Utjecaj poslovnih anđela na globalno poduzetništvo tema je ovogodišnje PILC konferencije u Opatiji!
U

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija PILC (PAR International Leadership Conference)  održat će se u opatijskom Hotelu Milenij od 29. do 30. ožujka. Ovo je osma po redu konferencija, a tema je Utjecaj poslovnih anđela na globalno poduzetništvo. Organizator je Visoka poslovna škola PAR u suradnji s međunarodnim partnerima.

Od prve zajedničke konferencije 2012. godine, mijenjale su se teme, ali ne i cilj; promicati vještine vođenja i iskustvo lidera iz različitih područja kroz povezivanje akademske i gospodarske zajednice, razmjenu znanja i iskustva. PILC konferencija promiče interdisciplinarni dijalog i potiče sudionike na usavršavanje i umrežavanje na međunarodnoj razini.

„Obzirom na novootvoreni ured WBAF Hrvatska, pozdravljamo i podržavamo svaku inicijativu da se o poslovnim anđelima, alternativnim izvorima financiranja i dobrim poslovnim idejama razgovara. Kapital i znanje koje donose poslovni anđeli uvelike može poboljšati poduzetnički ekosustav, ali je nužno otvoriti razgovore sa svim dionicima od nacionalne razine do start-upova i scale-upova koje treba pripremiti za prihvat investicije,“ istaknula je Helena Matuša, voditeljica ureda WBAF Hrvatska.

Vrlo bitna odrednica poslovnih anđela je mentoriranje čime se bavi urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden koja je uz potporu Večernjeg lista pokrenula program „Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama“.

Sudionici će tijekom prvog dana prisustvovati glavnoj panel raspravi o Utjecaju poslovnih anđela na globalno poduzetništvo o čemu će govoriti Helena Matuša iz Zagorske razvojne agencije, Stevica Kuharski iz tvrtke Locodels, Josipa Majić iz tvrke ID Guardian te Ana Mandac iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Održat će se i okrugli stolovi o Ženama kao investitorima i poslovnim anđelima o čemu će raspravljati Renata Brkić iz Croatia World Business Angels Investment Forum, Vedrana Jelušić Kašić iz tvrtke Deloitte, Marta Turk iz Zajednice poduzetnica Slovenije te Ana Gruden iz časopisa Zaposlena, a o Digitalnim inovacijama za dodane vrijednosti razgovarat će Karolina Barilar iz Zagorske razvojne agencije, Juraj Bukša iz tvrtke ACI te Biljana Cerin iz tvrtke Ostendo Consulting. U akademskoj raspravi Obrazovni djelatnici kao poslovni anđeli Snežana Bilić sa International Balkan University, Sven Maričić sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Gordan Radić sa Sveučilišta Hercegovina raspravljat će o ulozi obrazovnih djelatnika i predavača u poticanju razvoja novih ideja te u rastu i razvoju pojedinaca. Drugoga dana održat će se prezentacije znanstveno – stručnih radova.

Biljana Cerin iz tvrtke Ostendo Consulting smatra kako pravi poslovni anđeli trebaju pomoći mladim tvrtkama steći prve reference.

„Utjecaj investitora može biti izuzetno dobar ukoliko razumiju segment u koji investiraju i osim novca mogu doprinijeti svojim iskustvom i poznanstvima. Problem je kad osnovni cilj start-upa postane „dobiti investiciju“ – osnovni cilj bi trebao biti stvoriti tržište, a investicije će doći kao rezultat,“ zaključila je Biljana Cerin.

Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR, glavnog organizatora konferencije, je ujedno i senator Skupštine Svjetskog foruma poslovnih anđela te potpredsjednica Svjetskog odbora za žene unutar iste organizacije.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.par-conference.com


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci