13.8 C
Rijeka
Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Grad znanja: Kava, kolač, humana genetika Anđelke Radojčić Badovinac

Anđelka Radojčić Badovinac petnaest je godina profesor u trajnom zvanju - temeljne medicinske znanosti grana humana genetika. Nakon Sušačke gimnazije upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta...

Vodimo vas na bajkovito vjenčanje Sindi Platenik i Vukadina Stojanovića!

Sindi smo već imali prilike predstaviti na Stilueti kao jednu inspirativnu i ambicioznu osobu koja je već tako mlada prikupila mnoga životna iskustva. Naime Sindi je stjuardesa koja voli svoj posao jer joj omogućuje da svakodnevno upoznaje nove kulture, običaje, zemlju i ljude koji njezin život obogaćuju predivnim novim avanturama i zanimljivim znanjem. Ovog puta Sindi je s nama u nešto drugačijem svjetlu jer ovo je priča o ljubavi, vjenčanju i početku još jedne nove životne ere, upoznajte Mr. and Mrs. Stojanović.

Draga Sindi dobro nam došla, za početak reci nam kako si, jesu li se slegli dojmovi?

Hvala na intervju draga Stilueta, još bolje vas našla. 🙂 Odlično sam, još uvijek me možete pronaći negdje među oblacima, lebdim. Sada još i višlje nego ranije.

Nedavno si se udala, a mi smo primjetili predivne fotke na tvom Instagram profilu, reci nam kako je prošao tvoj dan iz snova? Je li mladoženja bio strpljiv za sve naše ženske ludosti?

Hvala veselim i inovativnim ljudićima, foto Devet Dva timu iz Bora, koji su zaslužni za moj Instagram feed. Uistinu su se potrudili zabilježiti svaki naš trenutak i ovim putem im se želim zahvaliti. Iz dubine duše ! ( …u jednom sam trenutku čula da me doziva glas, jedno par metara od jezera i to sa stabla – jer je od tamo bio dobar kadar, kažu. Legendarno 🙂 )

Dan je uistinu proletio kao san. Mnoge trenutke pamtim kroz emocije, pamtim otkucaje svog srca od kojih nisam mogla okolinu najbistrije čuti, a ni vidjeti. Pamtim sve te osmjehe, suze, pjesme, zagrljaje i ljubav dragih ljudi. Mog oca, kojeg sam u životu svega par puta vidjela toliko nasmijanog kao tog dana. Majku koja je blistala i ponavljala da je sve kao bajka. Pamtim i kišu koja je pala, sat vremena prije ceremonije na jezeru. Da kišu, pljusak ! Ali znam da je i ona bila poslana da nam donese svježeg zraka i da rastjera turiste. Ma životić je magičan i kako briljantno sve posloži.

A sada kao muž, je li vaša ljubav još jača ili još nisi ni svjesna da si sada udana žena?

Kada bi znali da je on za mene bio moj muž od trenutka kada sam ga ugledala, ovog pitanja sada ne bi ni bilo. Naš brak mi je najdraža od svih mojih manifestacija.


Što se tiče priprema, kako su one prošle je li bilo nekakvih nepogodnosti?

Godinu dana od zaruka smo zakazali vjenčanje. Imali smo dovoljno vremena za kreativnu slobodu i zaista smo uživali krojiti dio po dio. Kliknuli smo sa ljudićima, onim hodajućim pozitivnim energijama, koji su rezonirali sa našim idejama, čak i onim najzahtjevnijim, iz moje lude vizije. Bogu smo zahvalni što nas je takve spojio! To je ono – prvo budi, pa će ti doći.

Ljubav cvate, nadam se svakim danom sve više, hoće li uskoro doći i novi član obitelji?

Iz vaših usta u Božje uši!

Čime se trenutno baviš, inače si stjuardesa je li naporno?

Stjuardesa sam, skoro 4 godine letim. U zadnje vrijeme osim što radim kao stjuardesa, radim na raznim evetima kao ambasador kompanije. Što mi poslu daje sasvim jednu drugu notu. Otvorila su mi se vrata za neke nove poslovne suradnje. Cvatem i zahvalna sam neopisivo na svom ovom iskustvu. Vjera u sebe i svoje snove mogu čovjeka daleko odnesti. Stoga pišem i dijelim svoja iskustva, za sve one buduće i postojeće stjuardese i stjuarte. Sanjare i sanjalice u čijim sam cipelama i ja jednom hodala. Volim što radim i volim putanju kojom me sadašnjost nosi. Smješkam se budućnosti, jer je osjećam radosnom kako me dočekuje.

Je li ti muž najveća podrška u životu, ipak vodite pomalo netipičan život i svakako se treba prilagoditi jer ponekad su i sitnice važne?

Moj muž moja je najveća inspiracija. Moja snaga i motivacija. Istina, trenutno živimo netipičnim načinom života zato su zajedničko razumijevanje, prilagodljivost i podrška od itekakve važnosti. Volim taj mir u njegovom zagrljaju. U njegovoj ljubavi leži izvor moje životne radosti. Moja je duša pronašla svoju dušu. Da zajedno kroz ovaj život koračamo, jedno uz drugo sanjarimo, rastemo i kreiramo našu malu bajku. Sitnice su te koje daju životu cijeli smisao. U sitnicama i leži ključ uspješnog odnosa!

Planirate li otići na medeni mjesec ili barem neko mini putovanje kao novopečeni par, ako već niste?

Jako se veselimo medenom mjesecu. Pogotovo jer nam je došao kao najljepše iznenađenje od naših kumova. Nema tog dara do dara iskustva, emocija i uspomena koje će se do kraja života pamtiti. A oni to najbolje znaju! 🙂

Reci nam kako izgleda jedan tvoj dan?

Dobro pitanje ! 🙂 Skoro pa je nemoguće uz ovaj posao imati neku rutinu, ali se trudim. Obožavam ispijati jutarnju kavicu uz crtiće 90tih. To baš obožavam! Svaki novi dan je Bogom dan. Gledam da mi prođe najbolje što može. Balansiram između posla i privatnog života. Između stvaranja i ulaganja. Najviše ulažem u sebe i svoj duhovni mir. Svjesna sam da sve kreće od mene. Kada sam ja sretna i zadovoljna sobom mogu i druge učiniti sretnima. Kada sam ljubav u stanju sam ljubav biti i dati. Sreća i pozitivnost je najveći posao kojeg čovjek ima i vještina koja se do kraja života uči i vježba. Sve ostalo se na to samo nadovezuje. Ja vam to garantiram!

I za kraj moram upitati kakvi su planovi za budućnost, puštaš li da sve ide svojim tokom ili su možda u planu neke promjene?

Na kreiranju životića uz Svevišnjeg Kreatora zasniva se cijela moja životna filozofija. Planova uvijek imam spremno u rukavu, motivacije još i više, kreiram i radim na onome što bi voljela u svojoj realnosti. Nekada budem na istoj frekvenciji pa tome istome i svjedočim. A nekada me život potpuno iznenadi i ukaže mi kako je od Svevišnjega plan puuuno veći od moga plana. Tako da se više ni ne šokiram ako naiđu krivine na putu. Sve je to dio plana. 🙂 i puno je lakše disati kada smo toga svjesni.

Instagram:Sindi

Foto: privatni arhiv (foto Devet Dva)

Pripremila: Ines Cunjak

 

ZADNJE OBJAVE

Raj za odrasle i klince, ova mjesta u Istri djeca obožavaju!

Već je svima poznato da Istra skriva prekrasna mjesta na koja ćete naići u svakom njezinom kutku. Iako će zaljubljenici u kulturu i istraživanja...

Saznajte sve o TheMiuBook knjizi koja će djecu maknuti od ekrana, a osmislila ju je hrvatska poduzetnica

TheMiuBook je edukativna, kreativna i inovativna knjiga koju možete ponijeti bilo gdje sa sobom kao zabavu za djecu umjesto mobitela ili tableta TheMiuBook je edukativno-kreativna...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Jeste li čuli za pero®? Otkrivamo sve o uspješnoj poduzetničkoj priči iz Matulja!

Nešto je posebno u obiteljskim firmama koje ujedine snage kako bi osvojile tržište i predstavile nešto novo, svježe, posebno. Posebna je strast u pojedincima...

Stilueta intervju: Tihana Stanić o odgovornom i kolegijalnom ponašanju u #ostanidoma okolnostima

Naša je današanja gošća Tihana Stanić, poduzetnica, vlasnica „Beauty Box studio ljepote“ koja se poput svih nas pronašla u novoj, izazovnoj situaciji. Nedavno je...

Grad znanja: Kava, kolač, dinamika Nine Čeh

Nina Čeh znanstvenica je koja odrasta u Istri i nakon završene opće gimnazije u Srednjoj školi u Buzetu 2008. godine upisuje Građevinski fakultet na...