Žene za otok najbolje znaju povezati i osnažiti žene. Opet su sa zlatnog otoka poslale zlatne poruke.
Ž

U današnje vrijeme upravo je vrijeme jedan od najvećih luksuza. Dok jurimo kroz dane i moranja, vrijeme nam curi niz prste i ono što nam ostane za sebe volimo da je kvalitetno provedeno. Ne utrošeno, nego uloženo.

A kvalitetno uloženo vrijeme imali smo svi koji smo ove subote, točno u podne, bili dijelom konferencije Island Business Woman: Nisam luda pod organizacijskom palicom udruge Žene za otok. Žene za otok smjelošću su i dobrom voljom primjer i ženama s drugih otoka, ali i nama – s kopna.

Kako vješto one isprepletu svoje strasti  u događanja, kako nadahnuto one slažu kockice svojih događanja, kako spretno i svjesno otvaraju kutije s nekim neotvorenim temama. Temama koje se tiču svake od nas.

Pod hashtgom #Nisamluda konferencija je pokazala drugu stranu medalje poslovnih žena. Zdravstvena stanja, nerazumijevanje okoline, procese koje prolaze. Dirljive i intimne životne stranice ispričale su tako Brankica Raković, vlasnica agencije za digitalni marketing, portala Lola i podcasta Oslobođena, Marija Mažar, osnivačica lifestyle portala Stilueta i PR stručnjakinja, Martina Frka Milotić, novinarka, autorica  te osnivačica i urednica otočnog portala Bodulija.net, Lada Marinović, diplomirana politologinja koja je posljednjih deset godina u medijima, ujedno i izvršna producentica RTL-ove emisije Stanje nacije.

Odlične savjete i perspektive dale su  Iva Brozičević Dragičević, diplomirana psihologinja, voditeljica posebnih programa Poliklinike Terme Selce i direktorica tvrtke Healthy living by IBD te Silvija Zec Sambol, doktorica medicine.

Kroz konferenciju prisutne je vodila osnivačica i predsjednica Udruge Žene za otok, politologinja Jovana Čutul. 

U vremenima kad imamo obilje poslovnih edukacija i informacija, komunikacija i tehnologija, nemamo priliku pričati o tome tko smo, kako se osjećamo, s kojim se izazovima nosimo i pokazati da smo u konačnici satkane od krvi i mesa, a ne od uspjeha i aplauza.

Iznimka potvrđuje pravilo, pa tako i konferencija Island Business Woman nije išla utabananim stazama, već je otvorila novi put poslovnim ženama. Put kojim kročimo dopušta da priznamo da smo ranjive, da smo možda i u želji da stanemo na noge i stradale, da i nama nekad treba prijateljski razgovor, iskrena potpora i zagrljaj.

Hvala Ženama za otok što povezuju neke nove konce u mreže kontakata i odvezuju vrpce s tema koje su predugo ostale zatvorene u ladicama naših života. Inspiracija ste svima!

Fotografije: Dinko Jakovljević

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci