,,Boja je zlatna” je manifestacija koja će se održati na otoku Krku i koju baš jedva čekamo!
,

Zlatna boja je sjajna i blistava nijansa žute koja se često povezuje s bogatstvom, luksuzom i prosperitetom.

“Zlatni otok” je pojam koji se često koristi u književnosti i filmovima kao metafora za idilično mjesto, često povezano s ugodnim životom ili srećom.

Među 1185 otoka u Hrvatskoj jedan je zlatni, Insula aurea – otok Krk. Smješten u srcu Kvarnerskog zaljeva, prepoznat je kao jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih ljepota i kulturne baštine još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“.

U čast zlatnom otoku udruga Žene za otok priprema jednodnevnu manifestaciju „Boja je zlatna“.

Prvi segment je panel „Turizam zlata vrijedan“ na kojem ćemo govoriti o turizmu i turističkim proizvodima s dodanom vrijednošću. Panel započinje u 17 sati u kinu Krk. Gosti će biti vrhunski brendovi, ali i stručnjaci u području turizma. Naši su gosti:

  • Ruby Montanari-Knez: Monty Beach, Crikvenica, Rab, LA
  • Martina Pernar, Paška sirana
  • Josip Gudelj: Valle Losca i Valle Losca Gelato
  • Luka Grahovac: Aura
  • Dijana Katica – dobitnica nagrade “Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine, u kategoriji vodstvo i inovacija, osnivačica i predsjednica udruge “Klub članova Selo”.

Nakon panela slijedi modna revija „Zlatne niti“ krčke modne dizajnerice Gorane Nedić i njezinog brenda Miau Couture. Gorana će se poigrati temom zlata koju će provući kroz najfinije materijale. Kao i prošlogodišnja revija u krčkom kaštelu, vjerujemo da će vas i ova oduševiti. Lokacija je sami centar grada Krka, što će cijeli event učiniti još posebnijim. Početak je u 19 sati.

Interaktivni sajam „Zlato otoka Krka“ na gradskoj rivi prezentirat će najbolje proizvode otoka Krka. Moći ćete čuti o krčkom maslinovom ulju sa zaštićenom oznakom izvornosti, o nagrađivanim sirevima i pršutima, vrhunskim vinima i cijenjenim ginovima, prirodnoj kozmetici i brojnim ručno rađenim suvenirima našeg otoka, kao i o Daru iz Krka. Što ove proizvode čini izuzetnim, reći će nam: OPG David Mrakovčić, OPG Magriž, Kusshh, Kuća vina Ivan Katunar, Piccola Stella, prirodna kozmetika Mendula, Bodulka design, Lavandin Soaps i mnogi drugi.

Kao i uvijek, za vrhunski estetski doživljaj pobrinut će se članica udruge Milena Debrunner i njezin Lola Dream, dok će Arty Party i Valentina Ban prezentirati interaktivni sajam „Zlato otoka Krka“.

Pridružite nam se 26.5. u gradu Krku u slavlju  otoka Krka.

Boja je zlatna. Jer su takvi ljudi, hrana, kultura i povijest.

Vidimo se u Krku!

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Udruga Žene za otok organizira izlet na Žitnu lađu! Pridružite se i vi!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci