Brend Yalea svojim novim projektom podržava afganistanske žene
B

Brend jača svoju predanost uz Women for Women International s novim projektom ‘Stronger Women, Stronger Nations’ koji podržava afganistanske žene

Yalea, brend kuće De Rigo Group koji promiče osnaživanje žena diljem svijeta, obnavlja svoju predanost zajedno s Women for Women International. Riječ je o humanitarnoj organizaciji koja je od 1993. predana pružanju podrške ženama u 14 zemalja širom svijeta pogođenih sukobima, kako bi mogli ponovno izgraditi svoje živote.

YALEA to čini prihvaćanjem projekta, koji je jedan od najnužnijih, ali i najteže ostvarivih u današnjem svijetu: potpora afganistanskim ženama koje su lišene svojih najosnovnijih prava. Nakon povratka talibana na vlast u kolovozu 2021. te humanitarne i gospodarske krize koja je uslijedila, afganistanske su žene bile posebno ugrožene. Zbog njihove ograničene slobode kretanja hitno su im potrebne povoljne ekonomske prilike kako bi mogle ostvariti svoja osnovna prava: hranu, zdravstvenu skrb i obrazovanje.

Za 2023. godinu De Rigo sa svojim brendom Yalea odabrao je partnerstvo s Women for Women International kako bi podržao 125 žena u programu Jače žene, jače nacije u Afganistanu. Ovo partnerstvo omogućit će nekim od najmarginaliziranijih žena iz pokrajine Parwan, na istoku Afganistana, sudjelovanje u 12-mjesečnom programu osposobljavanja za društveno i ekonomsko osnaživanje usmjerenom na poslovne vještine, financijsku pismenost, strukovno osposobljavanje, donošenje odluka u kućanstvu, zdravlje i dobrobit, upravljanje stresom i psihološku pomoć, mrežu podrške i svijest o pravima.

Program također pruža siguran prostor za žene kako bi se povezale i podržale jedna drugu u suočavanju s izolacijom koja je sveprisutna u Afganistanu. Žene koje završe ovaj program obuke obično vide snažne opipljive rezultate svog sudjelovanja u ovom programu, uključujući povećanje njihove ušteđevine ili prihoda, veću ulogu u donošenju odluka u kućanstvu, poboljšanu samoučinkovitost, sposobnost da javno govore protiv nasilja i povećanu sigurnost hrane. Žene za žene International radi u Afganistanu dvadeset godina i snalazi se u kompliciranom i izazovnom trenutnom kontekstu u Afganistanu na takav način da im omogućuje da nastave pružati ženama vitalne vještine, znanje, resurse i podršku koja im je potrebna za poboljšanje vlastite živote.

Nastavljajući se na projekt podrške nigerijskim ženama, YALEA – brend koji promovira žene podržavajući njihovu slobodu izbora, potiče njihov talent i nagrađuje njihovu unutarnju i vanjsku ljepotu sa stilovima naočala koje naglašavaju osobnost i jedinstvenost svakog pojedinca, ponovno se, i vrlo konkretno solidarizira s afganistanskim ženama.

Barbara De Rigo, direktorica marketinga u De Rigu, komentirala je: „Kao žena i poduzetnica, osjećam se iznimno ponosnom što se ponovno udružujemo s Women for Women International, nudeći, u ovom slučaju, opipljiv doprinos poboljšanju životnih uvjeta afganistanskih žena. Silno sam priželjkivala razvoj YALEA, brenda koji je na autentičan i iskren način bio inspiracija i podrška svim ženama i koji im je, osim što im je nudio stilove naočala koji naglašavaju osobnost i jedinstvenost svakog pojedinca, bila i konkretno uključena u potporu projektima koji zagovaraju rast, afirmaciju i neovisnost žena diljem svijeta”.

Sara Bowcutt, direktorica organizacije Women for Women International (UK), komentirala je: “Jako sam zadovoljna što nastavljamo naše partnerstvo s Yaleom, isključivo ženskim brendom koji slavi ženske slobode i talent. Žene u našim programima uče o svom zdravlju, pravima i tržišnim vještinama, kao što su krojenje, izrada kruha ili držanje peradi te stječu poslovnu obuku kako bi svoje vještine pretvorile u stabilan prihod s kojim bi mogle uzdržavati sebe i svoje obitelji. Podržavajući naš program Jače žene, jače nacije u Afganistanu, Yalea pomaže najmarginaliziranijim ženama koje su preživjele rat. One žele izgraditi svijet za bolju budućnost i budućnost svoje djece, stvarajući efekt valova promjena koje pomažu da svijet postane ravnopravniji, miran i prosperitetan.”

*Napomena: Nakon povratka talibana na vlast u kolovozu 2021. te humanitarne i gospodarske krize, afganistanske žene bile su posebno ugrožene. Humanitarna situacija stalno se pogoršava, a milijuni su pogođeni akutnom nestašicom hrane – masovno pojačanim ratom u Ukrajini UN, 2022. Više od polovice afganistanskog stanovništva pati od akutne gladi WFP, 2022, osobito žene i djeca. Nasilje, siromaštvo i nesigurnost su u porastu i trenutno je 97% Afganistanaca u opasnosti da živi ispod granice siromaštva od 2,15 dolara dnevno UNDP, 2021.

O brendu Yalea

Yalea, kućni brend De Rigo Grupe, brend sunčanih naočala i dioptrijskih okvira dizajniranih i proizvedenih samo za žene. Svojom bezvremenskom elegancijom i ženstvenošću, brend nastoji inspirirati sve žene promičući novu slobodu izražavanja i neovisnost o modi. Yalea kombinira estetske i etičke vrijednosti s naočalama koje uokviruju lice bez da ga skrivaju. Stilovi brenda nastoje slaviti posebne žene. One su posveta ženama različitog podrijetla, kultura, dobi i razdoblja koje nisu nužno slavne, ali koje su se u različitim zemljama i područjima istaknule zahvaljujući svojim životnim izborima, predanosti i postignućima.

Web stranica: www.yaleaeyewear.com

Facebook: YaleaEyewear

Instagram: @yaleaeyewear

O tvrtki De Rigo

De Rigo je svjetski lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji dioptrijskih okvira i sunčanih naočala vrhunske kvalitete. Grupa je jedan od vodećih igrača u industriji naočala zahvaljujući trgovačkim lancima General Optica (Španjolska), Mais Optica (Portugal), Opmar Optik (Turska) i podružnica Boots Opticians (UK). Zahvaljujući širokoj veleprodajnoj mreži kojom upravlja De Rigo Vision S.p.A., proizvodi Grupe distribuiraju se u 80-ak zemalja, uglavnom u Europi, Aziji i Americi, putem 18 tvrtki i preko 100 neovisnih distributera. Grupa opskrbljuje sva najvažnija svjetska tržišta sa svojim robnim brendovima, Lozza, Police, Sting i Yalea, i licencira Aramis, Barrow, Blumarine, Chopard, Diff Eyewear, Escada, Fila, Furla, Gap, John Varvatos, Jones New York , Just Cavalli, Lucky Brand, Mulberry, Nina Ricci, Philipp Plein, Philosophy di Lorenzo Serafini, Roberto Cavalli, Tous, TUMI, Twinset, Victor Hugo, Zadig&Voltaire.

Za više informacija posjetite www.derigo.com

O organizaciji Women for Women International

Organizacija je prisutna tamo gdje je nejednakost najveća, pomažući ženama koje su zaboravljene — ženama koje su preživjele rat i sukobe. U Afganistanu, Bosni i Hercegovini, Demokratskoj Republici Kongo, Iraku, Kosovu, Nigeriji, Ruandi i Južnom Sudanu. Žene uče vještine kako bi obnovile svoje obitelji i zajednicu kroz program Žene za žene, Jače žene, jače nacije. Formiraju mreže podrške, opremljeni su vještinama za prihodovanje i štednju te stjecanje znanja i resursa o zdravlju i svojim pravima. Od 1993. godine globalna zajednica uložila je u više od 530 000 žena i 14 zemalja pogođenih sukobima, kako bi promicala efekt koji svijet čini ravnopravnijim, mirnijim i naprednijim. Kako biste saznali više o snazi Women for Women International , posjetite womenforwomen.org.uk ili pratite @WomenforWomenUK na društvenim medijima. Broj britanske dobrotvorne organizacije: 1115109

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci