Valentinovo getaway je savršena ideja, a naša je preporuka Istra!
V

Bliži se dan kada se ljubav posebno osjeća u zraku i u srcima, a jedino važno postaje da blizu sebe imate voljenu osobu koja izvlači sve ono pozitivno u vama. Iako je provod Valentinova na kauču, ispod deke u najtoplijem zagrljaju vaše voljene osobe odlična ideja, pronašli smo i nekoliko mjesta kao stvorena za posjet u dvoje u nama dragoj Istri.

Šetnja bilo kojim istarskim gradićem je odličan izbor, ali ipak, da moramo birati samo jedno, onda bi to svakako bio Grožnjan. Ima nešto u tim starinskim kamenim uličicama i kućama, prekrasnim dvorištima, verandama i tom jednom osjećaju prošlih vremena koja kao da su zamrznuta grožnjanskim ulicama. Šetnja ovim gradićem je zaista nešto posebno, a činiti će vam se kao stvorena upravo za posjet u dvoje i to baš na dan zaljubljenih.

Posebnost smještaja pronaći ćete u San Rocco hotelu u Brtonigli. Ovaj hotel nalazi se u jednom od prekrasnih kutova Istre i sastoji se od 14 dvokrevetnih soba sa francuskim ležajem. Svaka je soba dizajnirana za sebe i svaka nudi poseban ugođaj. Detalji u drvu, kamenu i kovanom željezu prizivaju ovdašnju tradiciju i usko su vezani za teritorij. Za smještaj možete odabrati neku od soba: CLASSIC, CONFORT, TRADITION, SUITE/FAMILY ROOM “CAVALLIER” i VINTAGE SUITE. Svaka je soba posebna na svoj način, na vama je samo da odaberete onu koja se najbolje slaže s vašim potrebama i željama i koja će zaista dati jedan poseban pečat ovom posebnom danu. 

Za ljubitelje prirodnih ljepota, naši su prijedlozi svakako Zarečki krov kod Pazina i slap Sopot u blizini Pićna. Sva su mjesta posebna za sebe, ali ima nešto u prirodnim ljepotama sa zvukom vode i prizorom neobičnih prirodnih formacija od kojih zastaje dah. Bilo da se odlučite za šetnju ili pak piknik u ovoj zaista divnoj prirodi, vjerujemo kako nećete pogriješiti što god odabrali.

Što kažete na piknik uz more? Rabac sa svojim kristalno plavim morem, divnim malim plažama i jednim posebnim ugođajem koje cijelo mjesto pruža zvuči kao odlična kombinacija za nezaboravno Valentinovo koje će još dugo ostati u pamćenju.

 

Za ljubitelje prirode imamo prijedlog šetnje po Parenzani kod Vižinade. Parenzana je bila nekadašnja željeznička pruga koja je povezivala Trst i Poreč i prolazila kroz nekoliko mjesta. Danas je dio njezine trase pretvoren u šetnicu iz koje puca pogled na brojne ljepote krajolika ali i na Motovun. Zaista jedan poseban ugođaj i doživljaj kao stvoren da ga doživite u dvoje. 

Istra zaista ima svoje posebnosti i čari. Iako su one odličan izbor za bilo koje doba u godini, ima nešto drugačije kada se za njih odlučite baš na dan zaljubljenih i kada upijete sve ugođaje i doživljaje s voljenom osobom. Uživajte i stvarajte uspomene koje ćete zauvijek pamtiti.

Istra magična!

 Fotografije: San Rocco, Ivor Mažar arhiva

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci