Ženski inkubator – za sljedeću generaciju poduzetnica, saznali smo više o projektu Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke
Ž

Studentski zbor Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke prijavio je projekt “Ženski inkubator – za sljedeću generaciju poduzetnica” na natječaj poslovnog kluba PartneRi. Riječ je o edukacijskom projektu kojim se ulaže u obrazovanje žena za poduzetništvo na način da se educiraju o poduzetničkim vještinama i razvoju poduzetničkih ideja zalažući se za jednaki i otvoreni pristup tržištu rada. Projekt će biti sufinanciran iznosom od 25.000,00 kn.

Ideja za “Ženski inkubator za sljedeću generaciju poduzetnica” nastala je u Studentskom zboru Visoke poslovne škole PAR. Obzirom da studenti PAR-a imaju mnogobrojne mogućnosti za stvaranje i razvijanje svojih poduzetničkih ideja kroz Centar za karijere i Studentski inkubator, pala nam je na pamet ideja da bi iste te mogućnosti htjeli pružiti i ostalima, koji nisu studenti PAR-a.

Žene su nažalost i dalje u nepovoljnijem položaju naspram muških kolega u svijetu poduzetništva. Teže i manje se usuđuju uploviti u poduzetničke vode.
Ulaganje u obrazovanje žena za poduzetništvo jedan je od najučinkovitijih načina povećanja jednakosti i promicanja inkluzivnog i održivog gospodarskog rasta. Projekt Ženskog inkubatora za sljedeću generaciju poduzetnica provodit će razvoj vještina i znanja potrebnih za otvoreni pristup tržištu rada s obzirom na nezaposlene ili radno neaktivne žene, mlade djevojke do 34 godina kao posebno prepoznatu skupinu osoba u nepovoljnom položaju zbog nedostatka radnog iskustva odnosno nedovoljno razvijenih kompetencija.

Projekt će se održati u suradnji s Udrugom poslovnih žena KRUG te s alumnicama Visoke poslovne škole PAR koje će mentorirati kandidatkinje te im prenijeti njihovo iskustvo – ističe Elaie Filipović, v.d. predsjednica Studentskog zbora Visoke poslovne škole PAR .

Glavni cilj projekta jest ojačati kompetencije mladih djevojaka s područja riječke urbane aglomeracije motivacijskim, edukacijskim i praktičnim radionicama za njihovo uspješnije uključivanje na tržište rada.

U rujnu slijedi objava natječaja i selekcijski postupak. Nakon izbora i proglašenja kandidatkinja koje će ući u inkubator, kreće ciklus radionica i edukacija koji traje od 12. listopada do 12. prosinca. Zadnja aktivnost je prezentacija projekata nastalih u Ženskom inkubatoru.

Pet najboljih projekata će dobiti mogućnost daljnjeg korištenja inkubatora, odnosno co-working prostora i ostalih mogućnosti koje inkubator nudi.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci