ZTC

Vodeći lifestyle magazin Storybook u suradnji s Miva galerijom vina, zastupnicima jednog od najpoznatijeg šampanjca na svijetu Vevue Clicquot, prošlog su tjedna  drugi put u Zagrebu organizirali svjetski priznatu nagradu – Veuve Clicquot Business Woman Award. Nagrada se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta, od šest nominiranih dama stručni žiri odabrao je dvije koje će predstavljati Hrvatsku na regionalnom izboru. Jedna od njih je Mirjana Brlečić, magistra farmacije, inovatorica, direktorica i vlasnica tvrtke Priroda liječi te kreatorica kozmetičke linije Nikel,  a druga finalistica je naša Riječanka  Anja Zambelli Čolak, dizajnerica poznata po mnogim dizajnerskim rješenjima za poznate hrvatske brendove koji su se probili na međunarodna tržišta poput Surf’n’Friesa, KISHA-e i Esense Mediterane. Anjina djela objavljena su i u svjetskim publikacijama poput “Packaging Structure” te “Take Me Away Please”, a svoje znanje stekla je u Milanu, gdje je diplomirala dizajn na Istituto Europeo di Design.  

Nama savršen povod za intervju!

M. Brlečić, J. Smokrović, A. Zambelli Čolak

Anja Zambelli Čolak

Prvo odlična vijest o nominaciji, a zatim i o velikom uspjehu! Veuve Clicquot Business Woman Award, o čemu se točno radi? Tko je pokrenuo cijelu priču i zašto?

Madame Barbe-Nicole Clicquot bila je francuska aristokratkinja koja je preuzela obiteljsko poslovanje nakon što joj je suprug preminuo. Imala je tada samo 27 godina,  a postala je inovator te je  zauvijek promijenila proizvodnju šampanjca. Bila je ženski lider u doba u kojoj u Francuskoj žene nisu mogle samostalno otvoriti bankovni račun, a kamoli voditi svoj business.

Ovoj dami u čast danas se održava Veuve Clicquot Business Woman Award, nagrada koja se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta. 

Kada si saznala za nominaciju?

Negdje sredinom ljeta su me zvali iz Veuve Clicquota da me obavijeste o nominaciji. Sjećam se da mi je taj dan bio totalna ludnica, jedan od onih dana kada sve ide po zlu – do tog poziva. Taj je poziv promienio taj dan zauvijek. Velika je čast biti dio ovako inspirativne priče, ženske priče o uspjehu.

Pratila sam situaciju,  sve finalistkinje su žene s fantastičnim pričama, jesi li se nadala da ćeš biti ta koja ćeš proslaviti našu Rijeku svojim radom?

Iskreno, izuzetno me iznenadila i razveselila već nominacija, mislim da je biti kandidirana između 6 najuspješnijih hrvatskih poslovnih žena već veliki uspjeh. Sve su kandidatkinje imale izvanredne priče, to su sve žene nevjerojatnih sposobnosti koje se svakodnevno trude kako bi poboljšale svijet u kojem žive.

Velika će mi biti čast predstaviti svih njih 29.11. na regionalnom eventu.

Meni je ovo jako zanimlljivo i malo konfuzno, što se sada događa, koji je idući korak i kad opet najavimo?

Zapravo je vrlo jednostavno. Nagrada koju smo sada dobile gospođa Mirjana Brlečić iz Nikel kozmetike i ja jest Hrvatska nagrada i prolaz u regionalno finale koje će se održati  29.11.2017. u zagrebačkom hotelu Esplanade. Tom će se prilikom odabrati regionalna pobjednica I poslovna žena koja predstavlja cijelu regiju.

Gledala sam video kojim si se predstavila, potrebno znanje si imala no odluka o pokretanju biznisa, koliko je to iz današnjeg pogleda bilo hrabro, ludo ili jednostavno – jedino prihvatljivo?

Bilo je to davno i vjerujem da je bio splet okolnosti. S jedne strane dolazim iz poduzetničke obitelji gdje je uvijek bilo potpuno normalno imati vlastiti business, s druge strane kako si sama primijetila već sam u videu rekla kako sam pri povratku u Hrvatsku bila over-qualified. Pokrenula sam vlastiti business sa samo dvadeset i dvije godine i najiskrenije da mi se opet vratiti išla bi istim putem.

Velika je odgovornost voditi vlastitu tvrtku i ne mogu reći da je uvijek jednostavno i lagano, ali ipak isplati se svaki dan truditi i uspjeh neće izostati, a ova je nagrada za mene potvrda kako se svi moji napori itekako isplate.

Mirjana Brlečić i Anja Zambelli Čolak pobjednice su izbora

I za kraj – kakva je  Anja Zambelli Čolak privatno? 

I privatno i poslovno ja nastojim biti jednostavna i opuštena. Svatko tko ima vlastiti business zna da ne postoji privatno i poslovno, ja sam tu granicu odavno zaboravila, za mene su moji klijenti – prijatelji, a prijatelji  – partneri, volim se i sa jednima i sa drugima puno družiti, razmjenjivati ideje i nadopunjavati se.

Osim toga moj je život već duže vrijeme jako ispunjen, tu je nasa kći Emily koja kroz par dana slavi četvrti rođendan i koja odrasta u divnu i odgovornu osobu. Tu su i putovanja evo npr. nakon nagrade imala sam samo dva radna dana u Rijeci, zatim  putovanje u Rovinj na Weekend Media Festival, ovaj sam tjedan u Zagrebu, a za par tjedana idem za New York. Treninzi,  jedrenje, trčanje, blog UNDER MY LIPS, sve u svemu Anja i privatno i poslovno ima puno interesa i jako malo vremena, ali tako najbolje funkcionira.

Anja, prava si inspiracija! Iako je već sve ovo ogroman uspjeh i potvrda tvog rada, navijat ćemo i 29.11. za našu riječku predstavnicu! A u međuvremenu pratimo te putem tvog bloga koji je pravo osvježenje u svijetu modnih blogova.

Pripremila: Marija Mažar

Foto: PR365 (Robert Gašpert, Filip Hofer), naslovna fotografija – privatni arhiv

 

Kancelarija bar