Travel preporuka by Eleonora Žunić: Romantična Venecija zna ugoditi svakom gostu
T

Susjedna Italija nam je toliko predivna i toliko sadržajna – bilo za jednodnevne ili neke duže izlete. Imamo tu sreću da jednostavno ‘skoknemo’ do nje i pronađemo se u jednom potpuno drugačijem i predivnom svijetu, prepunog dobrih pića (čitaj Aperola) i izvrsne hrane (čitaj pizza i spaghetta).

Ako još niste, trebalo bi posjetiti Veneciju, koja je uz Pariz, najromantičniji grad na svijetu. Zaljubljenica u putovanja i putopisnu fotografiju Eleonora Žunić posjetila je ovu raskošnu ljepoticu i rekla nam što sve moramo posjetiti.

Za početak, dotaknimo se tvoje ljubavi prema fotografiji, kako se desio ‘klik’?

Fotografija je vizualna umjetnost s kojom zabilježimo svijet oko nas. Trenutak koji se uhvati na fotografiji je neponovljiv, spontan i ostaje vječan. Volim što mogu utjecati na gledatelje svojim zamrzavanjem djelića sekunde događaja te samim time prikazati čime smo okruženi.

A kako se rodila ljubav prema putovanjima?

Ljubav prema putovanjima rodila se u srednjoškolskim danima. Ne postoji drugi način otkrivanja novih čuda nego zaputiti se u nepoznato i otkrivati druge kulture i običaje.

Kakav dojam je Venecija ostavila na tebe? 

Talijanski san odnosno Venecija je s razlogom omiljena turistička meta mnogih od nas jer ostavlja bez daha. Grad koji je savršen spoj kulture, povijesti i arhitekture. Kanali, gondole, mostovi, barovi i restorani osvojit će vas u tren oka.

Što si sve posjetila? Daj nam preporuke!

Piazza San Marco –  nezaobilazni i  najpoznatiji trg ujedno i glavna atrakcija Venecije koja je mjesto održavanja mnogih venecijanskih festivala.

Palazzo Ducale –  izgrađena u 14. i 15. stoljeću koja predstavlja  remek djelo gotičke arhitekture

Most uzdaha – Ponte dei Sospiri je jedan od najslavnijih mostova na svijetu. Most se nalazi blizu Trga Svetog Marka, tako da ga turisti rado slikaju s mostova Ponte della Paglia i Ponte della Canonica ili s gondola .

Vožnja gondolom – Na svakom kutu svakog kanala, pored svakog mosta možete pronaći gondolijere spremne da vas odvedu na vožnju kanalima. Gondola je najbolji način  da proživite priču o povijesti, kulturi i gradu, te je jedan od najvećih simbola grada.

Što se finoga pilo i jelo?

Talijanska kuhinja jedna je od najomiljenijih u svijetu tako da je ručak bio nezaobilazan. Osvojila nas je svježa tjestenina s pestom i tunom, ravioli punjeni ricottom i gorgonzolom te pašta frutti di mare. Naravno da deserti nisu izostali! Torta Veneziana od pistacija koja je tradicionalni desert i naravno neizostavni canolli.

Koji grad u Italiji bi još voljela posjetiti?

Na popisu su mi svi!

Razumijemo i nama su!

Fotografije: Eleonora Žunić

Prethodni tekst – TRAVEL PREPORUKA BY: TANJA LUKIN O OBITELJSKOM PUTOVANJU U ISTANBUL

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci