Završilo je ljetno izdanje rubrike Vinski dnevnik
Z

Život je prekratak da bi pili loša vina i zato je tu naša video rubrika Vinski dnevnik u kojoj vas sommelierka Ines Matić Matešković uz kratke video prikaze vodi u čarobni svijet vina, otkrivajući njegove ljepote i zanimljivosti.

Ines Matić Matešković sommelierka je s diplomom Hrvatskog sommelier kluba koja poučavanjem o vinu želi proširiti vinsku kulturu. Sommeliersko iskustvo kontinuirano gradi od 2016. godine, organizira i održava brojne radionice i vođene degustacije te predstavlja vina na relevantnim vinskim sajmovima i konferencijama.

Kroz Vinski dnevnik na portalu Stilueta želi vina i vinarije koje predstavlja približiti zaljubljenicima u vina, opisujući vino vokabularom koji podjednako mogu pratiti vinski znalci, ali i oni koji tek ulaze u svijet vina. U svakoj epizodi Vinskog dnevnika imate priliku u nekoliko minuta upoznati novu vinsku etiketu i na pristupačan način saznati zanimljivosti o vinariji koja ga proizvodi te tako otkriti nove favorite za uživanje u čaši ove čarobne tekućine.

U ljetnom izdanju Vinskog dnevnika predstavili smo vam četiri vrlo zanimljiva vina potpuno različitih stilistika u kojima možete uživati čak i na ljetnim vrućinama:

Malvaziju Afrodita 2019 vinarije Matić – kompleksnu i zrelu, ozbiljnu malvaziju koja je svoj karakter zaokružila odležavanjem u drvenim bačvama i u koju ćete se zaljubiti dok vam se bude otkrivala u drugačijem svjetlu iz gutljaja u gutljaj.

Žlahtinu Sv. Lucija 2021 vinarije Katunar Estate Winery – jedna drugačija žlahtina zahvaljujući posebnom položaju vinograda Sv. Lucija iz kojeg dolazi, a zahvaljujući čemu je riječ o elegantnom vinu lijepe svježine i srednjeg tijela, osvježavajućem i ukusne mineralnosti, uz bogate voćne arome koje dugo traju u ustima.

Pjenušac Blanc de Noir Brut 2020 vinarije Veralda –  prvi hrvatski bijeli pjenušac od crne sorte refošk, proizveden klasičnom metodom sekundarne fermentacije u boci, a koji oduševljava modernom elegancijom, dugotrajnim i baršunastim mjehurićima, prekrasnim dugotrajnim aromama kroasana i tostiranog kruha pa potom jabuke, agruma i začina.

Malvazija istarska 2021 vinarije Deklić – prekrasna i harmonična malvazija osvježavajuće svježine, ugodna intenziteta i lepršavih aroma lista rajčice, citrusa i bijelog cvijeća, koja objedinjuje ono najbolje iz čak sedam vinograda s crvene zemlje, jamčeći izvrsnost ovoga vina i finoću njegovih mirisa i okusa.

Želimo vam da uz naše vinske preporuke uživate u dugom toplom ljetu, a uskoro vas očekuju nove epizode Vinskog dnevnika i neke nove etikete koje vrijedi kušati.

Napomena: Čestitamo dobitnicima darivanja vezanima uz prošlu kolumnu Vinski dnevnik, putem Facebooka vino je osvojila Elvisa Isa, putem Instagrama @rozmariribaric. Javite nam se u inbox s adresom i kontakt telefonom!

Uživajte u ljetnim danima i priliku dajte vinima koja smo vam predstavili, nećete požaliti!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci