Volite povijesne romane? Pročitajte ”Vrt pobjede” Rhys Bowen
V

Povijesni roman „Vrt pobjede“ najnoviji je naslov iz opusa neponovljive autorice Rhys Bowen koja je čak četiri puta za svoj rad osvojila jednu od najprestižnijih literarnih nagrada Agatha.

Dok pod svojim pravim imenom Janet Quin-Harkin piše višestruko nagrađivane romane za djecu i mlade, pod pseudonimom Rhys Bowen okrenula se svojoj pravoj ljubavi – povijesnim romanima.

U svojoj bogatoj karijeri sa svojim naslovima našla se na popisima za nominacije gotovo svih književnih nagrada, dok je u čak 19 njih njezino ime bilo pobjedničko. Knjige Rhys Bowen redovito se nalaze na popisu najprodavanijih naslova prema odabiru renomiranih New York Timesa, USA Todaya i Wall Street Journala, što joj je osiguralo milijune prodanih primjeraka diljem svijeta.

Posljednjih nekoliko godina okrenula se pisanju povijesnih romana s kojima je postila svjetsku slavu. Njezina četiri romana „Vrt pobjede“, „In Farleigh Field“, „Dječak iz Toskane“ i „Skice iz Venecije“ smještene u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata osigurali su joj nove obožavatelje koji s velikim nestrpljenjem iščekuju nove dirljive priče. Korisnici Kindlea osigurali su prvo mjesto romanu „Dječak iz Toskane“ koji se prodao u više od milijun primjeraka, a 2018. godine ušao je u uži izbor za nagradu renomirane stranice Goodreads u kategoriji povijesnih romana.

Roman je s engleskog prevela Vesna Valenčić.

RADNJA:

Dok rat koji je trebao okončati sve ratove nastavlja bjesnjeti, mlada, povlaštena i tvrdoglava Emily Bryce odlučna je u namjeri da dade svoj doprinos borbi, ma kako malen on bio. Upoznavši šarmantnog i naočitoga australskog pilota, shvaća da je svaki par ruku ključan.

Nakon što je zaprosi, ljubav njezina života vraća se na front, a Emily postaje volonterska poljoprivredna radnica Ženske kopnene vojske. S raznovrsnom skupinom odlučnih žena daje sve od sebe kako bi vratila sjaj jednom zapuštenom devonskom imanju. U tajnovitoj, hladnoj i mračnoj kućici na posjedu pronalazi davno izgubljene dnevnike travarice koja je svoj život posvetila ljekovitom vrtu. Dnevnici nadahnjuju Emily i daju joj svrhu kada saznaje tragičnu vijest – njezin je zaručnik poginuo kao heroj, a plod njihove ljubavi na svijet će doći za devet mjeseci.

Emily svu svoju tugu i bolnu ljubav koristi kako bi obnovila ljekoviti vrt, zaliječila duboke rane male devonske zajednice i pronašla tračak nove nade u sjeni Velikog rata.

Tekst, fotografija: PR

Prethodni tekst – „LJUBAV KOJU VRIJEDI VODITI“ KNJIGA ZA RAZUMIJEVANJE DUGOTRAJNIH ODNOSA

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci