NaslovnicaLIFESTYLEDOM I STILUpoznajte Teu Marasović, kreativku...

zadnje objave

Upoznajte Teu Marasović, kreativku koja se krije iza vrlo zanimljivog brenda PEEJET!

Tea Marasović je mlada djevojka koja je odlučila svoju kreativnost podijeliti sa ostatkom svijeta. Nakon jedne zanimljive ideje, koja je došla sasvim spontatno, Tea polako gradi svoj brend PEEJET, s kojim potpisuje ručno oslikane tanjure kojima će vaš interijer dobiti jedan poseban šarm. O tanjurima, kreativnosti i umjetnosti Tea nam je otkrila u razgovoru, a ovo je njezina priča.

Draga Tea, drago mi je da si s nama i da ti možemo dati priliku da se predstaviš našim čitateljima, pa evo reci nam nešto o sebi?

Draga Ines, prije svega zahvaljujem se na pozivu za intervju. Uvijek mi je teško odgovarati na ovakvu vrstu pitanja jer nemam baš naviku pričati o sebi, ali evo u par crta. Imam 26 godina i po struci sam grafički dizajner. Trenutno radim van struke, ali obzirom da sam po prirodi veliki kreativac, većinu svog slobodnog vremena provodim stvarajući kojekakve rukotvorine ☺

Kako si došla na ideju za pokretanjem vlastitog brenda PEEJET, je li sve počelo kao hobi?

Ideja za PEEJET došla je spontano, naime prijateljica se useljavala u novi stan i htjela sam joj pokloniti nešto unikatno i od srca. Tražeći ideje po internetu naletila sam na profil djevojke iz Meksika koja se bavi oslikavanjem tanjura i shvatila da kod nas to još nisam vidjela. Obzirom da sam se u životu okušala u raznim kreativnim stvarima na ideju da oslikam tanjur sama sam sebi rekla „zašto ne?“. Prijateljici se poklon jako svidio kao i njenim gostima koji su se počeli raspitivati…i tako je sve krenulo. A tek nedavno sam se odvažila i na oglašavanje putem interneta, pod nazivom PEEJET…jer pijet nikad neće biti tanjur! 😀


Jesi li oduvijek voljela crtati, sjećaš li se što je bilo prvo što si nacrtala?

Naravno. Prve i najdraže “igračke“ su mi bile bojice koje su izazivale posebno veselje 😀 Prvog crteža se naravno ne sjećam ali pošto su mi životinje oduvijek bile druga ljubav, vjerojatno je i taj crtež bio s takvim motivom.

Možeš li nam reći više o samom brendu, o čemu se točno radi?

Brend PEEJET je nastao sa ciljem da uljepšam životne prostore drugih ljudi. Radi se o ručno oslikanim tanjurima, različitih veličina, sa crtežom koji se nalazi na jednom ili se provlači kroz veći broj tanjura te time postaje prava umjetnička instalacija. Motive na tanjurima klijent odabire sam, i onda tu nastupam ja da pogodim ono što je klijent zamislio. U par navrata oslikavala sam tanjure kao poklon za posebne prigode ( za vjenčanja, djevojačke večeri, diplome…) što mi je ujedno i najdraži zadatak jer znam da će nekome ostati kao posebna uspomena.

Zaista vrlo kreativno i zanimljivo, netko ti je najveća podrška, bez koga možda ne bi sad bila tu gdje jesi?

Pa definitivno su mi najveća podrška moji roditelji; mama od koje sam i nasljedila talent za crtanje i naravno sestra koja me je financijski podržala i bez koje ovo sve ne bi bilo moguće (haha :D). Tu su također prijatelji i dečko koji uvijek imaju živaca i strpljenja za moja kreativna ludila 😀

Svaki kreativac ponekad zapne s inspiracijom, reci mi gdje ti pronalaziš svoju?

Pa ovisi o danu i mom raspoloženju u tom momentu. Kada crtam za svoj „gušt“ zaista nemam nikakvih kreativnih blokada i crtam što mi u tom momentu padne na pamet. Nekada crtam i brišem dok ne dođem do onoga što sam zamislila u glavi. Kada se radi o nekoj specifičnoj narudžbi trudim se sa klijentom uskladiti njegove želje i svoj stil izrade.

Zašto baš tanjur?

Kroz život sam se bavila raznim kreativnim radnjama kao što su dekoracije za vjenčanje, ukrašavanje dječijih rođendana, oslikavanje zidova itd. i od prijatelja uvijek dobivala prijedloge da nešto od toga pretočim u vlastiti posao, no ništa od toga mi se nije činilo kao dovoljno unikatno i posebno da bih svo svoje vrijeme posvetila tome. I onda se dogodio prvi tanjur kroz koji sam shvatila da uistinu postoji potražnja za takvim načinom ukrašavanja i da se to ljudima sviđa.

Kakve su dosadašnje reakcije tvoje okoline i klijenata?

Reakcije su od početka super pozitivne i nisam imala negativnih iskustava ni sa strane okoline niti klijenata. Nadam se da će tako biti i u budućnosti i da ću svačiju želju uspješno prenjeti na tanjur ☺

Gdje za sada možemo pronaći tvoje proizvode?

Trenutno me možete pronaći na instagram profilu p.e.e.j.e.t i vidjeti o čemu se radi, iako na profilu nisu objavljeni neki prošli radovi jer je nastao tek nedavno. Što se tiče šire prodaje, radim na tome da se uskoro PEEJETi pojave i u nekim galerijama u Splitu, ali o tome će na vrijeme biti obavješteni svi koji prate p.e.e.j.e.t instagram profil.

I za kraj reci nam nešto o svojim planovima za budućnost, što bi htjela postići?

Pa voljela bih kada bi PEEJET dospio do šire publike i nadam se da će ljudi prepoznati ovakav način ukrašavanja interijera. Jednog dana nadam se manjim galerijama koje se bave prodajom hrvatskih rukotvorina i da će PEEJET pronaći svoje mjesto u takvim prostorima.

Foto: privatni arhiv
Pripremila: Ines Cunjak

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
111PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE