“Znala sam što želim i nisam odustajala od toga”, Ema Obrovac, Fire Body Rijeka
"

Prošlog smo vikenda posjetili otvorenje Fire Body salona u Rijeci. Vlasnica salona je  Ema Obrovac, a oduševila nas je  proaktivnim razmišljanjem koje je utjecalo da svoju dugogodišnju želju pretvori u poduzetnički pothvat. Vrijeme je da vam ju predstavimo i da zajedno saznamo više.

Ema Obrovac

Ema, iza tebe je svečano otvorenje Fire Body Rijeka salona. Kako je bilo na otvorenju, kakvi su dojmovi tvojih gostiju?

Dojmovi su predivni.

Fire Body sprave za vježbanje zainteresirale su svih i više nego što sam očekivala.

Većina ih opisuje kao „svemirske“, zaista tako i izgledaju i djeluju. Sigurna sam da na otvorenju nije bilo osobe koja nije isprobala masažu na rolleru koji je svih oduševio. Drago mi je što su se zainteresirali i muškarci. Njima se posebno svidjela traka za trčanje. Vjerovala sam u cijeli koncept i njegovu uspješnost i sretna sam što su to i drugi prepoznali.

Vijest o novoj usluzi u Rijeci brzo je pronašla put do prvih klijentica. Znam da su odrađeni već brojni prvi besplatni treninzi. Što klijentice kažu, kakav je osjećaj vježbati na ovim spravama?

Svima je ovo nešto novo i drugačije od onoga što su isprobali do sada. Osjećaj je nešto drugačiji od osjećaja treniranja na klasičnim spravama zbog utjecaja vakuuma i topline infracrvene svjetlosti. Klijentice najviše iznenadi kada iz sprave izađu potpuno mokre od znoja čak i one koje se inače teže znoje. Već nakon nekoliko treninga se vide manji rezultati što je svima motivacija za nastavak treniranja.

A sada je vrijeme da nam otkriješ više. Po čemu je ovaj vid vježbanja poseban?

Poseban je po tome što sprave sadrže vakuum i infracrvenu svjetlost čime se postižu puno brži rezultati nego na klasičnim spravama za vježbanje. Osoba po treningu može izgubiti od 900 do 1 300 kalorija što je nevjerojatan rezultat za samo 30 minuta vježbanja. Također, utjecaj vakuuma i infracrvene svjetlosti na kožu je zavidan. Dolazi do zatezanja kože, uklanjanja celulita, oblikovanja tijela. Inače se vakuum i infracrvena svjetlost koriste u mnogim kozmetičkim postupcima u pomlađivanju tijela pa tako ove sprave daju višestruke rezultate. Trening traje samo 30 minuta uz masažu na rolleru od 15 minuta što je velika ušteda vremena.

Koje sprave su u ponudi salona?

U salonu imamo Fire Body traku za trčanje ili hodanje i ležeći bicikl koji sadrže vakuum i infracrveno svjetlo. Vakuum potiče protok krvi i limfe te omogućava intenzivno sagorijevanje masnih naslaga. Infracrveno svjetlo potiče znojenje te izbacivanje viška vode iz organizma. Također, potiče obnovu kože te ju čini čvršćom i zategnutijom.

Uz sprave za vježbanje imamo i Fire Body roller koji sadrži infracrveno svjetlo. Roller može izmasirati cijelo tijelo od stopala do ramena i leđa. Osim što uklanja celulit, zateže kožu, oblikuje tijelo, idealan je za osobe koje puno sjede jer uklanja bol u tijelu.

Kada si ti čula za ovu fitnes revoluciju, jesi li odmah znala da je to nešto što želiš dovesti u Rijeku?

Za cijeli koncept sam čula prije nekoliko godina kada još nije ni došao u Hrvatsku. Saloni su bili otvoreni u Poljskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini… ali ne i kod nas. Svidjelo mi se to što su sprave najmodernije tehnologije i što ih nema nitko drugi.

Kad sam saznala da su se saloni počeli otvarati u Hrvatskoj znala sam da moram otvoriti salon u Rijeci. To je bila moja velika želja, a kad nešto želim ne pristajem na kompromis. Znala sam da će biti izazova, ali oni nisu bili veći od moje želje da Fire Body dovedem u Rijeku.

Drago mi je što su Riječanke prepoznale prednosti treniranja na ovim spravama i što su upiti za treninge krenuli i prije samog otvorenja salona.

Tko sve može vježbati na Fire Body spravama?

Vježbati mogu svi. Od profesionalnih sportaša do osoba koje godinama nisu bile fizički aktivne i koje tek moraju steći kondiciju. Sprave se mogu namjestiti na više različitih razina intenziteta kako bi se trening mogao prilagoditi svakoj osobi.

Moram te pitati, koja sprava je tvoj favorit?

Roller je svakako, ne samo moj, nego favorit gotovo svake osobe koja trenira u mom salonu. Osim što daje nevjerojatne rezultate u borbi protiv celulita, opušta svaki mišić u tijelu. Ublažava upalu i napetost, potiče metabolizam i poboljšava cirkulaciju. Nema osobe koja ga ne želi kod kuće. Zaista je omiljen u salonu.

Je li sada idealno vrijeme  za pripreme da budemo kako se popularno kaže „raketa do ljeta“?

Sada je idealno vrijeme jer imamo vremena za „skinuti“ višak kilograma, riješiti se celulita, zategnuti tijelo te poboljšati kondiciju. Moje klijentice već se itekako spremaju za ljeto i svakim treningom rade nove rekorde po pitanju prijeđenih kilometara i izgubljenih kalorija. Znam da će svaka od njih biti „raketa do ljeta“.

Posebno me se dojmilo što si u svoj poduzetnički pothvat krenula u ranim dvadesetima! Da sam barem ja imala tu hrabrost u tim godinama. Kako se osjećaš sada kad si otvorila, što te u biti najviše motiviralo da kreneš hrabro poduzetničkim koracima?

„Ako ne sada, kada?“ Uvijek nešto čekamo i na kraju ne napravimo ništa. Osoba sam koja želi sve i odmah. Nisam htjela čekati da diplomiram da bih pokrenula nešto svoje. Znala sam što želim i nisam odustajala od toga. Volim nove stvari, a zona komfora mi je dosadna. Uvijek želim nešto novo i drugačije zato sam se i odlučila na ovaj korak već u ovim godinama. Sretna sam što sam otvorila nešto što pomaže drugima.

Koji su ti si planovi za ovu godinu?

Planovi se kod mene jako brzo mijenjaju, ali za sada želim nadopuniti salon još nekim spravama koje vjerujem da će moji klijenti i klijentice obožavati. Također se nadam završetku još jedne uspješne akademske godine. I za mene najvažniji plan – da svaka osoba koja dođe u Fire Body salon postigne rezultat koji želi jer njihov uspjeh je i moj uspjeh. Najveća nagrada na kraju dana je, ipak, osoba koja se osjeća bolje i ugodnije u svom tijelu.

Za sve koje smo zaintrigirale našim razgovorom, kako se naručiti, kako doznati više, kako krenuti?

Svima kojima je došao onaj ponedjeljak u kojem napokon počinju trenirati želim da nas kontaktiraju na broj 091 620 6364 i da što prije krenemo topiti kalorije i oblikovati tijelo.  Fire Body Rijeka pratite i na službenoj Facebook stranici i Instagram profilu, TikTok-u kako biste na vrijeme saznali sve novosti iz salona.

Hvala Ema i sretno! Fire Body Rijeka salon nalazi se na Krimeriji, na adresi Kumičićeva 61b, a ponavljamo još jednom broj telefona  – 091/620 6364! 

Fotografije: Ivor Mažar

Sadržaj pod pokroviteljstvom.

Propustili ste naš članak o Danu crvenih haljina u Guveru? Pročitajte ga sada! Volite inspirativne razgovore! Više na linku

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci