Rijekom će opet poteći najbolja atmosfera i najbolja vina! Saznali smo sve o WineRi 2023. festivalu!
R

WineRi23. – mjesto susreta vinara Jugoistočne Europe sa publikom i profesionalcima s Kvarnera

Međunarodni eno – gastro festival WineRi održava se 10. i 11. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci (Grobnička riva bb). Bit će otvoren za sve posjetitelje od 14:00 do 20:00 sati.

WineRi spaja emociju vina i dobrih susreta

Ovaj, jedini riječki, eno – gastro festival ove godine okuplja više od 80 izlagača s više od 400 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije i Srbije. Primorsko – goransku županiju predstavljat će svi članovi Udruženja Kvarner Wines. Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada.

Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi sve za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma.

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane. Vjeruju da će manifestacija postati u pravom smislu novinarskih riječi „oda mediteranskom načinu života“.

Udruge koje podržavaju festival su Udruga Žlahtina, Udruga Kvarnerska kvaliteta, Udruga Women on Wine i Hrvatski sommelier klub, te Hrvatski konzulat Europskog vinskog viteškog reda.

Organizator festivala je Udruženje Kvarner Wines.

Pokrovitelji festivala su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma a sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i CPRR PGŽ.

Stilueta medijski prati WineRi

Medijski pokrovitelj festivala je portal Stilueta. To je onaj dio kad nam je posao najveće zadovoljstvo jer nema sumnje da će sadržaji biti pitki  i zabavni!

Ulaznica na festival će se naplaćivati 20€, dok je kaucija za čašu 5€.

Imajući na umu da se u isto vrijeme održava i Women’s Weekend konferencija, nema sumnje da će ovoga vikenda u Rijeci poteći odlična atmosfera!

WineRi je postao uspješan i prepoznatljiv brend. Izvrsna imena vinske scene, posebno dobra energija ovog festivala i uvijek atraktivni sadržaji najbolja su pozivnica! Mi dolazimo. I jedva čekamo!

Vidimo se 10 i 11. 03., u centru Rijeke! 

Fotografije: arhiva WineRI festivala

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci