovati i zabilježiti fotićem, stalno si u nekom điru. Koliko često putuješ i kako odlučiš gdje ćeš?

Naravno jako volim putovati i fotografirati  predivna mjesta na koja odlazim. Trudim se sto više putovati ali za sad ne uspijevam otići na neka dalja putovanja, sada su to pretežno gradovi i mjesta u Hrvatskoj, jer kako radim drugi posao nemam toliko slobodnog vremena da mogu otići negdje dalje.

Pretežno inspiraciju za putovanja i određene lokacije nalazim na Instagramu ili doznam za neka mjesta od prijatelja ili se zaputim na neko mjesto pa usput pronađem još nešto zanimljivo što svakako zabilježim.

Super si kao fotograf, a kako je s druge strane fotića? Kako se snalaziš kad tebe fotkaju?

Iskreno mislim da se dosta bolje snalazim kada sam ja iza fotoaparata, ma da mi nije problem da se i ja nađem s druge strane! 😀

Dragi Zorane, hvala ti na razgovoru! Nastavi nas i dalje očaravati svojim prekrasnim fotografijama i uživaj u našoj Rijeci.

Foto: Zoran Bakić

Prethodni tekst –RIJEČANKA HANNA HOST OTKRIVA SVE O SVOM TALENTU I FILMSKOM MAKE UP-U!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci