13.8 C
Rijeka
Nedjelja, 17 siječnja, 2021

Pronašli smo savršeni kruh sa začinima s potpisom Kulinarskih razglednica

Nakon svih blagdana i obiteljskih okupljanja, teška i kalorična je hrana iza nas. Iako volimo sve te slane i slatke blagdanske delicije, nakon Nove...

Vodič kroz ljepotu s Marinom Pilar: ČESTI POJMOVI U MAKEUP-U

Postoji mnogo Youtube tutorijala, raznih članaka i tekstova o makeup-u i općenito o beauty području gdje se nerijetko pojavljuju određeni pojmovi i nazivi koje je nekad teško razumjeti. Stoga vam u današnjem članku donosim pregled i objašnjenje nekoliko pojmova koji su česti u upotrebi makeup-a.

Lice

STILUETA

Jagodica – dio obraza na koji se nanosi rumenilo koje se može lagano nanijeti i na jagodičnu kost ovisno o obliku lica.

Jagodična kost – kost lica koja čini podlogu jagodice.

Područje ispod jagodične kosti – na njega se nanosi proizvod za konturiranje kako bi se naglasile konture lica i time licu dalo dimenziju. Nekim je osobama područje ispod jagodične kosti izraženije, dok one osobe kod kojih to nije slučaj, ovo područje mogu naći uvlačenjem obraza čime će se istaknuti jagodična kost ispod koje se onda nanosi proizvod.

Sljepoočnica – dio lubanje od uha do čeone kosti. Na taj se dio nanosi bronzer i proizvodi za konturiranje lica.

Oči

Unutarnji dio oka – dio oka od sredine prema nosu. Na taj se dio nanose svijetla sjenila kako bi se pogled što više otvorio.

Vanjski dio oka – dio oka od sredine prema sljepoočnici. Na taj se dio nanose tamnija sjenila kako se bi se u kombinaciji sa svijetlim sjenilima oku dalo dimenziju.

Pregib kapka – dio između kapka i kostiju obrva. Na taj se dio također nanosi tamno sjenilo kako bi se oku dalo dubinu.

Gornja linija trepavica – dio gornjeg kapka na kojem rastu trepavice. Na taj se dio nanose lineri –  tekući, u obliku gela, olovke ili pomoću sjenila.

Tightline – engleski naziv za dio gornjeg kapka ispod trepavica na koji se nanosi olovka, najbolje crna, kako bi se dobio dojam gušćih trepavica i kako bi se izbjegli vidljivi dijelovi kapka između trepavica nakon nanošenja linera.

Donja linija trepavica – dio donjeg kapka na kojem rastu trepavice. Na taj se dio nanosi olovka za oči ili tamnije sjenilo koji se nakon toga izblendaju kako bi se dobio smokey efekt.

Waterline – engleski naziv za unutarnji dio donjeg kapka na koji se također nanosi olovka za oči.

Blendanje, (od eng. blending  – pomiješati, izmiješati, miješati) – naziv za povezivanje dvaju ili više sjenila manjim kružnim pokretima kistom za blendanje. 

Highlight – engleski naziv za osvjetljavanje i označavanje. U makeup-u se on odnosi na osvjetljavanje dijelova lica kao što su sredina čela, vrh nosa, područje ispod očiju, vrhovi obraza i brada.

Konturiranje (od eng. contouring – ocrtavanje, oslikavanje) – naziv za nanošenje proizvoda za konturiranje ili pudera jednu do dvije nijanse tamnije od vaše boje kože, a kojima se naglašavaju konture odnosno crte lica čime se licu, u kombinaciji s highlightom, daje dimenziju.

Foto: Pinterest

Pripremila: Marina Pilar

ZADNJE OBJAVE

Bili smo na snimanju kampanje novih proizvoda s potpisom Dr Vivian branda

Dr. med. dent. Vivian Jurković specijalizirala se za kozmetičku anti-aging medicinu. Dugo kliničko iskustvo na tom području omogućilo joj je da razvije Dr. Vivian...

Trenirke koje osvajaju domaće tržište i inspirativna priča pokrenuta prošle godine – Vela Design

Ina Vela Madžarević – ime za koje smo sigurni da će se sve više čuti i pojavljivati na modnoj sceni. Ina stoji iza branda...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Pogledajte kako je bilo na modnoj reviji Fashion Room Rijeka Night

Jesen je u Rijeci krenula vrlo dinamično, uz brojne projekte i događanja, Grad koji teče postao je grad koji se budi i iznimno nas...

U odličnom društvu prijatelja, partnera i suradnika proslavili smo Stiluetin sedmi rođendan!

Porsche Inter Auto Rijeka jučer je poprimio novo ruho, proslavili smo sedmi rođendan, a broj sedam inspirirao nas je da proslava bude u znaku...

Foto, šminka, frizura i nakit – ovaj bajkovit vjenčani editorijal ima sve!

Mladenke su vječna inspiracija, započinje ovu priču Iva Bruketa koja je u razgovoru s vlasnicom frizerskog Studia Kate, Kate Brozinčević došla na ideju za...