Uz pomoć Natural Brush četke zavolite svoju neposlušnu i/ili kovrčavu kosu
U

Svatko tko se barem jednom upustio u razgovor sa ženom kovrčave kose o njezinim kovrčama i pritom joj pohvalio kosu ili frizuru, umjesto standardnog Hvala na komplimentu! – bio bi obasut uzvicima O čemu ti pričaš? Ta metla? Vidjela bi ti da si na mom mjestu, kada bi je trebala samo raščešljati bilo bi ti dosta, a tek šta drugo! Zatim slijedi iscrpan izvještaj o radnjama koje poduzimaju kako bi ukrotile kovrče, popis proizvoda koji su isprobani, muke po šišanju, bojenju i stiliziranju, a posebno su nesretne one čija kosa niti je kovrčava niti ravna, i na kraju svega će vam reći dvije stvari – Ne volim svoju kosu i toliko truda, novaca i vremena i na kraju se ne mogu normalno ni raščešljati!

Kao što možemo vidjeti, raščešljavanje se smatra banalnom radnjom, no to baš i nije tako. Raščešljavanje i četke koje biramo od iznimne su važnosti za zdravlje kose i vlasišta, a dobro izabrana četka sigurno će pospješiti učinkovitost proizvoda koje koristimo za njegu kose. Acca Kappa četke sa prirodnom dlakom siguran su izbor za raščešljavanje kovrčavih, neukrotivih ili frizzy kosa, a među njima posebno se izdvaja NATURAL BRUSH LINIJA u kojoj će sve vlasnice kovrči pronaći olakšanje i uštedjeti vrijeme.

Kombinacija zubaca i prirodne dlake uspješno se nose sa tri najveća problema račšešljavanja kovrčavih I neukrotivih kosa a to su:

  1. Izrazita suhoća kose – kovrčava kosa po svojoj strukturi prirodno je suha. Pridodamo li tome redovito bojenje, pramenove i pogršeno izabrane proizvode za njegu, kosa postaje još isušenija, grublja, gubi elastičnost I teže ju je kontrolirati. Prirodna dlaka čuva prirodnu vlažnost kose, a isto tako će sačuvati i u vlasi utisnuti proizvode za hidrataciju koje nanosimo! Prirodna dlaka po strukturi je najsličnija ljudskoj, pa samim time lakše klizi kroz kosu i daje joj sjaj, te je iznimno nježna prema vlasištu!
  2. Sklonost stvaranja statičkog elektriciteta – prirodni nešto duži celulozni zupci Natural Brush četke uspješno će spriječiti taj efekt koji nastaje  trenjem, zato su četke s plastičnim zupcima kojima je tržište preplavljeno loš izbor za kovrčave I suhe kose – možda će vašu kovrčavu kosu raščešljati, ali napunit će vlasi statičkim elektricitetom, što u konačnici dovodi do nakostriješenosti frizure.
  3. Ispucani, neuredni izgled – kombinirana posljedica prva dva problema plus mehanička oštećenja koje raščešljavanje krivo izabranom četkom nosi. Velika prednost Natural Brush četke u ovom dijelu leži u tome što će vam omogućiti da svoje kovrče raščešljate u mnogo manje poteza nego ostalim četkama. Manje prolazaka četke kroz kosu znači i manje mehaničkog oštećenja, pogotovo kada je riječ o kosama koje su uz kovrčavost i dugačke!

To su samo neke od prednosti Natural Brush četki, a nije naodmet spomenuti da je ova linija u potpunosti izrađena od prirodnih materijala, tijelo četke ručno je izrađeno od kuhane bukovine s jastučićem od prirodne gume, čineći ovu četku potpuno opravdanim i dugoročnim ulaganjem u zdravu i lijepu kosu –  što je ujedno i poruka koju ćete pronaći na poleđini svake četke.

Kako bi se ponovno zaljubile u svoju kosu, uz uključivanje Natural Brush četke u svoj ritual ljepote pridržavajte se nekoliko savjeta o pravilnoj njezi kovrčavih I neukrotivih kosa:

  1. Kovrčavu ili neukrotivu kosu uvijek je bolje raščešljati prije pranja – manje će se zapetljavati kada se smoči i lakše ćete je naknadno stilizirati.
  2. Prvo raščešljati vrhove potom sve ostalo!
  3. Za raščešljavane mokre kose radije upotrijebite češalj sa zaobljenim širokim zupcima.
  4. Upotrebljavajte proizvode za njegu što prirodnijeg sastava, obavezno bez SLE/SLES supstanci koje isušuju kosu. ACTYVA DISCIPLINA odličan je izbor upravo zbog iznimne nježnosti kombinirane s iznimnom moći hidratacije
  5. Kovrčave i neukrotive kose nikada nemojte zamatati u ručnik ili trljati ih njime – prosušite je nježnim tapkanjem sa što mekšim ručnikom koji ima veću sposobnost upijanja, ručnici od mikrofibre ili pamučna majica idealan su izbor
  6. Pri stiliziranju također pripazite na kvalitetu styling proizvoda – pravilo je isto kao i kod izbora šampona i maske, obavezno uključiti proizvode za termozaštitu, neovisno da li kosu stilizirate na “ravno” ili na neki drugi način. Osim zaštite od topline, takvi proizvodi spriječit će prodor vlage iz zraka u vlasi i time osigurati trajnost frizure!
  7. Svakodnevno raščešljavati kosu Natural Brush četkom sa zupcima od prirodne dlake.

Popis i nije tako strašan zar ne? Svoju Natural Brush četku izaberite na www.4lookstore.com , dostupne su u vam u dvije veličine 24 cm za dugu kosu   ili 18 cm za raščešljavanje kraćih kosa ili dječjih neukrotivih kovrča.

Kako bi vas dodatno potaknuli da svojoj kosi pružite još jednu šansu, 4 Look Store svim čitateljima Stiluete poklanja 10% popusta uz kod dobrodosli10 na sve artikle koji su spomenuti u članku!

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci