U “Zajcu” sve je spremno za čaroliju filmske glazbe!
U

Koncert „Dobrodošli u svijet filma“ Brass & percussion ansambla orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca, na programu je u nedjelju 10. ožujka 2019. godine s početkom u 19.30 sati u riječkom „Zajcu“.

Ovaj atraktivan koncert donosi neke od najpopularnijih i najizvođenijih melodija iz glasovitih filmskih hitova američke ali i europske produkcije: E.T., Život je lijep, Robin Hood, Jurski park, Pirati s Kariba, Sedmorica veličanstvenih, Ratovi zvijezda

Kaže se da čarolija filma nije samo na ekranu već i u glazbi. Glazba filmu može dati posve novu dimenziju, postati važan dio radnje ili još jedan „lik“,  ali može i nastaviti samostalni „život“ te čak nadići popularnost filma za koji je nastala.

Najbolja filmska glazba, filmska glazbena remek djela, dugo se pamte, postaju dio kolektivne memorije poput recimo nevjerojatne teme Ratova zvijezda Johna Williamsa. Upravo će glazba ovog američkog skladatelja biti najzastupljenija na programu koncerta. U više od šest desetljeća dugoj karijeri, Williams je skladao neke od najpopularnijih i najprepoznatljivih partitura u filmskoj povijesti od kojih će se osim Ratova zvijezda, na koncertu izvoditi i njegova glazba iz filmova E.T.,  Kuka i Jurski park. Williams je za svoju filmsku glazbu osvojio čak pet Oscara.

Osim njegove, na programu će se naći i glazba još dvaju oscarovaca, glazba Nicole Piovanija iz filma Život je lijep te medley popularnih glazbenih tema što ih potpisuje dvostruki dobitnik Oscara, legendarni Nino Rota, autor glazbe za najznamenitije filmske klasike poput trilogije Kum, Amarcorda ili La dolce vita.
Na nezaboravne prizore i najpoznatije filmske priče publiku će ponovno glazbom podsjetiti članovi Brass & percussion ansambla što ga čine Ivica Lukanec, Tina Horvat i Luka Horvat na trubama, hornisti Vinko Rožić, Sergey Rosul, Vasil Yenko i Tomislav Pavlić, trombonisti Marijan Orešković, Barbara Ćavar i Petar Tepšić te Romano Hantih na tubi,  Antonio Ceravolo na timpanima i Pedro Rosenthal Campuzano te Dario Grgurić na udaraljkama.


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci