Unatoč izazovnim vremenima ovogodišnji A’Design Awards ide i u Hrvatsku, točnije u Rijeku
U

Riječki studio Zambelli Brand Design osvojio je A’Design svjetski poznatu nagradu za product i vizualni dizajn I to za vizualni identitet dva hrvatska branda QUIX te Benin. Ovogodišnji laureat Anja Zambelli nagrađena je kao primjer perfekcije u vizualnom identitetu čime se može pohvaliti vrlo rijetki broj dizajnera na svjetskoj razini.

Anja Zambelli Čolak

Srebrna nagrada je dodijeljena za projekt „QUIX“ domaćeg lanca vending aparata, te „Iron“ nagrada za vizualni identitet „Benin“ branda kave. U konkurenciji je bilo više tisuća radova iz cijeloga svijeta, pa je time ova nagrada zaista velika stvar za cijelu hrvatsku dizajnersku scenu jer dokazuje kako se može postići svjetski priznata kvaliteta. Radovi će biti izloženi i u Museum of Design u Italiji gdje su izloženi i ostali radovi tvrtki poput Pepsi, Disney, Samsung, Nestle i mnogi drugi. Dobitnica Anja Zambelli komentira kako dizajn može biti prilika mnogim domaćim brandovima za izlazak na strana tržište te kao dobitnici A’Design award-a dodatno dobivaju na kredibilitetu na svjetskoj sceni. „Priznanje poput A’Design Award-a klijentima otvara mnoga vrata u Europi, ali i šire. Sve je to dodatna vrijednost ulaganja u dizajn vizualnog identiteta tvrtke ili dizajn proizvoda.“, zaključuje Zambelli.

 

 

„QUIX“
„Benin“

A’ Design Award & Competition prva je organizacija na svijetu nastala zbog stvaranja vrijednosti za dizajnere, umjetnike te arhitekte. Zbog A’Design organizacije i metodologije neovisnih sudaca nagrada se smatra trofejom prestiža u kreativnom svijetu. Također, suci su sastavljeni od akademika, predstavnika specijaliziranih medija te eksperata koji su dokazani u industriji. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje sa ciljem promoviranja izvrsnosti u dizajnu.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci