Zadržite optimizam u novoj godini usprkos siječanjskom bluesu
Z

Koliko god da početak nove godine predstavlja uzbuđenje zbog početka novog poglavlja i praznih stranica, toliko nam cijela ta situacija može baciti i „dolje“. Siječanj je vrijeme novih prilika i postavljanja ciljeva za novo poglavlje, ali baš to može učiniti da osjetimo stres i anksioznost jer nas toliko toga čeka i toliko si toga stavimo „na leđa“. Zato smo za danas i za kraj ovog tjedna odlučili sažeti na jedno mjesto na koje sve načine možete održati optimizam i kako ne pokleknuti pred siječanjskim bluesom.

Iako većina nas sve želi odmah, morate biti svjesni da sve ima svoje vrijeme i da se sve događa u pravom trenutku. Kada nešto želimo, nestrpljivi smo i jedva čekamo da sve to ostvarimo, ali niti jedna stvar ne ide „na silu“. Zato prepustite se vremenu, kontrolirajte ono što se da kontrolirati, a ostalo će sve doći na svoje kada za to bude vrijeme.

Iako svi to znamo, u posljednje se vrijeme posebno naglašava važnost izbacivanja misli na papir. Kada sve to bude na papiru, imati ćete osjećaj lakoće jer sve te brige više ne nosite u sebi. Dobro je započeti i s pisanjem dnevnika u koji ćete, prema potrebi, zapisivati sve što vam prolazi glavom i imati jasnu sliku svojih misli i zbrke u glavi. Tek kada je sve na papiru, cijela slika postaje mnogo jasnija kao i put kojim krenuti.

Sav ovaj pritisak koji osjećate zbog početka nove godine nije potreban, ali je normalan. Kako biste se odmakli od svega toga, priuštite sebi trenutke mira i opuštanja. Omiljena knjiga, topla kupka, slušanje glazbe, slikanje, fotografiranje ili bilo koji drugi hobi koji vas opušta dobro će doći. Od stvari koje nam stvaraju pritisak, često se treba maknuti kako bismo dobili jasniju viziju što i kako dalje.

Meditacija je još jedan način na koji se možete opustiti i odmaknuti od silnog pritiska radi nove godine i novih početaka. Uzmite si pet do deset minuta dnevno, zaboravite na sve i uživajte sami sa svojim mislima.

Druženje s dragim ljudima uvijek, ali baš uvijek popravi raspoloženje. Možda ćete na jednom takvom druženju čuti baš ono nešto što vam u tom trenutku treba dok ćete s vremenom osvijestiti da imate prekrasnu malu, ili veliku zajednicu ljudi koji vas vole i podržavaju i u čijem društvu želite biti. Njegujte to!

Siječanj uvijek predstavlja jedno izazovno vrijeme – stalno slušamo kako baš tada trebamo isplanirati godinu i postaviti ciljeve dok nas istovremeno hvata nostalgija za Božićom i slobodnim vremenom provedenim u krugu obitelji i prijatelja. Sve što je lijepo kratko traje, pa tako i ti bezbrižni, čarobni dani. Ali kako optimizam ne bi nestao, već kako bismo ga podigli na jednu višu razinu moramo raditi na popravljanju raspoloženja i osvješćivanju svih blagoslova kojima smo okruženi. Zato ovog siječnja želimo svima da pobijede siječanjski blues i krenu u nove pobjede!

Foto: Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci