WorldStar nagrada za dizajn pakiranja Chiavalon maslinovog ulja
W

U srijedu se u Pragu održala dodjela WorldStar nagrada. Riječ je o natjecanju koje postoji od 1970., a organizira ga Svjetska organizacija za pakiranje osnovana 1968. u Tokiju. Ovaj put na natjecanju su sudjelovali radovi iz 35 zemalja, a hrvatsko maslinovo ulje Chiavalon, čiji dizajn potpisuje tim Bruketa&Žinić&Grey, jedino je ulje na svijetu i jedini projekt iz regije koji je osvojio nagradu.

Naša obitelj htjela je snažnije komunicirati porijeklo svojih maslinovih ulja i spoj tradicije, suvremene tehnologije i umjetnosti svoje proizvodnje“, istaknuo je Tedi Chiavalon. „Posebno izdanje ambalaže Chiavalon maslinovog ulja inspirirano je upravo tradicionalnom arhitekturom i umjetnošću u Istri, filmom, glazbom i vodnjanskim muralima, spajajući povijesno i suvremeno nasljeđe.

Obitelj Chiavalon iz Vodnjana vjerojatno je najviše nagrađivani proizvođač ekstra djevičanskih maslinovih ulja u Hrvatskoj, a njihovo je «Ex Albis» maslinovo ulje uvršteno među top 25 ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu iz ekološkog uzgoja.

Isti dizajn već ima pet priznanja, a tri na međunarodnoj razini. Do sada je osvojio hrvatsku nagradu Cropak za najbolji dizajn ambalaže u cjelini, zatim je selektiran za Izložbu hrvatskog dizajna, našao se i na listi najbolje dizajniranih pakiranja na svijetu prema portalu Packaging of the World te je osvojio i Hiiibrand nagradu u Kini. O projektu je pisao Dieline, najčitaniji e-magazin za dizajn pakiranja. Osim što sama po sebi pomože širenju priče o Vodnjanu i Istri diljem svijeta, ova pakiranja mogu poslužiti i kao istarski suvenir.


Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci