Travel preporuka by Marija Mažar: London je energičan, karizmatičan, fantastičan!
T

Danas vas vodimo u London, makar virtualno! A možda vas nadahnemo da ga posjetite i osobno!

Naša je Marija s obitelji posjetila ovaj grad, evo što nam je otkrila!

Marija, između predavanja na PAR-u, posla vođenja društvenih mreža, portala Stiluete i privatnih obaveza, pronašla si vrijeme za obiteljsko putovanje. Reci za početak – KAKO?

Odlično prvo pitanje – i teško i lako! Trebali smo u siječnju išli na skijanje. Sve smo dogovorili. Veselili se i onda smo se razbolili. Tijelo je odlučilo da se trebamo odmoriti. London nam je dugo vremena na vrhu must visit liste.

Adriana, prijateljica i velika ljubiteljica putovanja, pronašla je super karte, ostalo je povijest. Javili smo se na London calling! I javit ćemo se opet, uvjerena sam!  Usklađivanje sa svime nije najlakše, ali vrijedi.

Najljepše nam je kad se kao obitelj maknemo negdje. Ne mora to nužno biti daleko, ali koji km dalje i već smo u drugom moodu svi skupa.

Najljepše nam je kad smo zajedno!

Zaputili ste se u predivan London. Kako je pala odluka na taj grad?

U zadnje vrijeme radi popularnih letova s Krka i Zagreba puno je ljudi prvi put posjetilo London i svi su mi dijelili super dojmove. London je atraktivan, moderan, ima povijest, ima ono nešto.

U vezi ovog grada sve je nešto posebno!

Dugo nas je privlačio i bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ga posjetiti. Žalila sam što nismo bili na proljeće i kad se pojavila ova prilika – zgrabili smo ju.

Kakav je dojam London ostavio na tebe?

Predobar! Iznad očekivanja i nadanja! Grad je vibrantan, živahan, karizmatičan, osebujan, a iznimno ljubazan. Jako smo puno šetali, dočekalo je nas je sunčano vrijeme i sve što smo vidjeli, s namjerom i slučajno, apsolutno nas je oduševilo. Grad koji živi!

Pratili smo tvoje putovanje na Instagramu, taman se u Londonu slavila Kineska Nova godina. Kakav je to bio doživljaj?

Jako neobično! Imali smo par trenutaka koji su nam se baš dobro potrefili. Kineska Nova godina bila je ludnica! Iako, baš ovaj kvart bih voljela vidjeti u nekom mirnoj atmosferi jer je poseban.

London je generalno energetski snažan grad i čini mi se da bi ga trebalo vidjeti u svim godišnjim dobima i varijantama. S djecom, bez djece, s partnerom, s prijateljicama…

Kineska Nova godina! Spektakl!

Što se u Londonu mora posjetiti, dakle – ne vraćaj se doma ako to nisi vidio.

Mislim da mi nismo prave osobe za odgovoriti jer mi smo sve što nas zanima svrstali u tri vrlo intenzivna dana. Vjerujem da nismo vidjeli ni 10% svega što ovaj grad vidi i nudi. Ali, ono što nas se dojmilo je kvart Nothing Hill prepun kolorita.

Moje dijete čudi da sam ja odrasla na rock temeljima i u moje je izlaske utkan i Palach, Točka, tadašnji Istarski klub mislim da se zvao. Ovo sve je uvod u jedan totalno genijaln kvart koji me se jako dojmio, a to je Camden. Dakle, šušur i vibra kojoj bih se rado vratila! Hyde Park je divan. Vidjeli smo i izmjenu stražu kod  Buckinghamske palače. Trafalgar podsjeća na energiju New Yorka. Adriana i ja bile smo i na West Endu i pogledale Moulin Rouge. E to se mora doživjeti! Jako smo puno šetali i upijali.

Stali smo i kraj Instagramski popularne slastičarne Peggy Porschen. Jeli nismo, fotkali se jesmo. Stali smo i kraj Harrodsa. Kupovali nismo, fotkali se jesmo.

S klincima smo posjetili London Eye, London Dungeons i Sea Life. Apsolutno nas je oduševila tura London Dungeons i to baš od srca preporučam! Interaktivno je i jako zabavno. Na momente strašno, ali nije loše ući u neki drugi film zar ne?! Sea Life je recimo jedna od omiljenih stavki sedmogodišnjaka. On je baš jako uživao! London Eye se isplati posjetiti! Prekrasan pogled, došli smo prijepodne pa nije bilo gužve, sve rezervirajte ranije – još jedan savjet.

Foto: Sea Life Facebook
Vizual: London Dungeons Facebook

Imali smo sreće. U siječnju se održavala i manifestacija Winter Lights i nismo pogledali sve, ali vidjeli smo naljepši dio. Floating Earth instalaciju. Sky Garden pogled je maestralan i besplatan, samo se morate ranije prijaviti.

Sky Garden pogled
London Eye pogled

Što ti se posebno dojmilo u Londonu, a nisi očekivala da hoće?

Sve me se dojmilo. Naučila sam da je bolje da na putovanja, a i u život ? ne idem s previše očekivanja pa se lakše prepustim doživljajima. A London je baš doživljaj sam po sebi. U svakom kvartu, svakoj ulici, svakom kutku. Gastro strana je fenomenalna, toliko okusa, night life nismo stigli osjetiti jer… djeca, ali sve na je bilo po guštu. Plus, grad je iznimno dobro povezan i lako se šaltate s tubom iz kvarta u kvart.

Planiraš li se vratiti na više dana?

Mom suprugu se odgovor neće svidjeti, naslućujete li koji je? Apsolutno DA.

Svima koji planiraju za London preporučam da pročitaju i vrlo detaljan tekst Adriane na blogu Kruzovi. Ne smijem zaboraviti, tekst prate i jednako odlične fotke Vedrana. Možda da nas London kolektivno angažira za ambasadore? Ne bi bilo loše! Šalim se, ali ne šalim se kad vam od srca kažem -ako možete –  odite u London!

Extra tip: Letili smo iz Zagreba, a auto pustili  na parkingu SKY PARK. Jako zgodno! Dođete, oni vas prebace, kad sletile natrag nazovete i dolaze po vas. Praktično, jednostavno i cjenovno vrlo prihvaljivo!

Extra extra tip: London Eye, London Dungeons i Sea Life dio su iste grupacije. Ako planirate dodatne sadržaje takvog tipa budite mudri, planirajte ranije i kombinirajte ih uz Big City Saver Pass! Ispadne dobra ušteda!

Extra extra extra tip: Opustite se i uživajte. Nemoguće je da vidite sve, ali sve što uspijete vidjeti oduševit će vas.

Fotografije: Ivor Mažar

Vožnja tubom amo tamo svakodnevno!
Prva večer! Tek smo došli, ali morali smo odmah izaći van!

 

Naravno da imam sliku s govornicom. Pravi turist!
Harrods.
Špica kod palače.

 

Sunce u Londonu!
Ovaj kontrast.
Sve je tu!
Ova predstava je divna! Must see ako idete
Winter Lights.
Hyde Park u jutarnjim satima
Noel je ovdje pronašao zen.
A ja pronalazim zen u cvijeću.
Prvo kava onda dogovor onda  tura. I tako svakog jutra.
Svaki kutak, foto trenutak
O yes. Nothing Hill
Peggy Porschen
Na putu do THE mosta!
Puno smo, puno šetali. Djevojčicu nisam puno viđala jer je imala društvo, ali zato je malac brbljavac uvijek tu negdje
Gospođa Karuza i divljak!
Dijete kupilo knjige
Prezime luda nalaze se…

Volite naše i vaše travel preporuke? Pogledajte koja se putovanja kriju u našoj Travel preporuka by rubrici! 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci