13.8 C
Rijeka
Utorak, 28 rujna, 2021

Započnite dan u Peaches & Cream Baru i uživajte u kavi koja dolazi iz Rijeke

Elegantna speciality kava, egzotična matcha latte, kombucha i još mnogo toga čekaju vas u jutarnjoj ponudi ovo popularnog kvartovskog odredišta "Jutro je najvažniji dio dana,...

VIVIDENTI KALMAR: DO LIJEPOG OSMIJEHA SA ZUBNIM IMPLANTATIMA

Ukoliko ste siječanj iskoristili za odmor i opuštanje te nove odluke prepustili za veljaču, imamo dobru ideju u vidu zdravlja i ljepote zubiju, a znamo da su lijepi zubi i lijep osmijeh glavni adut našeg lica i prvog dojma koji ostavljamo, a koji je neizbrisiv. Na putu do savršenog osmijeha putujemo s Vividenti Kalmar ordinacijom koja je spoj tradicije, kvalitete i inovacije!

Krenimo od samih početaka, što su zubni implantati?

Zubni implantati su titanski vijci (biokompatibilan materijal) koji se ugrađuju u kost donje ili gornje čeljusti i imitiraju korijen zuba. Sam zahvat ugradnje implantata izvodi se u lokalnoj anesteziji te je potpuno bezbolan. Nakon ugradnje, implantati sraštavaju s okolnom kosti i taj proces se naziva osteointegracija, a traje od 3-6 mjeseci.

Svi se bojimo velikih odluka, bojimo se boli, radikalnih poteza no to na često ostavlja u neznanju i nezavidnim pozicijamas u kojima smo nezadovoljni, a ne poduzimamo ništa. Kada se odlučiti za implantat?

Ukoliko nedostaje jedan zub, zubni implantati su najbolje rješenje jer u tom slučaju čuvamo dva susjedna zdrava zuba koji bi se morali brusiti ukoliko bi to htjeli nadomjestiti klasičnim mostom.

Ukoliko nedostaje više zubi, zubni implantati služe kao nosači mosta i omogućuju stvaranje potpunog zubala uz zadržavanje zdravih zubi. Omogućuju najjednostavnije rješenje gubitka više zubi.

Fiksno rješenje za potpunu bezubost je most na zubnim (dentalnim) implantatima. Ugrađuje se šest do osam implantata u čeljust te se na njih postavlja cirkularni most od metal keramike ili cirkon keramike.

Vjerujemo da je odluka o impantatu dobra odluka, no zanima nas i kako izgleda proces ugradnje implantata?

Proces ima nekoliko faza.

1) KLINIČKI PREGLED I PLAN TERAPIJE – u ovoj fazi najvažnija je precizna digitalna snimka, rendgenski snimak te CT-3D koji nam daje detaljno stanje zuba, ali i ono najvažnije, stanje i volumen kosti.

2) UGRADNJA DENTALNIH IMPLANTATA I UMJETNE KOSTI – sam postupak izvodi se u lokalnoj anesteziji te je bezbolan. Ukoliko volumen kosti nije dovoljan za ugradnju dentalnih implantata mora se nadodati umjetna kost, prilikom ugradnje samih implantata ili nešto ranije, na temelju odluke kirurga.

3) FAZA OSEOINTEGRACIJE TJ. SRAŠTAVANJA ZUBNOG IMPLANTATA S KOSTI – vremenski period od 3-6 mjeseci nakon ugradnje zubnog implantata je potrebno vrijeme takozvane osteointegracije, odnosno sraštavanja implantata s okolnom kosti i kao takav je spreman za protetski nadomjestak (zubna navlaka, most, proteza)

Gotovo uvijek pacijenti odlaze iz ordinacije sa zubima koji predstavljaju privremeno rješenje do izrade definitivnog rada.

Naglasit ćemo samo kako i implantni zaustavljaju resorpciju (povlačenje) kosti, pridonose estetici osmijeha (nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih zubi koji služe kao nosači mostova) te poboljšava kvalitetu života jer omogućava funkciju pravilnog žvakanja i gutanja.

Imamo osjećaj da se radi o vrlo delikatnom i stručnom zahvatu?

Naši dentalni implantati su certificirani od renomiranih svjetskih proizvođača, a doktori implantolozi visoko su educirani te se usavršavaju na europskim i svjetskim kongresima uz praćenje trendova, istaknuli bi Dr. Kalmar Šandora, koji se svojim znanjem i kvalitetom ističe posebno u implantologiji kojom se bavi već preko 35 godina.

Vrhunskom tehnologijom za dijagnostiku – 3D- CT implantolog precizno određuje i planira implantološku terapiju, poziciju budućih implantata, stanje kosti itd. Imamo vlastiti zubotehniči laboratorij, te zbog toga naš zubni tehničar može izravno komunicirati s pacijentom te ispuniti njegove želje što se tiče estetike (boje, oblika i veličine) u skladu s pravilima struke.

Odluku o zdravom i lijepom osmijehu često odgađamo iz osobne nelagode i straha u stručnost tima, no počnite od sebe i budite najbolja verzija sebe, sretni i zadovoljni u svom tijelu koje je vaš hram  s osmijehom na licu koji će prvi svima pokazati dobre emocije koje nosite. I ne zaboravite „Kako zračite, tako privlačite“, sa spoznajom da vodite brigu o zdravlju i ljepoti zubiju zasigurno ćete privući još brojne lijepe stvari u svoje živote. Jednom se živi, živite svaki dan nasmiješeni i zadovoljni jer to je bit svega, neka baš ova veljača bude mjesec novih početaka i dobrih odluka.

Vividenti – Kalmar Implant Dentistry
Izviđačka 2a, 51000 Rijeka (Fiume)

T: +385(0)51 585 989
M: +385(0)91 178 8023
VIVIDENTI KALMAR
VIVIDENTI KALMAR FACEBOOK

ZADNJE OBJAVE

Neotkrivene ljepote istočne Istre predstavljene na Weekend Media Festivalu

Na ovogodišnjem Weekend Media festivalu po prvi put su se zajedno predstavile tri istarske općine Općina Kršan, Općina Raša, Općina Sveta Nedelja i  Grad...

Bogati sadržaji i super prilike, Porsche Rijeka poziva vas na Dane otvorenih vrata!

Porsche Inter Auto nalazi se na Škurinjama (Škurinjska cesta 2/b) u Rijeci, a u ponudi ima nova vozila i garažirana rabljena vozila.  Pravo je...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Imaju li Riječanke stila i čiji stil posebno voli otkriva najpoznatija riječka modna blogerica Ester Gallo

Ester Gallo (1962.) radi kao tajnica predstojnika Klinike za dentalnu medicinu u KBC - Rijeka. Njena velika strast je moda, te je ona danas...

Stilueta intervju: Tihana Stanić o odgovornom i kolegijalnom ponašanju u #ostanidoma okolnostima

Naša je današanja gošća Tihana Stanić, poduzetnica, vlasnica „Beauty Box studio ljepote“ koja se poput svih nas pronašla u novoj, izazovnoj situaciji. Nedavno je...

Riječka vizažistica Iva Berišić otkriva kako se našminkati u petnaest minuta!

Kako se našminkati u 15 minuta? Pitanje je koje često sebi postavimo kada negdje žurimo. Dovoljno je znati samo par malih trikova zbog kojih...