Povratak raskošnog Adventa u Zagrebu
P

Vraća se prekrasna adventska priča u metropolu

Omiljena aktivnost za vrijeme adventa nam je uživanje, putovanje, kuhano vino, smijeh, zabava i pozitivna energija. Adventiranje je postalo uobičajen način zabave kroz cijeli prosinac, a uživamo u njemu u svako doba dana i noći, nebitno je li ponedjeljak ili petak. Ove godine su nam adventi posebni jer se nakon čak dvije pandemijske godine vraćaju u punom sjaju!

Obožavamo  Advent u Rijeci i sve lokacije na kojima uživamo, a jedan dan volimo odvojiti i za posjet zagrebačkom adventu i iskusiti sve njegove čari.

Ove godine se Advent u Zagrebu održava od od 26. studenog do 7. siječnja.

Vraća se Ledeni park, vraća se zabava na Zrinjevac i Tomislavac, a broj kućica, što ugostiteljskih, što sa tradicijskim suvenirima je čak 178!

Otvaranje je predviđeno u subotu, 26. studenog kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati. U 18 sati će uslijediti otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19 sati se otvara Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 19,50 sati će se upaliti lampice na Zrinjevcu.

Advent će se i ove godine održati na 20-ak lokacija Gornjeg i Donjeg grada, vraća se i klizalište na Tomislavcu, ali s manje zauzimanja zelene površine, a tu su i tri potpuno nove lokacije – Trg dr. Franje Tuđmana s ugostiteljskom ponudom te Park Grič i Stara Vlaška, istaknuto je na konferenciji.

Advent se održava u organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je istaknuo kako se ove godine kreće s novom koncepcijom Adventa koji je razvijen u suradnji s TZGZ i Javnom ustanovom Maksimir, a za koji smatra da će još više potaknuti kreativnost i dobre ideje u osmišljavanju adventskih aktivnosti i događaja.

Ove godine Advent se vraća u punom sjaju, bolji nego ikad”, poručio je Tomašević, podsjećajući kako su 2020. i 2021. pandemija i potres utjecali na koncept Adventa.

Kao najvažniji iskorak ove godine izdvojio je transparentan način odabira ponuditelja kroz natječaje, a naglasak je stavljen na kvalitetu i kvantitetu predviđenih kulturnih, glazbenih i zabavnih sadržaja te uređenje lokacija.

Vodilo se računa da Advent bude i ekološki održiv – koristit će se jednokratna, biorazgradiva ambalaža i bit će postavljeni punktovi za razdvajanje otpada.

Tomašević je kazao kako vjeruje da će Advent doprinijeti rastu turističkih brojki, odnosno dostizanje onih prije pandemije.

I direktorica TZGZ Martina Bienenfeld je naglasila kako se nakon dvije pandemijske godine Advent vraća u punom sjaju, donoseći raznovrsne programe i ponudu na brojnim lokacijama.

Tako će se održati 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovinama, ulicama, tu su prigodne izložbe u muzejima i galerijama, a istaknula je i suradnju s HNK, HOK-om te zagrebačkim Zoološkim vrtom, koji također pripremaju posebne programe.

Tekst: Facebook/ Advent u Zagrebu

Foto: Advent Zagreb 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci