Vogue hvali hrvatske vinske regije! Super promocija!
V

Vogue je američki modni mjesečnik. Uz to, riječ je o najpoznatijem, najcjenjenijem i najutjecajnijem modnom časopisu na svijetu.  Zbog svoje se prepoznatljivosti i utjecaja na modnu industriju naziva “modnom Biblijom”.

Pokriva teme iz beauty svijeta, mode, gastro scene, poznatih, putovanja, vjenčanja… A Hrvatska je pronašla svoje mjesto upravo u – Travel rubrici.

Svi znamo da je Toscana must visit mjesto za ljubitelje vina, hedonizma i uživanja i rekaksiranja u čarobnim talijanskim mjestašcima. No sam naziv Vogue članka kaže – ‘‘Move Over, Tuscany: Why Croatia’s Wine Regions Should Be on Your Radar”.

Vouge piše o hrvatskim vinskim regijama koje morate posjetiti!

Iako Hrvatska nije zemlja na čiji spomen se sjetite vina, već tirkiznog plavog mora i povijesnih gradova, zemlja konačno dobiva svoje priznanje kao destinacija za ljubitelje vina, piše u članku. Evo koja mjesta su istaknuli:

Konavle – vinska regija koja je smještena pola sata od Dubrovnika koja se može pohvaliti dubrovačkom malvazijom

Poluotok Pelješac – poznata meka za ljubitelje kamenice i vina svjetske klase. Uživat ćete u malim i kvalitetnim obiteljskim vinarijama diljem poluotoka. Super ideja za istraživanje!

Istra – sasvim očekivano! Hrvatska regija koju se naziva i novom Toskanom. Kakva pohvala! Kabola, Cattunar, Roxanich, Kozlović Menenghetti i ostale vinarije su se spomenule. I to s razlogom.

Možda nam je dubrovačko podneblje nešto udaljenije, pa mi gravitiramo našoj Istri i bacamo se na istraživanje vinarija na poluotoku. Vogue zna!

Cijeli članak pročitajte na linku.

Foto: Meneghetti

Ovo nije prvi put da se u svjetskim časopisima piše o Hrvatskoj! –  CNN TRAVEL IMA RIJEČI HVALE ZA ISTRU I KVARNER!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci