Zambelli Brand Design iz Rijeke treći put uvršten u LogoLounge knjigu
Z

Anja Zambelli i ove godine je sa vizualnim identitetom za Panissimo iz Istre uvrštena u LogoLounge knjigu

Ovogodišnja knjiga najboljih logotipa LogoLounge objavila je pobjednike za ovogodišnju ediciju. Ove godine se prijavilo preko 40,000 logotipa iz cijeloga svijeta. Žiri sastavljen od internacionalnih sudaca odabrao je najbolje te uvrstio i logotip branda Panissimo iz Istre koji je dizajniran u riječkoj agenciji Zambelli Brand Design.

Istarska tvrtka Reginex osmislila je sistem prodaje kruha putem automata te je za projekt osmišljanja vizualnog identiteta i logotipa odabrala Zambelli Brand Design iz Rijeke.

Panissimo automat

 

O vizualnom identitu

Anja Zambelli osnivačica Zambelli Brand Designa objasnila je ideju vizualnog identiteta. “U današnje vrijeme, kada je beskontaktna prodaja postala svojevrsni novi standard tvrtka Reginex, istarski lider kada su u pitanju pekarski proizvodi ponudila je jedno sasvim novo iskustvo kupnje kruha: samoposlužne prodajne aparate za kruh Panissimo – automate koji su uvijek puni svježim pekarskim proizvodima, dostupni 24 sata na dan. Panissimo brand nadahnut je snažnom povijesnom vezom Istre i Italije. Ime branda – Panissimo, jedinstveno je i u svom korijenu ima talijansku riječ “pane”, što u prijevodu znači kruh. Nastavak -issimo, superlativ u talijanskom jeziku koristi se kako bi se označilo da nešto ima najbolju kvalitetu. Tako je stvorena riječ Panissimo, novi naziv mladog istarskoga branda. Kako bi se dočarala nova vrsta distribucije kruha i njegova stalna dostupnost stvorili smo jedinstvenu kategoriju proizvoda. “24/7 Bread Stations” savršeno ocrtava Panissimo aparate: to su stanice za kruh, „otvorene” 24 sata dnevno. Vizualni identitet, logotip branda Panissimo crtan je oko siluete kruha kako bi se stvorila poveznica sa osnovnim Panissimo proizvodom.

Kod crtanja tog oblika nije se crtao bilo koji kruh, već onaj po kojim je Reginex, matična kuća Panissimo branda najpoznatiji: kruh iz kalupa. Kupnja kruha na Panissimo samoposlužnim aparatima, vrlo je jednostavna i user-friendly. Takav je trebao biti i Panissimo brand, njegov vizualni i verbalni identitet te design aparata. Istom filozofijom smo se služili prilikom osmišljavanja slogana: I BRZO, I BLIZU. Panissimo brand spaja tradiciju u obliku autohtonog proizvoda i pouzdane usluge s inovacijom moderne tehnologije, koja radi za tebe i pojednostavljuje ti život, jer ima kruh koji tražiš u bilo koje doba dana i noći.  On je stroj s elementima ljudskosti, grijan toplo pečenim kruhom i željom da spaja ljude, jer vjeruje da zajednički, mali trenuci čine život ljepšim i vedrijim.“

Istarska priča spremna se širiti

Inače, u automatima se može naći šest vrsta kruha, kroasani, donuti i štrudle, a najprodavaniji proizvodi su Domaći kruh, Bobuli i kroasani. Automati su postavljeni na području Istre, a po riječima vlasnika planiraju se širiti.

Ovo je treći put da je Zambelli Brand Design odabran od strane LogoLounge-a što dokazuje dosljednost kvalitete na internacionalnoj razini. Posebno veseli što što hrvatski brandovi u hrvatskoj dobivaju vizualne identitete koji su kasnije nagrađivani na internacionalnoj razini.

Tekst, fotografije: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci