“Život nije slika koju trebamo svijetu pokazati već putovanje koje trebamo u svoj punini proživjeti” Marija Mažar
"

Trudim se uživati u svakom trenu.

Nekad mi ide jako dobro, nekad malo manje.

Trudim se biti osvještena, biti u trenutku.

Nekad mi ide jako dobro, nekad malo manje.

Trudim se razumijeti vrijeme u kojem živimo, ovo koje smo si stvorili.

Nekad mi ide jako dobro, nekad malo manje.

Ali, na ovoj stavci ću se zadržati. Imam problem s današnjim vremenima. No, dok pišem, kako mi je misao već na trećoj rečenici shvaćam da imam i više problema. 

Ovo je vrijeme apsolutno kotradiktorno. S jedne strane od toliko izbora čudi me da mnogi biraju biti svoja verzija nekog drugog. Nađu si oni tako u bespućima interneta neko lijepo lice, zanimljiv život, neki osebujan karakter i odjednom na Instagramu imamo tisuće verzija Kim Kardashian i jednu originalnu Kim koja je iskoristila sve što joj pružaju društvene mreže i postala dominantna osoba ovih zajednica. I mogu shvatiti da nametne neki modni trend koji nam se svidi pa ga uklopimo u naš izričaj, ali tamo gdje djevojčice i djevojke izvode bijesne operacije kako bi izgledale kao neka sasvim druga osoba, tu sam ja debelo zagazila u nerazumijevanje. I tu dolazimo do mog drugog problema, uvijek je pravo pitanje kad nam nešto stvara nelagodu – Zašto mene to smeta? Kakve to veze ima s mojim JA? I tako sam ja saznala…

Ja sam retro. Ali, ono, totalno retro ako pod retrom smatramo ono što danas očito nedostaje pa krenimo…

  • ja volim da su žene fine, da razgovaju pristojno. Oprostite molim vas na digresiji, budući da govorimo o online svijetu, da im ispod opisa fotografija ne stoji B*DASS B*TCH, HOE, ili što vam već ja znam, neki cool izrazi stigli s prekooceanskih profila. Bože, što ja volim žene koje su dame, ali to isto ne znači da se ne znaju zabavljati, ludovati, blesirati, samo to nužno ne stavljaju da cijeli svijet gleda. I čudi se. Poput mene, recimo. Volim žene koje su uredne, koje njeguju prirodnost, koje se na fotografijama smiju (primijećujete li vi da se sve manje žena smije na fotografijama kojima ovjekovječuju trenutku?). Volim žene koje čitaju knjige,  a ne tuđe statuse, koje gledaju predstave, a ne Instagram drame. Volim žene koje me nazovu i kažu mi – Mare, znaš što bi mogle odraditi?! A ne jesi li vidjela što je ova sad napravila..

Volim žene kojima je kvaliteta života bitnija od kvalitete dobrog selfija. Eto, mogla bih dalje, ali imamo bit…

  • Volim da su muškarci gospoda. Ja volim dobiti cvijeće kad nam nije godišnjica, volim kad me suprug sluša pa mi pokloni knjigu o kojoj pričam kad nam i kad mi nije ništa, pod ništa mislim nikakav poseban dan. Volim! Volim kad muškarac ženi otvara vrata, volim kad je fin, pristojan, mirišljav, čist, uredan, lijepo obučen. Maknimo se od mog supruga koji je tu na prvoj fronti i prva asocijacija, želim da mi sin bude takav, a i volim raditi u društvu takve gospode. I sretna sam što ih ima.  Dakle, u duhu svega na što se osvrćem, meni je divno vidjeti i takve društvene mreže takvih muškaraca. F I N E. Classy. 
  • Koliko dosadna mogu biti, saznat ćete u nastavku… ali ja tako volim prave vrijednosti. Obitelj. Prijateljstvo. Stvaranje uspomena, slavljenje emocija. Ja obožavam svoju veliku obitelj, obožavam svoja dugogodišnja prijateljstva, ali isto tako i miris novih kvalitetnih prijateljstva u zraku. Kad nas poveže nešto dobro. Volim ljude, volim kad su onako – pravi. Jednostavni. Iskreni. Bez fige u džepu.  Nije to sve, to je sve više privatno, bolje da ne krenem dublje u poslovne vode, ali… ja volim lojalne, kvalitetne, vrijedne, pametne, pozitivne i proaktivne poslovne suradnike i partnere. One kad ne pričamo o drugim ljudima već nekim trećim idejama. One kad ne tapkamo u blatu negativizma već stvaramo na oblaku pozitivizma. Na sreću imam samo takve, i žene i muškarce. Što sam starija to mi teže pada licemjerni stav i hrvatski jal, no na svu sreću to nisu misli koje na kraju dana padaju na moje srce, mene samo okrznu, ali kako sam cijela retro, mojoj auri ne mogu ništa. 

Ovo možda i nisu toliko loša vremena, ali su posebno izazovna. U svijetu tehnologija i informacija, moja je želja da pobijedi emocija. Proberite sadržaje koje primate, još bitnije proberite osobnosti koje si u blizinu puštate.

Ovo doba traži od svih nas velike kompromise, da poštujemo različitost, da doživimo raznolikost, ali na kraju uz sve podržaje da njegujemo individualnost i ljudskost. Pa čak i ako kraj sebe imamo jednu dosadnu retro osobu 😉

Ovo vrijeme traži od nas ne zaboravimo da ponekad ono što nas u trenu sa cijelim svijetom zbližava, najviše od samih sebe udaljava. Vrijednost odnosa sa drugima i prvenstveno sa sobom ogledalo je svega što živimo.

I samo da znate da ću apsolutno sve od sebe da i moja djeca žive u punoći svojih i tuđih vrijednosti jer želim da im život ne bude slika koju trebaju svijetu pokazati nego putovanje koje trebaju u svoj punini  proživjeti.

Pripremila: Marija Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci