NaslovnicaLIFESTYLEAKTUALNOLjubitelji filma jeste li...

zadnje objave

Ljubitelji filma jeste li spremni? Zagreb TourFilm Festival se vraća na veliko platno

Nakon dvije godine virtualnog održavanja zbog koronavirusa, 11. ZAGREB TOURFILM FESTIVAL koji promovira audiovizualnu produkciju i turizam ponovo se vraća na veliko platno, a održat će se od 12. do 15. listopada 2022. godine, u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.

Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma u četvrtak, 13. listopada, moći će besplatno pogledati izbor najboljih radova u Kaptol Boutique Cinema. Program festivala bit će uskoro dostupan na internetskoj stranici i na društvenim stranicama festivala na Facebooku i Instagramu.

Zagreb TourFilm Festival Festival je punopravni član CIFFTe – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala. Osnovni cilj festivala jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije (grad, regija, zemlja), avanturističkog turizama, nautičkog turizama, sportskog turizama (skijanje, planinarenje, biciklizam…), a posebno se ocjenjuju i turističke reportaže, dokumentarni filmovi te vlogovi koji se bore za nagrade u navedenim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala.

Osnovni cilj festivala jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije (grad, regija, zemlja), avanturističkog turizama, nautičkog turizama, sportskog turizama (skijanje, planinarenje, biciklizam…), a posebno se ocjenjuju i turističke reportaže, dokumentarni filmovi te vlogovi koji se bore za nagrade u navedenim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala.

Najbolje filmove izabrat će stručni žiri koji čine relevantni domaći i svjetski stručnjaci, među ostalim, predsjednik žirija Bobby Boško Grubić, dobitnik Emmy nagrada te višestruki dobitnik ostalih brojnih recentnih nagrada za produkciju, marketing i film, Tsuyoshi Kigawa, profesor na Fakultetu za turizam Sveučilišta Wakayama, Ala Hamdan, filmska redateljica i vizualna pripovjedačica, suosnivačica At Filmsa, tvrtke za medijsku produkciju i obuku te autorica knjige (Muslimani svijeta) koja je bila Amazonov bestseler u svojoj kategoriji 2018. godine, Gabriela Tigu, turistička novinarka i dekanica Fakulteta za poslovanje i turizam, Sveučilišta za ekonomske studije u Bukureštu (ASE) i ostali.

S obzirom na važnost audiovizualnog sadržaja za promidžbu destinacija diljem svijeta, želja organizatora je ovakvom vrstom festivala educirati i motivirati turističke djelatnike da na pravi način promoviraju destinaciju te potaknuti mlade da uđu u svijet turizma kao promotori svoje zemlje ili kao budući turistički djelatnici. U tom segmentu priliku za partnerstvo prepoznao je Edward Bernays University College čiji će studenti dodijeliti nagradu u kategoriji Students’ Choice Award. Osim akademskog partnerstva, festival godinama podržavaju i brojni medijski pokrovitelji, a ove godine zlatni sponzori festivala su Podrumi Kolar i Chic IB bags kožna galanterija.

„Uz filmski, pripremljen je i popratni program za goste festivala, kao primjerice degustacijska radionica s partnerima iz Portugala uz podršku Turističke zajednice Istarske županije i Vinistre – udruge vinogradara i vinara Istre na temu Maslinska i vinska baština u službi promocije i održivog razvoja s ciljem podizanja svijesti o vrijednosti ove baštine koja naglašava narativnu, osjetilnu i multimedijsku dimenziju. Na temelju istih odabranih uzoraka, portugalski i hrvatski predstavnici, odabrane proizvode predstavit će, osim na Zagreb TourFilm Festivalu, i na Art&Tur međunarodnom festivalu turističkog filma u Ourému“, istaknula je Spomenka Saraga, direktorica Zagreb TourFilm Festivala.

Među 106 filmova i radova u konkurenciji, od kojih će dio biti prikazan i na festivalu, nalaze se sudionici iz više od 30 svjetski poznatih turističkih zemalja kao što su Španjolska, Portugal, Japan, Fidži, Grčka, Australija, Madagaskar, Uganda, Katar, Finska i drugi, a iznimna nam je čast što je i Hrvatska dio ovog impresivnog popisa.

Prethodni tekst – NA EKRANE DOLAZI ČETVRTA SEZONA ‘EUROPE IZ ZRAKA’

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
111PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE