NaslovnicaLIFESTYLEHRANA I PIĆEViški cviti prvi su...

zadnje objave

Viški cviti prvi su proizvod na tržištu brenda Nona Tina

Otok Vis se, osim epitetom jednog od najljepših hrvatskih otoka, može pohvaliti i  osebujnom gastronomijom

Viški Cviti jedan su od simbola Visa. Suhi keks jedinstvenog oblika i okusa dobro je poznat svakome tko je barem jednom posjetio otok bogate povijesti i fascinantne ljepote. Viški Cvit je moguće pronaći samo na ovom otoku. Zbog male proizvodnje do njega nije lako doći – barem koliko i do ovog najudaljenijeg naseljenog otoka na Jadranu.

Izvornost i esencijalnost Viških Cvita, izrađenih prema obiteljskoj recepturi staroj više od sto godina, čini ih posebnim. Svaki Viški Cvit unikatnog je izgleda. Ručno je rađen u svim fazama izrade te izrezivan u oblik stilizirane latice cvijeta, pri čemu se koristi samo jedno slastičarsko pomagalo – rezač za tijesto. Nastali su u vremenu kada se u proizvodnji kolača nisu koristili umjetni pripravci, zamjenska sladila, konzervansi niti gotove praškaste mješavine koji narušavaju vrijednost proizvoda.

Osim iznimnom prhkošću ovaj keks iznenađuje jedinstvenim mirisom i okusom koji se razvijaju zbog ulja anisa, kojim se premazuje. Anis se upotrebljavao kao začin još od vremena stare Grčke i oduvijek se smatrao ljekovitim.

Povezanost s tradicijom                    

Duboka povezanost s tradicijom očuvana kroz pripremu kolača prema receptima prenošenim generacijama, razlog su zašto su upravo Viški Cviti prvi proizvod kojim se predstavlja novi brend na hrvatskom tržištu Nona Tina. Nona Tina slastice su djelo dobro poznate slastičarske manufakture sa sjedištem u Krapinskim Toplicama. Dugi niz godina ova je manufaktura prisutna na tržištu s asortimanom kolača Lucija koji se može pronaći u ponudi brojnih hotela i trgovačkih lanaca.

Krapinska manufaktura kolača poznata je po dugoj tradiciji pripremanja vrhunskih slastičarskih proizvoda. Među prvima je u Hrvatskoj ponudila i francuske macaronse. Sustavno unapređenje kvalitete proizvoda i korištenje samo najvrjednijih sirovina uz visoke standarde proizvodnje nastavlja se i s brendom Nona Tina.

Pomno osmišljena ambalaža Viškog Cvita

Ambalaža u kojoj dolaze Viški Cviti pomno je osmišljena s namjerom da odgovara filozofiji brenda. Ukratko – tradicionalno koje nije u raskoraku sa modernim. Jednaku poruku nosi naziv brenda jer Nona Tina neka je drugačija… današnja, suvremena nona.

Ovo je vrijedan doprinos razumijevanju baštine koja u svoj svojoj raznolikosti najbolje dočarava kulturni identitet iz kojeg je stvarana.

Viške Cvite možete pronaći u trgovačkim lancima i specijaliziranim trgovinama po cijeloj Hrvatskoj i uvjeriti se u njihovu posebnost.

Volite slatko? – Foodoris donosi recept za pečene pirove waffle

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE