Zeko Express vlak se vraća! Klinci će uživati!
Z

Hrvatske željeznice svako godišnje doba učine zanimljivim za  najmlađe!

Pa tako ovog proljeća, točnije Uskrsa, se vraća popularni ‘Zeko Express’ vlak. Vlak koji će voziti do Delnica.

Dječji uskrsni vlakovi Zeko Express od subote 1. travnja kreću iz Zagreba, Varaždina, Rijeke, Osijeka i Vinkovaca na veselo putovanje.

Voziti će u dva termina 1.4. i 8.4.2023. u dvije dnevne vožnje. Uz vožnju vlakom “Zeko Express” djeca će dobiti animaciju u vlaku i podjelu poklona, dolazak u Delnice, najviši grad Hrvatske na 730 metara nadmorske visine.

Nakon dolaska u Delnice, slijedi šetnja uz domaćine vodiče i animatore do zaštićene park šume Japlenški vrh, posjet gateru sa jelenima lopatarima i jedinstvenoj skijaškoj skakaonici.

Nakon toga slijedi šetnja šumom uz priče vodiča o flori i fauni Gorskog kotara te raspoznavanje bilja, ovisno o uzrastu djece početničko planinarenje na vrh Japlenškog vrha ili šetnja do livade, povratak u Park kralja Tomislava te slobodno vrijeme za marendu ili ručak.

Nakon pauze, vrijeme je za igre s animatorima u parku, potraga za Uskršnjim jajima, šetnja po gradu uz razgledavanje centra mjesta, Trga Goranskih šumara i drvara te spomenika snijegu uz priče vodiča, odlazak na veseli vlak “Zeko Express”, povratak u Rijeku.

PRVA VOŽNJA: polazak u 9:30 iz Rijeke, povratak iz Delnica u 14:20

DRUGA VOŽNJA: polazak iz Rijeke u 12:13, povratak iz Delnica u 17:00

Cijena karte koja uključuje dar za dijete iznosi 10 EUR (75,37 kuna), a za odrasle 8 EUR (60,30 kuna)

Karte se mogu kupiti na željezničkom kolodvoru Rijeka.

Tekst, fotografije:

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci